Átalakult az élmezőny
2014.10.26 | 00:00
Átalakult az élmezőny

BRAND MISSION TOLNA-MÖZS - RÁBA ETO 2-6 (0-1)
2014.10.26 - vasárnap 17:00
Tolna, Tolna Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Borbás Bottyán Aurél, Hegyesi Gábor, Farkas Katalin.

BRAND MISSION TOLNA-MÖZS: Hunkó Zsófia - Maláti Dalma, Hodován Edit, Simon Boglárka, Varga Adél. Cserék: Buchmüller Petra, Folk Renáta, Fábián Rebeka, Mausz Renáta, Orbán Rebeka. Edzõ: Frank Tamás.
Gólszerzõk: Simon Boglárka, Hodován Edit.
Sárga lap: Varga Adél.
RÁBA ETO: Oláh Erika - Jakab Réka, Jakab Petra, Szórádi Nikolett, Vígh Renáta. Cserék: Újvári Krisztina, András Franciska, Csuti Melinda, Bocsárdi Eszter. Edzõ: Molnár Attila.
Gólszerzõk: Jakab Réka (3), Vígh Renáta (2), Újvári Krisztina.

Nagyon küzdelmes játékot hozott az elsõ 20 perc, valamint kisebb helyzeteket mindkét oldalon. A vezetõ gólt Vígh R. szerezte meg az ETO-nak egy nagyon szépen 12 m-rõl elõtt lövése a 15. percben, a jobb alsó sarokban kötött ki. (0-1). Egy vétlen kezezést követõen büntetõt lõhetett a Tolna, amibõl aztán állcsúcson lõtték a gyõri kapust Oláh Erikát, aki így hárította a hatméterest. Parázs hangulatban ért véget az elsõ félidõ mindenki kíváncsian várta a folytatást.
A szünet után egy perccel kiegyenlítettek a hazaiak Simon B. találatával (1-1), ekkor azonban a Tolna megtorpant, az ETO kezébe vette az irányítást és már az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A gyõriek sorra alakították ki helyzeteiket, amibõl látványos vendég gólok születtek. Különösen jó hír a rábapartiaknak, hogy Jakab Réka végre megtalálta a góllövõ cipõjét és három találatával jócskán kivette részét csapata sikerében, mellette Újvári K. találatával, valamint az idei ETO gólfelelõs Vígh R. duplájával 2-6 lett a végeredmény.
A gyõzelemmel a második helyre lépett a gyõri ETO a bajnoki tabellán, azonosak az elsõ ASTRA HFC együttesével. Egy hét múlva ismét rangadót játszik Gyõrben az ETO, a Hajdúböszörmény gárdáját fogadják Gyõrszentivánon, az ASTRA pedig a DVTK-VÉNUSZT fogadja otthonában.

Simon Ferenc (Tolna-Mözs): - Az elsõ félidõben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az ETO-nak. Hatméterest hibáztunk és voltak lehetõségeink, a második játékrészben viszont egy rövidzárlatot követõen 3 gólos hátrányba kerültünk és teljesen megérdemelten szenvedtünk vereséget.


 

DVTK-VÉNUSZ - UNIVERZUM 9-2 (3-0)
2014.10.26 - vasárnap 17:00
Miskolc, Miskolc Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Szuromi Viktor, Katona Brigitta, Újhelyi Tamás.

DVTK-VÉNUSZ: Almási Ildikó - Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Alíz. Cserék: Mikó Vivien, Németh Diána, Szõke Zsuzsanna, Rondzik Júlia, Bukovszki Mónika, Boros Kinga, Kresák Katalin. Edzõ: Sárréti Géza.
Gólszerzõk: Miliczki Noémi (2), Kovács Alíz (2), Bernáth Csilla (2), Kresák Katalin, Boros Kinga, Mikó Vivien.
Sárga lap: Rondzik Júlia.
UNIVERZUM: Deczki Vanda Kinga - Beke Adrienn, Horváth Hanna, Bereczki Orsolya, Garamvölgyi Nikolett. Cserék: Kaiser Karina, Török Kira Katalin, Lukács Ágnes, Balogh Nikolett. Edzõ: Jávor István
Gólszerzõk: Horváth Hanna, Garamvölgyi Nikolett.
Sárga lap: Bereczki Orsolya, Balogh Nikolett.

A tabella forgató forduló következõ mérkõzésén a DVTK fogadta az egyik „õsi" riválist, az Univerzum gárdáját. A fõvárosiak ritkán látott gyenge formája miatt jó esélye volt a Vénusznak a három pont megszerzéséhez, amivel a negyedik helyen maradhatna a csapat. A találkozót némi meglepetésre az Univerzum kezdte jobban, ám a DVTK a már jól ismert védekezését használva kontrákból megszerezte a vezetést. Miliczki, Kovács és Bernáth Csilla iratkozott fel a góllövõ listára. A fordulás után tovább növelte elõnyét a Vénusz, s egészen 6-0-ig szárnyalt a hazai együttes. Az Univerzum kissé késõn tudott csak reagálni, hiszen Horváth Hanna csak a 27. percben tudott válaszolni a féltucat miskolci találatra. Apró reménysugárt jelentett a vendégeknek, hogy Garamvölgyi megszerezte a második találatukat, ekkor úgy tûnt még lehet valami keresnivalója a fõvárosi hölgykoszorúnak. Ám Bernáth Csilla lövése utat talált Deczki kapujába, 7-2. A mérkõzés ezen részében több alkalom is volt, hogy Deczki Vanda csatlakozott társaihoz 5-4 elleni játékban. A taktikai megoldáshoz egy nagyobb, sietõsebb tempó párosult, ami kissé paprikázta a két csapat közti hangulatot. Bereczki Orsolya kapott sárga lapos figyelmeztetést, mert kissé magasabb hangnemben próbálta meg véleményét a játékvezetõ tudtára adni. Ezen idõszakban az indulatok is elszabadultak, hiszen Jávor Istvánnak szabályosan Bereczki és a bíró közé kellett lépnie, megóvván játékosát a kiállítástól, lökdösõdés és komolyabb falutok is megestek. A Vénusz több nagybüntetõt is elvégezhetett, ám ennek ellenére a végeredményt két akciógóllal állították be Miliczki és Mikó révén.
A hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot, amivel tapadnak a dobogósokra. Az Univerzum vesszõfutása továbbra is tart, de Jávor István jelezte, hogy ha minden jól alakul, várhatóan a bajnokság második felére sikerül leküzdeniük problémáikat, és belevágnak a pontok gyûjtögetésébe.


BME FC - ELTE-BEAC 6-0 (3-0)
2014.10.26 - vasárnap 18:30
Budapest MAFC Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Harmath Zsolt, Kénoszt Éva Noémi, Apkó Tamás.

BME FC: Winternitz Zsuzsanna Ágnes - Winternitz Anna, Szekér Anita, Urbán Anett, Ganczer Hajnalka. Cserék: Hargas Annamária, Szalkai Kitti, Molnár-Sáska Ildikó, Dr. Monspart-Molnár Zsófia, Pintér Orsolya, Fábián Dóra, Winternitz Katalin. Edzõ: Csernai Gábor László.
Gólszerzõk: Dr. Monspart-Molnár Zsófia (2), Ganczer Hajnalka, Szekér Anita, Fábián Dóra, Hangonyi Anna (öngól).
ELTE-BEAC: Szabó Annamária - Juhász Adrienn, Baksai Éva, Hangonyi Anna, Orbán Csilla. Cserék: Móczik Alexandra Cintia, Ferenczi Kinga, Dr. Szöllõsi Júlia, Pfundtner Vivien, Tihanyi Tímea, Bradács Krisztina Tímea. Edzõ: Sajben Marcell.
Sárga lap: Juhász Adrienn.
A forduló zárásaként rendezték a BME-ELTE találkozót. Az egyetemi együttesek találkozóján a jóval esélyesebb BME verseny nyelven mondott „rajt-cél" gyõzelmet aratott, mivel már az 5. percben megszerezték a vezetést Ganczer Hajnalka révén. Két perccel késõbb Molnár Zsófia növelte az elõnyt kettõre, majd a félidõ vége elõtt háromra. A fordulás után egy ideig jól tartotta magát az ELTE, még veszélyes támadást is tudtak vezetni, ám a döntõ pillanatban megremegett támadók lába. A 30. percben aztán szerzett az ELTE is gólt, viszont azt a saját kapujukba sikerült, Hangonyi Anna által. A végeredményt Szekér és Fábián Dóra állította be, s így igazságosan 3-3 arányban 6 gólt rámoltak az ELTE kapujába.

Csernai Gábor (BME FC):
A merkozes egyetlen pozitívuma, hogy kapott gól nélkül lett vége az összecsapásnak. Rettentõen tompán es lassan játszottunk ma, szerencsére így is sikerült simán nyernünk. Azt azért jó volt látni, hogy volt egy-két játékos, aki élvezte a mai mérkõzést, és remélem jövõ héten még több ilyen játékost látok majd ...

Sajben Marcell (ELTE-BEAC): - Vannak olyan mérkõzések, amikor ha egy napig játszanánk akkor se lõnénk gólt, a mai ilyen volt. Nagyot küzdöttek a lányok ezért maximális dícséret illeti õket. Sajnos még nem bírja el csapatunk, hogy 5-6 meghatározó játékos hiányozzon egy idõben, mivel így minden energiánkat felörli a védekezés. Gratulálok a BME-nek, és remélem ott lesznek a felsõházban, mert megérdemlik!


Kozák Attila

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink