Az Udvarhely kapusa a tabella élére lőtte csapatát
2021.10.24 | 20:23
Az Udvarhely kapusa a tabella élére lőtte csapatát

Az előnyt még az országot a futsal Bajnokok Ligájában képviselő Galaci United szerezte meg az FK Székelyudvarhely otthonában. A tavalyi bronzérmes alaposan odatette magát, fordított, sokat érő diadalt aratott. 

A teremlabdarúgó 1. Liga az alapszakasz feléhez érkezett, szombaton délután a városi sportcsarnokban a Futsal Klub Székelyudvarhely a Galaci Unitedet látta vendégül a hetedik fordulóban. A két félt csak egyetlen pont választotta el a rangsorban, amelyet épp a BL-ben induló vendégek vezettek. A Jakab Zoltán által irányított gárda a Grigoraș – Bálint, Balázsi, Miklós, Kedei ötössel indított, a második sor a Tankó, Szécsi, Gálfi, Kerestély négyes volt (a találkozó során még játéklehetőséget kapott Kanyó). Az első nagy lehetőséget a hazaiak hagyták ki, Kedei ziccerét hárította a hálóőr. Válaszképp túloldalt is két bravúrt kellett bemutatnia Grigorașnak. Remek ritmusú volt a találkozó első része, ahol több helyzetet alakított ki mindkét gárda. A 6. percben a Duna partiak betaláltak, egy szögletet követően az edző-játékosuk, Ignat tízről kapásból lőtte rá, a kapufát is érintve zúdult a labda a hálóba. Tankó Levente szerezte a hazaiak első találatát.

 Nem sokáig vezettek, az udvarhelyiek egy minutumra rá egyenlítettek, Tankó helyezte tízről a lábak között a bal alsóba (1–1). A gyors gólváltást követően azt reméltük volna, hogy további találatok születnek a folytatásban. Az ordító helyzetek megmaradtak, három nagy ziccert is kihagyott a székelyföldi együttes, hogy aztán egy szerencsés góllal kerüljön előnybe: a 17. percben egy oldalrúgást Szécsi bombázott középre, Cireșről a saját kapujába pattant a játékszer (2–1). Az első felvonásban több remek szituációt alakított ki az udvarhelyi csapat, így akár nagyobb is lehetett volna az előnye, mint amit mutatott az eredményjelző: 2–1-es állással mehettek vissza az öltözőbe az együttesek.

A második játékrészben sem esett vissza a meccs színvonala, a hátrányban lévő United ostromolta a házigazdák kapuját, akik egy-egy ellentámadással veszélyeztettek. A 34. percben kigyűlt az FK csapathibája, ellenfele pedig egy időkérést követően mezőnyjátékosra cserélte kapusát. A hazaiak így is jól állták a sokkal nagyobb nyomást, hogy aztán a 38. percben egy védést követően pedig Grigoraș a saját félköréből ívelte át az egész pályán a játékszert a másik kapuba (3–1).

Araujo kisbüntetőből fölé lőtt, melós találkozón óriási győzelmet aratott az FK Székelyudvarhely, hétfőig biztosan vezeti a futsal 1. Ligát, ekkor valószínűleg a Dévai Autobergamo visszaelőzi, hiszen papíron könnyű meccse van a sereghajtó kolozsváriakkal szemben.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 7. forduló:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United 3–1 (2–1).
Gólszerzők: Tankó Levente (6.) Octavian Cireș (17., öngól), Andrei Grigoraș (38.), illetve Florin Ignat (6.).
 - Székelysport.ro -

  

Hírdetés

Videók

ÉLŐ közvetítés! SG Kecskemét Futsal Club - Haladás VSE
2023.12.07 | 13:16

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.12.03 | 16:45
2023.11.20 | 08:45
2023.11.19 | 08:15
2023.11.15 | 08:14
2023.10.21 | 19:04
2023.10.12 | 10:30
Támogatóink

Partnereink