Az utolsó pillanatban mentett pontot a Rába
2014.09.22 | 00:00
Az utolsó pillanatban mentett pontot a Rába
Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu 2-2 (0-1)
Gyõrszentiván, NB I-es férfimérkõzés, 300 nézõ. V.: Solymosi,
Takács Z.

ETO: Balázs - Juanra, Solano, Palomeque, Noé.
Cs.: Dróth, Lódi, Harnisch.
Edzõ: Jordi Illa.

MVFC:
Tihanyi - Trencsényi, Lovas N., Nagy T., Rábl.
Cs.: Dávid R., Szabó P., Gál I., Mezei D.
Edzõ: Turzó József.


Góllövõk: Lódi (36.), Noé (40.), ill. Dávid R. (8., 37.).
Kiállítva: Tihanyi (34.), Sánta (a lefújást követõen).

Rangadót játszottak hétfõn az élvonalbeli futsal bajnokságban, az elmúlt pontvadászat ezüstérmese, a Rába ETO a címvédõ MVFC Berettyóújfalut fogadta a gyõrszentiváni sportcsarnokban. A gyõriek nyáron alaposan megerõsített kerettel vágtak neki az új szezonnak, a Szuperkupa döntõjében magabiztosan gyõzték le a Berettyóújfalut, s nagyszerûen, két gólgazdag gyõzelemmel kezdték a bajnokságot. Bár az MVFC is hibátlanul várta a rangadót, a Berettyónak nem sikerült annyira magabiztosan a rajt.

Ennek ellenére vendéghelyzetekkel indult a találkozó, Balázsnak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. Ezután magára talált az ETO, két komoly lehetõséget dolgoztak ki Juanráék, ám mindkettõ kimaradt. A 8. percben Noét állították meg - úgy tûnt szabálytalanul - a félpályánál, s a kontrát kihasználva vezetést szerzett a Berettyóújfalu. Bár a gyõriek mindent megpróbáltak, hogy még a szünet elõtt egyenlítsenek, a veszélyesen kontrázó vendégek az elsõ félidõ végéig sikeresen megtartották elõnyüket.

A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt az ETO, s végül emberelõnyben, 6 perccel a vége elõtt sikerült egyenlítenie. Sokáig nem tartott a hazai öröm, egy perc múlva ismét Dávid villant, s újfent az MVFC vezetett. A hajrára lehozta kapusát az ETO, s az utolsó másodpercben Noé egyenlített. Izgalmas, színvonalas csatában a kiváló taktikával pályára lépõ vendégek csaknem meglepték az amúgy jól játszó gyõrieket.

Turzó József: - Mindkét gárda sokat tett ma a gyõzelemért. A Gyõr többet kezdeményezett támadásban, de mi kitûnõen védekeztünk és az ebbõl indított kontráinkból legalább ugyanannyiszor veszélyeztettünk.  De sajnos, nem tudtuk a végletekig elviselni azt a nyomást, amit az ellenfél és játékvezetés együttes terhe jelentett. Annak ellenére, hogy reális az eredmény, mégis erkölcsi gyõztesnek tekintem a csapatom, mégis nehéz lesz építkezni erre a negyven percre a BL-meccsek elõtt. Teljesen megértem a játékosaim indulatát, én magam is együtt érzek velük.
A mérkõzés végén az órával szemben álló játékvezetõ érvénytelenítette az egyenlítõ gólt, amit az órának háttal álló játékvezetõ felülbírált, amirõl egy lefagyott laptoppal próbált minket meggyõzni. Valamint a Tihanyi Csaba és a Sánta Attila kiállításáról készült játékvezetõi jelentésben (Tihanyi Csaba kiállítása több mint kérdéses) olyan kifejezés is rögzítésre került mely nem hangzott el a játékosaim szájából!
Mindezek mellett teljes szívembõl gratulálok a Gyõrnek a játékukhoz, és ahhoz a hozzáálláshoz és fegyelmezettséghez, ami iszonyatos fejlõdést mutat náluk!


Jordi Illa: - Két buta gólt kaptunk, ami közül az elsõ szerintem szabálytalanság után született. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezek szinte mind ki is maradtak. A szünetben szerkezetet váltottunk, megpróbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, s ez most a döntetlenhez volt elég, amivel persze nem vagyok túl elégedett.

 - Szeitz Tibor-Kisalföld -

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink