Döntetlen a második meccsen
2023.12.16 | 18:24
Döntetlen a második meccsen

Csütörtökön után szombaton is összecsaptunk Koszovóval. Az előző meccshez képest egy játékossal bővült a magyar keret. Lux Gábor meggyógyult, így ő is Cabrera mester rendelkezésére állt. A mérkőzés előtt Pál Patrikot köszöntötték, aki immár 50-szeres válogatottnak mondhatja magát.

A találkozó hasonlóképpen alakult, mint az előző. A koszovóiak hamar kihasználták a hibáinkat, így hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Az első találat egy egyéni villanás után született, majd a másodiknál Alasztics jött előre, és egy labdavesztés után a vendégek kapusa egy tökéletes íveléssel talált az üresen maradt kapunkba. Ezután is próbáltunk kezdeményezni és helyzeteket kialakítani, de nem tudtuk feltörni a koszovói védelmet. A legnagyobb helyzetünk a játékrész legvégén volt, de Fekete sem tudott gólt szerezni.

A fordulás után hamar sikerült megtörni a jeget egy szögletet követően, Rutai passzolt okosan a kapuba egy visszagurítást. A találat után éledeztek a remények, de hamar visszaállt a kétgólos különbség. Egy kapunk előtti oldalberúgás után szerencsésen pattant vissza a labda a koszovóiak elé, amit szépen kijátszottak, így újra kettő volt közte. A gól kissé megfogta a csapatot, de ahogy telt az idő, átvettük az irányítást, és a mezőnyfölényünk góllá érett. Hét perc votl hátra, amikor Rutai harcolt ki egy hatméterest, amit Dróth értékesített magabiztosan. Ezután a hajrában rohamoztunk az egyenlítésért, még a kapust is levittük és beszorítottuk ellenfelünket. A nyomás meghozta az eredményt, két perccel a vége előtt egy végletekig kijátszott támadást Rutai fejezett be góllal. A döntetlennel nem elégedtünk meg és megpróbáltuk megszerezni a győztes gólt is, de ez elmaradt, így döntetlen lett a vége.

Két hasznos mérkőzésen van túl a válogatott, egy jó erőkből álló Koszovó ellen. Legközelebb január végén játszik újabb mérkőzést a magyar együttes.

– Jobban tetszett a teljesítményünk, mint a csütörtöki mérkőzésen, de igazán csak a mai meccs végére értünk el oda a mutatott játékban, ami valóban a saját szintünk. A második félidőben már jó mentalitásba játszottunk, és megérdemelten harcoltuk ki a döntetlent a jól játszó koszovói válogatott ellen. Jövő év első felében folytatjuk a megkezdett munkát, hogy az Eb-selejtezőknek egy igazán ütőképes csapattal vághassunk neki – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány.

MAGYARORSZÁG - KOSZOVÓ 3-3 (0-2)
Budaörs, 200 néző

Magyarország: Alasztics Marcell - Pál Patrik, Fekete Márk, Rábl János, Tatai József
Cserék: Krajcsi Bence - Hadházi Sándor, Nagy Imre, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Suscsák Máté János, Dróth Zoltán, Bartha Balázs Sándor, Lux Gábor
Szövetségi kapitány: Sergio Mullor Cabrera

Magyar gólszerző: Rutai (2), Dróth

 

 

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink