Nem segített az edzőváltás sem a Fradin Dunaújvárosban
2020.10.10 | 09:04
Nem segített az edzőváltás sem a Fradin Dunaújvárosban

Minden tekintetben felülmúlta ellenfelét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata – és végül 5-2 arányú, megérdemelt diadalt aratott a Fradi gárdájával szemben. 

A Nyírgyulaj elleni hétfői sikert követően már hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban lépett pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az NB I hatodik fordulójában. 

Kellett a pont itt is, ott is!

Frank Tamás tanítványainak ellenfele az a Ferencváros volt, mely hiába erősítette meg jelentősen játékoskeretét a nyáron, eddigi hat találkozójából mindössze egyetlen pontot szerzett, ráadásul a héten edzőváltáson is átesett, így a vendégek első, míg a Dunaferr idei harmadik győzelmének reményében vágott neki az összecsapásnak.
Nyílt sisakos, küzdelmes, de színvonalát tekintve igencsak hullámzó játékot hoztak az első percek. Az elején a Dunaferr alakított ki ígéretes helyzeteket, aztán viszont átvette a játék irányítását a zöld-fehér alakulat, és a 3. percben Büki fordulásból ellőtt bombája meglepte az egyébként kiváló formát mutató Revelandot, megszerezte a vezetést a Ferencváros (0-1). A gól ébresztőt fújt a hazaiaknak, és gyorsan sikerült az egyenlítés – Sánta megpattanó lövése talált utat a vendégek kapujába a 6. percben (1-1). A folytatás is lüktető játékot hozott, ezúttal azonban a hazaiak összpontosítottak jobban. Egy szép szögletvariáció végén Seregi Tamás tette bele a lábát Németh Péter belőtt löketébe – és a félidő derekára fordított a Dunaferr (2-1).
A felvonás második felében nagy erőket mozgósított a Fradi, de a hazaiak védelme jól zárt, és a Revelandot váltó Rigó is több bravúrt bemutatott a kapuban. Frank Tamás ezzel együtt nem volt maradéktalanul elégedett, egy időkéréssel igyekezett még pontosabb, összeszedettebb játékra ösztökélni együttesét. Az eredmény viszont nem változott, de az is sejthető volt, hogy nem dőltek el a nagy kérdések a szünetet jelző sípszóig.

Fél perc alatt eldőlt

A második félidő kemény, de nem túl hatékony ferencvárosi nyomással és veszélyes dunaújvárosi kontrákkal kezdődött, ráadásul amint engedett a szorításból a Fradi, azonnal veszélyesebbé váltak a hazai kísérletek. Olyannyira, hogy a 26. percben kétszer is mattolta a vendégek védelmét a Dunaferr – egy berúgás-variáció során Szegitől az üresen érkező Dorogihoz került a labda, ő pedig közelről nem hibázott, majd egy egyéni akció végén Montero talált a Fradi kapujába (4-1).
A folytatásban Horváth Szabolcs sérülése érdemelt említést, de a Ferencváros láthatóan megfogyva sem adta fel a küzdelmet. A hazaiak gyakran csak szabálytalanságok árán tudták útját állni a fővárosi rohamoknak. Ezzel együtt magabiztosan őrizte előnyét Frank Tamás gárdája, és a játékrész derekától újra több veszélyes támadást vezetett a Dunaújváros.  
Letámadással és kapuslehozatallal próbálkozott új energiákat mozgósítani a Fradi. A válasz előbb egy üreskapus Klacsák-próbálkozás, majd hatékony és eredményes Dunaferr-védőmunka volt – és Rigó egymás után több bravúrt is bemutatva őrizte hálóját a góltól.
Amikor pedig már úgy tűnt, mindenki a lefújásra készül, még egy utolsó komoly támadást indított a Fradi, és egy apró hiba után alig egy perccel a lefújás előtt Büki második gólját szerezve szépített is (4-2). A végjátékban mindent egy  lapra téve rohamozott a Ferencváros, de ekkor már nem tudta feltörni a hazai védelmet, sőt, egy labdaszerzés után Montero robogott el, és a végén elegánsan passzolt az üres kapuba, beállítva ezzel az 5-2 arányú Dunaferr-diadalt.

A Frank csapat sorozatban másodszor is győzött, mert taktikailag és helyzetkihasználásban is felülmúlta a vendég Ferencvárost. A sok jó teljesítmény közül is kiemelkedett Rigó kapusé, aki egyszerüen megbabonázta a vendégeket pazar védéseivel.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FTC-Fisher Klíma 5-2 (2-1)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Vezette: Kubicsek - Vass - Maml

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland - Németh P., Klacsák, Seregy, Horváth
Csere: Rigó, Sánta, Csányi, Szeghy, Dorogi, Slett, Montero, Németh L. 
Vezetőedző: Frank Tamás.

FTC-Fisher Klíma: Tóth - Horváth Sz., Sámson, Büki, Bognár. 
Csere: Gellérfi, Rábold, Fekete, Érsek, Hosszú, Fülöp, Milavecz. 
Edző: Machalek Attila.

Gólszerzők: Montero 2, Sánta, Seregi, Dorogi, illetve: Büki 2.

Forrás: dunaújvárosonline.hu
(Fotó: Végh Zoltán)

 

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink