Győzelemmel rajtolt a Kecskemét az Aramis ellen
2023.08.14 | 20:26
 Győzelemmel rajtolt a Kecskemét az Aramis ellen

Hétfőn este útjára indult a labda az új idényben, így már élesben ment a játék. A két csapat felkészülési meccsei alapján a hazaik tűntek az esélyesebbnek, de mint tudjuk, egy bajnoki mindig más. Mind a két együttesben keretben voltak az új igazolások, így hamar képet kaphatunk, mire lehet számítani.
Sokat nem kellett várni az új szezon első találatára, mert még az első perc sem telt le, és már gólnak örülhetett a hazai publikum. Pál Patrik egy tőle megszokott átlövésből megszerezte a vezetést. A vendéglátó nem elégedett meg ezzel a góllal, nyomás alatt tartotta ellenfelét és rohamozott az újabb gólért. Erre többször is megvolt a lehetőségük, de a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták. Az Aramis nem nagyon tudta megtartani a labdát, így csak elvétve jelentett veszélyt ellenfele kapujára. Állandósult a kecskeméti fölény, ami a 14. percben érett újabb góllá. Ismét Pál Patrik volt a főszereplő, aki egy szép támadás végén éles szögből kilőtte a hosszú alsót. A játék képe ezután sem változott, a vendéglátó támadott, de a hajrá a vendégeké volt. Egy szabálytalanságot követően a kaputól 9 méterről lőhetett a budaörsi együttes szabadrúgást. Bognár hasonló helyzetből több gólt is szerzett már, és ezúttal sem hibázott. A sorfal és a kapus között okosan a kapuba passzolt, így ismét nyílt lett a találkozó. Pál Patrikék a szünet előtt visszaállíthatták volna a két gólos különbséget, de a kapufa ezúttal a vendégekkel volt.

A második félidő két nagy Aramis helyzettel kezdődött, majd visszaállt az első félidőben látott játék képe. A hazaiak birtokolták a labdát, és több nagy helyzetük is akadt, de Molnár kapus rendre hárítani tudott. Az első játékrészhez képest viszont több veszélyes kontrát is vezettek a budaörsiek, így sokkal lüktetőbb lett a játék. A félidő közepén egy sajnálatos sérülés miatt állt a játék, a vendégek kapusa térde megsérült, így nem tudta folytatni a játékot. Ahogy telt az idő, állandósult a hazai fölény, ami ismét góllá érett. Egy szögletet követően Bencsik átlövése talált utat a vendégkapuba. A gólt majdnem rögtön újabb követte, de a vendég védők a gólvonalról menteni tudtak. Az Aramisnak a hátrány tudatában kockáztatnia kellett és kijjebb kellett jönnie, így nagyobb terület adódott Pál Patrikék előtt. Négy perccel a vége előtt úgy tűnt, érkezik a vendégeknél a vészkapus, de 10 métereshez jutottak, amit Bognár higgadtak értékesített, így az utolsó percekre teljesen nyílt lett a találkozó. A vendéglátók nem hagyták annyiban és Milosavljevic révén visszaállították a két gólos különbség, aki elemi erővel lőtt a léc alá. Rögtön jött a budaörsi vészkapus játék, és Bognár egyből válaszolt, igaz némi szerencsével. Újra egy volt közte, és ekkor több mint két perc hátra volt. Jött is a vészkapus a végén vendég oldalon, de jól zárt a kecskeméti védelem, így sikerült megőrizni a minimális előnyt.

A Kecskemét magának tette nehézzé a mérkőzést, hiszen számtalan helyezet volt, főleg az első félidőben. A budaörsiek nagyot küzdöttek, de ez nem hozott pontot egy nagyon sportszerű , izgalmas mérkőzésen. Sok idő nincs a pihenésre, hiszen péntekem már következik a második forduló.

 

SG KECSKEMÉT FUTSAL - ARAMIS SE (2-1)
Kecskemét, 200 néző
Játékvezetők: Muhari, Kiss G., Deme

Kecskemét: Krajcsi - Bencsik, Kajtár, Pál Haász
Cserék: Rigó - Bíró, Hajnal, Milosavljevic, Suscsák, Fekete, Geiger, Tomic
Vezetőedző: Koós Károly

Aramis: Molnár - Horváth, Vattamány, Bognár, Lévai
Cserék: Soós - Kövesdi, Gellérfi, Matolcsi, Bélavári, Szeghy, Moga, Szűcs, Erdősi
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Gólszerzők: Pál (2), Bencsik, Milosavljevic illetve Bognár (3)

Sárga lap: Haász

Fotók: Réti Attila

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink