Javít-e a Kecskemét a Fradi ellen?
2021.01.22 | 09:50
Javít-e a Kecskemét a Fradi ellen?

A Mezei-Vill hazatért Ciprusról, így ismét teljes fordulót rendeznek a férfi NBI-ben. Péntek este három izgalmasnak tűnő összecsapásra kerül sor, míg holnap két papírformának tűnőt játszanak.

Péntek:  

FTC-FISHER KLÍMA – SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:30 Budaörs, Aramis sportcsarnok

Legutóbb otthon botlott meg a Kecskemét a Nyírgyulaj ellen, így nem tudta bebiztosítani a felsőházi tagságát, de ma este pontot tehet az ügy végére. A Fradihoz látogatnak Koós Károly fiai és egy döntetlen is elegendő a számukra, hogy ne kelljen aggódniuk a hátralévő fordulókban. A Fradi még matematikailag utolérheti mostani ellenfelét, de ehhez kisebb fajta csoda kellene. Nem elég legyőzni a Kecskemétet, nyerni kellene még Berettyóújfaluban, és Nyírgyulajban is. Vélhetően a zöld-fehérek nem is a számolgatással foglalkoznak, hanem tovább szeretnék nyújtani remek sorozatukat és ismét begyűjteni a három pontot. Legutóbbi öt meccséből négy győzelem és egy döntetlen a mérleg a Fradinál, ami azt mutatja, hogy visszataláltak a tavalyi formára. Ha ehhez hozzávesszük, hogy most már pályára léphet Németh és Östör is, akkor jó esélyük lehet az újabb győzelemre, amivel visszavágnának az őszi vereségért. Persze ez attól is függ, hogy a vendégek melyik arcukat mutatják. Ha azt amelyiket Szombathelyen láthattunk, akkor egy igen kiélezett mérkőzés lesz. A Kecso számára jó hír, hogy az eltiltott Ristic visszatérhet. Izgalmas, jó meccsre van kilátás.

 

DEAC – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportcsarnok

A Debrecen jelenleg negyedik a tabellán, és van esélye akár a harmadik helyre is, de ehhez szüksége lenne egy bravúr győzelemre, akár most a Mezei-Vill ellen. Elek Gergő fiai könnyedén verték az Újvárost, de előtte fontos pontokat veszítettek a fővárosban a Fradi ellen. Most a szebbik arcukra lesz szükség, ha szeretnének meglepetést okozni. Ami a Mezei-Villt illeti, ismét ők kerültek lépéselőnybe a Hali botlásával, így számukra csak a győzelem az elfogadható, mert azzal tudnák megtartani a pontelőnyüket a tabellán. Ráblék nem léptek pályára a legutóbbi fordulóban, mivel Cipruson vendégeskedtek a BL-ben, ahol eredményes mérkőzést zártak. Ez a siker lökést adhat nekik, és ha azt a játékot tudják folytani, akkor jó esélyük van a három pont bezsebelésére. Ellenkező esetben nehéz 40 perc vár rájuk.

 

ÚJPEST RFC-220 VOLT – ARAMIS SE
20:45 Budapest, UTE Atlétikai Stadion

Az Újpest szerette volna az alsóházat az első helyről kezdeni, de valljuk meg, erre nem sok esély van már, főleg, hogy legutóbb sima vereséget szenvedtek otthon, a Veszprém ellen. Most még a második hely meg lehetne, hiszen mostani riválisuk négy pontra van tőlük, így egy sikerrel felzárkózhatnának. Persze ez sem lesz könnyű, mert a budaörsiek a Hali ellen bizonyították, hogy nem szabad őket leírni, annak ellenére sem, hogy mostanában nem nagyon jött össze a pontszerzés. Moga Loránt együttesében több az új játékos, akik péntek este bemutatkozhatnak. Velük kiegészülve egy jó napot kifogva meglephetik a lila-fehéreket. Az ősszel az Aramis diadalmaskodott, de a kupában a Póta legénység visszavágott, egy felfokozott hangulatú meccsen. Vélhetően a parázs pillanatok most sem maradnak el. A vendéglátóknak jelentősen fel kell javulniuk, ha a két utolsó helyezetten kívül mást is le szeretnének győzni a bajnokságban. Kérdés, hogy Lineker hiányát mennyire tudják megoldani.

 

Szombat:

HALADÁS VSE – NYÍRGYULAJ KSE
18:30 Szombathely, Haladás sportcsarnok

A Haladás már a héten egyszer pályára lépett, a Veszprém vendégeként, és némi meglepetésre nem tudott nyerni, ráadásul a hajrában majdnem odalett a veretlensége is. A hosszú kihagyás nem tett jót a Halinak, egyelőre nem tudják azt a teljesítményt nyújtani, amit az ősz folyamán. A veszprémi botlással lépéshátrányba került a Mezeivel szemben az alapszakasz elsőségért folytatott harcban, így több hiba nem fér bele, így a nagyobb nyomás rajtuk van. A Nyírgyulaj számára semmi tétje a meccsnek, hiszen már biztos, hogy az utolsó helyen zárják az alapszakaszt, így különösebb teher nélkül játszhatnak. Leginkább a hosszú utazás, ami nehézséget jelenthet. A vendégeknek sokáig egyetlen pontja volt és azt pont mostani ellenfelük ellen szerezték, amiért vélhetően Dróthék szeretnének revansot venni. Nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak nem tudnák otthon tartani a három pontot.

 

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – DUNAFERR DUE DUTRADE FC
18:30 Veszprém, Március 15. Sportcsarnok

Remek szériában van a Veszprém, amit a Hali elleni remek teljesítménye is tükröz. Kétgólos hátrányból felállva, majdnem a győzelmet is megszerezték, de az egy pont is értékesnek mondható, amivel továbbra is őrzik dobogós helyüket. Most egy papíron könnyű ellenfél érkezik, hiszen a Dunaújváros fiataljai látogatnak hozzájuk. Ha hozzák a kötelezőt, akkor a Debrecen elleni pótolt meccsre vélhetően úgy utazhatnak, hogy elég lesz a döntetlen is a harmadik helyhez az alapszakasz végén. A Dunaferr  játékosai rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek az elmúlt fordulókban, de pontot még nem sikerült, és vélhetően ezúttal sem lesz másképp.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink