Drámai mérkőzésen büntetők döntöttek a belgák javára
2023.04.17 | 21:56
Drámai mérkőzésen büntetők döntöttek a belgák javára

Igazi futsal-láz volt a mai napon Berettyóújfaluban. A szurkolók már a mérkőzés előtt órákkal hangoltak a rendezvénycsarnok környékén. Majd a csarnok már a bemelegítés alatt szinte megtelt, így a belgák számára is világossá vált, hogy egy igazi oroszlánbarlangba érkeztek. A találkozó előtt köszöntötték Hajmási Milánt és Turzó József szövetségi kapitányt, 50. válogatottság alkalmából, majd következett Dróth Zoltán, aki az odavágón ünnepelte a 150. fellépését.

A találkozót a mieink kezdték és rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, többet birtokoltuk a labdát. Az első igazi helyzetre nem is kellett sokat várni, ami Bíró előtt adódott, de közelről nem sikerült betalálnia. Ahogy telt az idő, ébredeztek a vendégek és sajnos ez két gyors gólban megmutatkozott. Egy szép belga egyéni alakítás után az első lövést Alasztics még bravúrral védte, de a kipattanót már értékesítették. Az első találatból még fel sem ébredtünk, jött a második. Egy labdavesztés után egy gyors kontrát vezettek a belgák, amit sikerült gólra váltaniuk, így már két gól volt a hátrányunk. Turzó mester időt kért, és próbálta rendezni a sorokat. Néhány percbe beletelt, míg újra sikerült felvenni a mérkőzés elején látott ritmust. A hajrá előtt egy pontrúgás után Pál Patrik bombázott a vendégkapuba, ami visszahozta együttesünk önbizalmát. Az utolsó percekre még nagyobb sebességre kapcsoltunk és rohamoztunk az egyenlítésért. Erre nem is kellett sokat várni és egy Rábl - Nagy Imre összjáték után össze is jött, némi belga segítséggel, így 2-2-es döntetlennel mehettünk szünetre.

A második félidőre is nagy elánnál jött ki a válogatott, és hamar hatalmas gólszerzési lehetőségünk akadt, de sajnos kimaradt. Ahogy telt az idő, ellenfelünk kezdett fáradni és úgy tűnt, idő kérdése, hogy megszerezzük a vezetést, de a belgák kapusa rendre bravúrra hárított. A vendégcsapat többnyire a védekezéssel volt elfoglalva, így egyre kevesebbszer jutottak el a kapunkhoz. Ennek ellenére őrizték egy gólos összetett előnyüket, és mivel vészesen fogyott az idő, már csak idő kérdése volt, hogy mikor próbálkozunk vészkapussal. Már Nagy Imrén rajta volt a vészkapus mez, mikor egy kipattanóra Dróth érkezett és a jobb alsóba vágta a labdát, így ledolgoztuk az idegenben összeszedett hátrányunkat. Az utolsó két percben egyik fél sem kockáztatott, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a mieink domináltak, ellenfelünk teljesen elkészültek az erejével. Fölényünk a második öt percben érett góllá, ekkor egy szép támadás végén Hajmási lőtte ki remekül a bal alsót, így először a párharc folyamán mi álltunk továbbjutásra. A belgák nem is gondolkodtak, rögtön öt a négyre váltottak. Sajnos a létszámfölényüket hamar gólt eredményezett, így kezdődhetett minden elölről. Az utolsó percek is a magyar válogatotté volt, több helyzettel, de a legnagyobb gólszerzési lehetőség a végére maradt. Meccslabdához jutottunk fél perccel a vége előtt. Egy Alasztics ellen elkövetett szabálytalanság után 10 métereshez végezhettünk el, de Pál Patrik lövése a kapufáról kifelé pattant, így az eredmény nem változott, jöhettek a büntetők.

Vas Ádám kezdhette a hatos párbajt, és magabiztosan értékesített. A belgák első rúgója sem hibázott, így 1-1 volt. Pál Patrik következett, de a kapus védte a lövését, míg ellenfelünk ezúttal is berúgta. A harmadik körben Nagy Imre mutatta meg, hogy kell értékesíteni védhetetlenül, a léc alá bombázva. A gól után még nagyobb lett a publikum öröme, mert a következő belga játékos mellé lőtte. Azt gondoltuk, hogy most nálunk lehet a lélektani előny, de Hajmási csúnyán fölé vágta a következőt, míg ellenfelünk magabiztosan belőtte sajátját. Ezek után Rábl úgy állhatott a labda mögé, hogy nem hibázhat, mert vége a párharcnak, de nem remegett meg a lába. Jöhetett a mindent eldöntő hatméteres, ahol a belga játékos sem hibázott, így ellenfelünk örülhetett.

Hatalmas erőket mozgósított válogatottunk, kétgólos hátrányból fordított, és mindent megtett a sikerért, de sajnos ez sem ért továbbjutást. Többször eldönthettük volna a párharcot, de a kulcspillanatokban a szerencse is elpártolt tőlünk, így számunkra véget értek a VB selejtezők.

MAGYARORSZÁG - BELGIUM 4-3 (3-2, 3-2, 2-2) büntetők után 3-4
Berettyóújfalu, 1200 néző

Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Vas Ádám, Fekete Olivér, Hajmási Milán
Cserék: Krajcsi Bence - Bíró Attila, Nagy Imre, Szalmás Zoltán, Rábl János, Pál Patrik, Dróth Zoltán, Nagy Kevin, Bencsik Roland
Szövetségi kapitány: Turzó József

Gólszerzők: Pál, Nagy, Dróth, Hajmási

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink