Életben tartja-e bennmaradási reményeit az Aramis?
2021.05.09 | 20:04
Életben tartja-e bennmaradási reményeit az Aramis?

Véghajrához ért a rájátszás, ahol fokozódnak az izgalmak. Míg a felsőházban eldőlhet, kik játszhatnak a bronzéremért, addig az alsóházban kiderülhet, ki a másik kieső a Dunaferr mellett.

Alsóház

ÚJPEST RFC-220 VOLT – ARAMIS SE
20:40 Újpest, Atlétikai Stadion

Az utolsó szalmaszál, így is fogalmazhatnánk meg az alsóház egyik legfontosabb mérkőzését, legalábbis ami az Aramis oldalát illeti. A budaörsiek két meccsel a vége előtt kieső helyen állnak, két ponttal az Újpest mögött. Nem nehéz kiszámolni, hogy amennyiben kikapnak a lila-fehérektől, az utolsó fordulótól függetlenül búcsúznak az élvonaltól. Ezek ismeretében mondhatni, hogy élet-halál mérkőzés vár Moga Loránt fiaira. Az egy pont sem tűnik egyébként megnyugtatónak, hiszen akkor nem a saját kezükben lesz a sorsuk a zárókörben. Az utolsó játéknapon a Fradit fogadják, míg az Újpest a Nyírgyulajhoz látogat. Az egyetlen eset, hogy a saját kezükbe legyen a sorsuk, az a győzelem, így igazán nagy teherrel és eredménykényszerrel léphetnek pályára.
Az újpestiek a Dunaferren kívül csak mostani riválisát tudták legyőzni, egy igen fordulatos mérkőzésen a rájátszásban. Az Aramis négyszer is vezetett Budaörsön, de Horváth Benedek vezérletével végig tapadtak ellenfelükre a fővárosiak és az utolsó két percben sikerült fordítani, ami egyelőre sorsdöntőnek bizonyulhat. Az alapszakasz hajrájában már találkoztak egyszer Újpesten, ami szintén igen drámaira sikerült. A lilák szünetben 3-0-ra vezettek, majd 3-3 lett az állás második játékrészben, de egy perccel a vége előtt 5-3-ra vezettek a hazaiak, mégis be kellett érniük egy ponttal, ami végül Póta Balázs állásába került.

Ami a formákat illeti, Tyukászék szerdán könnyedén nyertek Újvárosban, míg előtte elbukták hazai környezetben a derbit, egy felfokozott hangulatú meccsen. Az Aramis múlt héten kikapott otthon a Nyírgyulajtól annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtott, de a gólszerzéssel ezúttal is hadilábon álltak. Amennyiben életben szeretnék tartani a reményt, mindenképpen javítani kell a helyzetkihasználáson.

Eltiltott illetve sérült nincs egyik oldalon sem, így a legjobb keretekkel vághatnak neki a csapatok. Ami az esélyeket illeti, a hazai pálya az Újpest mellett szól, ráadásul a döntetlennél ők lehetnek a nyugodtabbak. Az összecsapást természetesen a Futsal Hungary TV-n élőben közvetítjük.


Korábban játszották:

FTC-FISHER KLÍMA – DUNAFERR DUE DUTRADE FC 10-4

 

Felsőház

SG KECSKEMÉT FUTSAL – DEAC
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Ahogy az alsóházban, a felsőben is sorsdöntőnek nevezhető összecsatást rendeznek. A Kecskemétnek még van esélye, hogy előrébb lépjen a tabellán és éremért játsszon, de ehhez mindenképpen nyernie kell. A Veszprémtől három, míg mostani riválisuktól négy pontra vannak, de eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, így egy győzelemmel a saját kezükbe kerülne a sorsuk, főleg hogy az utolsó játéknapon Veszprémben vendégeskednek. A legutóbbi mérkőzésen értékes pontot szereztek Berettyóújfaluban, ami bizakodásra adhat okot. Ott remek teljesítményt nyújtottak Koós Károly fiai. Ha meg tudják ismételni azt a játékot, akkor legyőzhetik a Debrecent, amelyet az alapszakasz végén egyszer már sikerült hazai környezetben.
Az egyetemisták az elmúlt két mérkőzésüket lebukták, igaz mind a kétszer a két élcsapat ellen szerepeltek. Annak ellenére, hogy pontot nem tudtak szerezni, a teljesítményük rendben volt, és közel jártak a bravúrhoz. Az már eldőlt, hogy a DEAC a bronzéremért játszhat, de egy győzelemmel bebiztosíthatnák, hogy pályaelőnnyel kezdhessenek majd a helyosztón, ami elég sokat érhet.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink