Újabb döntetlen a Derbin
2021.02.26 | 08:45
Újabb döntetlen a Derbin

A mostani derbi kérdése volt, hogy megtörik-e a döntetlenszéria, ami mostani bajnokságban jellemző az összecsapásaikra, illetve, hogy a Fradi hogy tudja pótolni a hiányzóit (Büki, Bognár, Fekete).

Férfi futsal NBI Alsó-ház, 2. forduló

FTC-Fisher Klíma - Újpest RFC-220VOLT 3-3 (2-0)

2021.02.25. 20:15, Elek Gyula Aréna
Vezette: Vass - Kiss - Nyekita

FTC: Tóth - Németh P., Sámson, Öreglaki, Hosszú
Csere: Nyerges, Gellérfi, Horváth Sz., Rábold, Cseri, Panyi, Östör
Vezetőedző: Machalek Attila

Újpest: Tyukász - Moreira, Szeghy, Horváth B., Ricardo Sobral
Csere: Dohány, Németh M., Fekete M., Nehéz, Alves, Szrnka, Klushyn, Suscsák, Fekete O.
Vezetőedző: Frank Tamás

Gólszerzők: Hosszú, Öreglaki, Horváth Sz., illetve Horváth B, Öreglaki (öngól), Fekete O.

Az Újpest kezdte nagyobb elánnal az idei harmadik derbit, alig másfél percet kellett várni az első nagyobb helyzetig, de Tóth Gyula a helyén volt, mint az elmúlt években oly sokszor. A második perc végén pedig az első komoly helyzetet is láthattuk, az ex-fradista Horváth Benedek talált volna kaput, de ismét Tóthig tartott a labda útja. Nagy meglepetésre négy perc elteltével vészkapus játékra álltak át a ferencvárosiak, ami igen jól működött, hiszen a szűkös kerettel játszó Fradi tudta tartani a labdát.

A hatodik percben pedig a vezetést is megszerezték a zöld-fehérek, Hosszú Ádám verte meg védőjét, majd rúgott egy irgalmatlanul nagy gólt a hosszú felső sarokba. Nem is változtattak a győztes taktikán a vendéglátók, nem is lett volna érdemes, hiszen náluk volt többet a labda, ki tudták fárasztani lila mezes ellenfeleiket. A következő percek is hasonlóan alakultak, először Rábold próbálkozott, majd egy újabb jól sikerült vészkapus figura után Öreglaki Norbert passzolhatott a félig üresen maradt kapuba. Kétgólos vezetés után sem próbált meg visszaállni a Fradi, a tizenegyedik percben Gellérfi próbálkozhatott, első kísérlete még visszapattant az újpesti blokkról, ám a következő próbálkozását üres kapura rúgta mellé a zöld-fehérek fiatal centere.

Az első félidő viszonylag sportszerűen zajlott, kevés szabálytalanságot ítéltek meg a játékvezetők, maximum Sámson esésénél hördülhettek fel a fradista érzelmű szurkolók. Az utolsó percekben nagyobb nyomást próbált helyezni vendéglátójára az Újpest, ez egyszer még az ellenfél vészkapus játékánál is sikerült, és a Fradi elkésett cseréje miatt gyakorlatilag Németh Péter ellenében támadhattak, akin még csak vészkapus mez sem volt. Ő kivédte a ziccert, ám tovább nyomtak a lilák, Tóthnak többször is bravúrokat kellett bemutatnia, először Lineker távoli lövése után, majd Fekete Márk löketét is hárítania kellett. Még a játékrész végére maradt egy nagy Fradi-ziccer, kettő az egyben Rábold adott nagy passzt, ám Sámson nem tudta értékesíteni a helyzetet.

A második játékrész az elsővel ellentétesen kezdődött, hiszen inkább a hazaiaknak volt több helyzete, gyakorlatilag tizenöt másodperccel a kezdő sípszó után már veszélyeztetett a Fradi. Néhány labdabirtoklás-váltás után az újabb találatot a hazaiak könyvelhették el, Horváth Szabolcs egy szögletfigura után rúgott óriási gólt kapásból. A nyolcadik perc környékétől az újpestiek is a vészkapus játékot erőltették inkább, voltak is belőle helyzeteik, majd nem sokkal később az első szépítő találatot is megszerezték. Horváth Benedek szép egyéni megmozdulás után rúgta rá Öreglakira, akinek a karjáról bepattant a lövés. A következő találatnál is hasonló volt a forgatókönyv, újra Horváth volt, aki keresztbe akarta rúgni a labdát, ám az Németh Péterről a rövid sarokba vágódott. Idegőrlő pillanatok következtek, mindkét oldalon voltak helyzetek, de a gólt újra a lilák szerezték: egy igen érdekes bírói döntést követően folytatták az emberelőnyös játékot a vendégek, és komoly helyzetet tudtak kialakítani. Ezt először blokkolta a Fradi, de a kipattanót Fekete Olivér könyörtelenül bevágta, pontot mentve ezzel csapatának.

Machalek Attila, FTC: - Úgy gondolom, hogy sikerült ellenfelünket meglepnünk. Harminc percen keresztül hiba nélkül működött a játékunk. Bosszantó, hogy kaptunk két szerencsétlen, megpattanó öngólt, miközben volt hat üres kapus lehetőségünk vészkapus játékban. Aztán a hajrában egy érdekes döntést követően megint elbuktuk a győzelmet, pedig úgy érzem, ezen az estén rászolgáltunk volna.

Frank Tamás, Újpest FC: - Számítottam arra, hogy az ellenfelünk öt a néggyel fog próbálkozni, ám nem gondoltam, hogy ilyen korán, de 2-0 után sikerült kiküszöbölnünk a hibáinkat. Sajnos nem tudtunk olyan fölényt kialakítani a játékban, amilyet szerettünk volna, de a végén sikerült pontot mentenünk.

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink