A Mezei-Vill öt percre volt a továbbjutástól
2014.10.04 | 00:00
A Mezei-Vill öt percre volt a továbbjutástól

 

Szoros mérkõzésen vereség a ciprusi bajnoktól

A Mezei-Vill öt percre volt a biztos továbbjutástól
 
Az UEFA Futsal minitorna második napján, az elsõ mérkõzésen a szlovák bajnokcsapat a norvég Vegakameratene ellen lépett pályára

A papírforma az északi szomszédjaink sikerét ígérte és ez a találkozón be is következett. Az ezúttal narancs-feketében játszó Slov-Matic Drahovsky révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést, majd Ha¾ko azt a 17. percben az elõnyt kettõre növelte. Az elfogulatlan nézõk számára nem túl szórakoztató meccsen jobbára mezõnyjáték folyt, nagyon kevés volt az igazi gólhelyzet, a norvég csapat ugyan derekasan küzdött, ám komoly veszélyt nem jelentett ellenfelére, a kaput is csak mindössze kétszer találták el.
A második félidõben sem sokat változott a játék képe. A 26. percben egy súlyos védelmi hibát követõen Rafaj is betalált, ami már háromgólos elõnyt jelentett a Slov-Maticnak. A norvégok ezt követõen támadásban öt a négy elleni játékra váltottak, csakhogy az, ami velünk szemben tegnap remekül mûködött, az a szlovákok ellen teljesen hatástalannak bizonyult. A magabiztos vezetés tudatában a pozsonyiak nem erõltették a további gólszerzést, hiszen valószínûleg teljesen meg voltak elégedve az eredménnyel. Ráadásul nagyon izgulniuk sem kellett, hiszen gyõzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Vegakameratene - Slov-Matic 0-3 (0-2)
Pálffy István Rendezvénycsarnok - Berettyóújfalu
2014. október 3 - 17:00
Vezette: Francisco Diaz (ESP), Maksim Dzeikala (BLR), Sebastian Stawicki (POL)

Vegakameratene: Rakvaag - Ravlo, Wiseth, Thomas Klaussen, Haugen
Csere: Flatabø (kapus), Høvik, Nordby, Moen, Ovesen, Kristoffersen, Tor Klaussen, Grimsø, Fossli,
Edzõ: Kai Barda

Slov-Matic: Mário Gašparoviè  - Dušan Rafaj, Peter Kozár, Ladislav Mikita, Peter Ha¾ko
Csere: Peter Brndiar (kapus), Gabriel Rick, Tomáš Drahovský, Matúš Kyjovský, Michal Seidler, Anton Brunovský, Martin Rejžek, Marek Bahna, Gabriel Bartošek 
Edzõ: Ján Janik

Gólszerzõk: Drahovský 3:35, Ha¾ko 16:04, Rafaj 25:23

A csoport második találkozóján a Mezei-Vill - közel teltház elõtt - a ciprusiakat fogadta. A mérkõzés mindkét csapat számára egyformán nagy téttel bírt, hiszen tudvalevõ volt, hogy az, aki ezt a meccset megnyeri, a továbbjutás szempontjából már nyeregben érezheti magát.
A találkozó a fontosságának megfelelõen óriási irammal kezdõdött. A ciprusiak rögtön letámadták a hazai csapat játékosait, aminek eredményeképpen Tihanyinak már a 37. másodpercben Stylianou jól eltalált lövését kellett hárítania. A kezdeti heves, rendkívül gyors játék után a csapatok lassan visszább vettek a tempóból és azt nagyjából kiegyenlített mezõnyjáték váltotta fel. A 8. percben aztán szinte felrobbant a rendezvénycsarnok: egy szabadrúgás kombináció végén Trencsényi megszerezte a Mezei vezetõ gólját (0-1).
A bekapott találatot követõen az Apoel eggyel magasabb fokozatba kapcsolt. Egymást követték a vendég helyzetek, Tihanyinak sorra kellett bemutatnia a bravúrokat, egy alkalommal még a balkapufának is be kellett segítenie. Ebben az idõszakban bizony csak másodpercekre volt nálunk a labda. Ekkor Turzó mester megérezte a bajt és idõkéréssel igyekezett megnyugtatnia csapatát. A rövid szünetet követõen aztán tényleg sikerült kijönnünk a szorításból, sõt Trencsényi remek passzából Rábl került nagy helyzetbe, ám az kimaradt. Már éppen fellélegezhettünk volna, csakhogy e helyett, bõ két perccel a szünet elõtt, egy szögletet követõen a szigetországiak Léo révén kiegyenlítettek (1-1).
A második játékrész - az elsõhöz hasonlóan - ciprusi letámadással kezdõdött. A körülbelül ötpercnyi szorítás után a Mezei-Vill átvette a játék irányítását és némi mezõnyfölénybe is került. A 27. percben Lovas került nagy helyzetbe, ám Christofi szögletre mentett. Ebben az idõszakban igen jól játszottunk, sok labdát szereztünk és ezúttal a ciprusiak voltak kénytelenek keresgélni a bõrgolyót. A rövid Mezei-Villes idõszakot aztán Ráblnak sikerült egy gyönyörû góllal meg is pecsételnie (2-1). A beszedett találat ismét felkeltette a vendégeket, akik rövidesen hatalmas tûzijátékot rendeztek Tihanyi kapuja elõtt. Ám hõsiesen és jól védekeztünk, sõt a kontráink is veszélyesek voltak: elõbb Lovas, majd Nagy került hatalmas ziccerbe. A két játékos akár a mérkõzést is eldönthette volna, csakhogy mindketten rossz megoldást választottak.
Az Apoel trénere, hat perccel a lefújás elõtt kockáztatott, támadásban áttértek az öt a négy elleni játékra. Sajnos a vészkapus játékkal ezúttal sem tudtunk mit kezdeni és sárgamezesek nem csak kiegyenlítenek bõ másfél perc alatt, de a vezetést is megszerezték (3-2). A bekapott gólokat követõen ugyan mindent megtettünk, hogy mentsük a menthetõt és legalább kiegyenlítsünk, az öt a négy elleni játékkal is megpróbálkoztunk, de sajnos nem jártunk sikerrel. Még csak szerencsénk sem volt, hiszen tizenhét másodperccel a mérkõzés lefújása elõtt Nagy Tamás két méterrõl csúsztathatott kapura, de sajnos fejese a felsõlécrõl kifelé pattant. Maradt a 2-3, ami azt jelenti, hogy a továbbjutásért le kellene gyõznünk vasárnap a szlovákokat...

MVFC- Berettyóújfalu - APOEL 2-3 (1-1)
Pálffy István Rendezvénycsarnok - Berettyóújfalu
2014. október 3 - 19:30
Vezette: Aleksandras Sliva (LTU), Sebastian Stawicki (POL), Maksim Dzeikala (BLR)

MVFC- Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Nagy, Lovas, Rábl
Csere: Mezei (kapus), Szabó, Komáromi, Dávid, Sánta, Birinyi, Fehér, Gál, Siska,
Edzõ. Turzó József

APOEL: George Christofi - Christos Stylianou,  Léo Feitoza,  Christos Iaсovou, Jonathan Carrasco
Csere: Kyriacos Leivadiodis, Constantinos Kouloumbris, Giorgos Toumazis, George Alexiou, Savvas Omirou, Xuxa, Christos Christodoulou, Nuninho
Edzõ: George Platis

Gólszerzõk: Trencsényi 7:50, Rábl 26:57 ill. Xuxa 17:24, Léo Feitoza 35:01, Iaсovou 36:42

Turzó József (MVFC): Nagyon csalódott vagyok a mérkõzés után. Úgy néz ki, már csak a csodában bízhatunk. A mérkõzés alatt a saját kezünkben volt a sorsunk, de nem tudtunk élni vele, lehet azt mondani, hogy saját magunkat vertük meg. Nemzetközi szinten sokkal többet kell produkálni, nem elég, ha négy vagy öt játékos hoz extra vagy jó teljesítményt úgy, mint ma. Bajnokságban elég, ám ide, ma nem. A továbbjutáshoz vasárnap le kell gyõznünk a szlovákokat, amihez egy tökéletes napra lenne szükségünk és a csapatomból mindenkinek száz százalék felett kellene teljesítenie.

 

 - Molnár Ákos, Berettyóhír.hu -

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink