A bajnoki döntő első felvonása következik
2024.05.17 | 09:44
A bajnoki döntő első felvonása következik

Ma este elkezdődik a férfiaknál a bajnoki döntő, ahol első ízben lesz a Kecskemét a Haladás kihívója. 2018-ban fordult elő utoljára, hogy nem a Hali és az MVFC játszotta a finálét, akkor az ETO a Mezeivel harcolt az aranyéremért. A kérdés, hogy a szombathelyiek negyedszer, vagy a Kecskemét először lesz bajnok a három győzelemig tartó párharcban. Természetesen az esélyek a címvédő mellett szólnak, akik az elmúlt hétvégén egy kupagyőzelemmel hangoltak, de a kék oroszlánok mindent meg fognak tenni a sikerért, ha már eljutottak idáig.

A bajnoki rajtnál nem volt kérdés, hogy a bajnokság legfőbb esélyese a Haladás, akik magabiztosan nyerték meg az alapszakaszt, majd utána a rájátszást is, viszont a Kecskemét útja nem volt ilyen sima a döntőig. Az alapszakaszt mindössze a negyedik helyen zárták, így jelentős volt a hátrányuk a második helyért való küzdelemben a rájátszás kezdetén. Viszont ott remekül rajtoltak, előbb nyertek a legfőbb rivális, Mezei otthonában, majd legyőzték a címvédőt, így már a második helyen álltak és a saját kezükbe került a sorsuk. A folytatás is hasonlóan jól sikerült, mindössze Szombathelyen kaptak ki, így az utolsó fordulóra úgy készülhettek a Veszprém ellen, hogy “csak” nyerni kell a bajnoki döntőért. Előzetesen ez nem tűnt nehéz feladatnak, de gyakorlatban már sokkal nehezebb volt. Az utolsó pillanatokig úgy nézett ki, hogy a bajnoki döntő küszöbén elbuknak, de 10 másodperccel a vége előtt jött a győztes találat, amivel története első fináléja készülhet a Kecskemét.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, négyszer találkoztak a felek a szezon során, ebből háromszor Dróth Zoliék örülhettek és egyszer a Kecskemét. Ami viszont kitűnik, hogy mind a két szombathelyi találkozó tükör sima volt, és a vendégek még gólt sem tudtak szerezni. A Haladás a szezon során hazai pályán egy meccsét leszámítva mindet megnyerte, egyedül az utolsó játéknapon a DEAC tudott egy pontot elvinni, így igazi oroszlánbarlangnak számít a Haladás csarnok. Ezek fényében meglepetés lenne, ha a Hali nem tudná érvényesíteni a hazai pálya előnyét és a kecskemétiek meg tudnék lepni őket és bravúrt tudnának elérni.

Hajmási Milán, a Hali játékosa: - Az eddigi egymás elleni eredmények ilyenkor nem számítanak, ez a bajnoki döntő, ahol nulláról indulnak a felek és mindenki nagyon meg akarja nyerni a bajnokságot. Természetesen nem lehet más célunk, mint hogy érvényesítsük a hazai pálya előnyét és győzelemmel kezdjük a párharcot. Természetesen a kupasikernek is köszönhetően bizakodva várjuk a döntőt.

Marko Gavrilovic, a Kecskemét szakvezetője: - A bajnoki döntő kivívása után volt egy kis időnk a regenerálódásra, azóta pedig teljes intenzitással készülünk a Haladás elleni meccsekre. Ellenfelünk immár Magyar Kupa-győztes, tisztában vagyunk vele, milyen játékerőt képviselnek. Azzal is, hogy nem mi vagyunk párharc legfőbb esélyesei, de a sanszunk megvan, és mi szeretnénk megragadni ezt, és megnyerni a trófeát. A legutóbbi összecsapásunk a vasiak ellen nem sikerült jól, de nem is tudtuk azt a teljesítményt nyújtani akkor ellenük, ami ránk jellemző. Számunkra az összes többi sikerrel megvívott csata és az itthon aratott Haladás elleni siker adhat plusz önbizalmat. Izgalmas megmérettetés lesz, amolyan Dávid és Góliát csatája. Egy rutinos és egy fiatal, sikeréhes csapat csap össze a bajnoki címért. Izgalmas párharc lesz. Nem változtattunk a megszokott rutinon, ugyanazzal az alázatos és alapos edzésmunkával készülünk a saját erősségeinkre támaszkodva. A legfontosabb, hogy élvezzük a játékot, minél felszabadultabb produkcióval rukkoljunk elő, és végig koncentráltak maradjunk fejben és testben. Tudom, hogy a szurkolók egy csoportja velünk tart majd pénteken az első meccsre, ami szintén nagy erőt ad majd nekünk a pályán. Igyekszünk ezt a csodálatos szezont a legvégére elképesztővé varázsolni.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink