Fradi győzelem az utolsó derbin!
2021.04.30 | 08:40
Fradi győzelem az utolsó derbin!

A szezon negyedik, egyben utolsó derbijére került sor, ezúttal először Újpesten. A vendégek számára a presztízsen kívül nem volt tétje a mérkőzésnek, mert már az előző fordulókban bebiztosították bennmaradásukat. A lila-fehérek számára égetőek voltak a pontok, mert jelenleg csak az Újvárost előzik meg. Parázs, feszült meccsre volt kilátás, ami utólag be is igazolódott, és a szezonban először nem döntetlenre végződött az összecsapás.


ÚJPEST RFC-220 VOLT – FTC-FISHER KLÍMA 3-4 (2-2)
Újpest, Atlétikai Stadion
Játékvezetők: Újhelyi, Szűcs, Balla

Újpest: Dohány – Lucas, Lineker, Horváth, Szeghy
Cserék: Németh, Nehéz, Cacau, Klushyn, Suscsák, Fekete O., Szrnka, Béres
Vezetőedző: Frank Tamás

FTC: Tóth – Sámson, Hosszú, Fekete, Horváth
Cserék: Nyerges – Gellérfy, Németh, Rábold, Büki, Öreglaki, Cseri, Panyi, Bognár
Vezetőedző: Machalek Attila

Sárga lap: Lucas, Lineker, Cacau illetve Öreglaki, Fekete, Bognár

Piros lap: Klushyn illetve Hosszú

Gólszerzők: Suscsák, Horváth (2) illetve Hosszú (2), Fekete, Lucas öngól


Az újpestiek kezdték aktívabban a mérkőzést és az első találat is az ő nevükhöz fűződik. Sustyák fordult be nyolc méterre a kaputól és lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve a hatodik percben a vezetést. Azonban sokáig nem örülhettek a lilák. A vendégek rögtön átálltak vészkapusjátékra és egy percen belül jött a válasz. Egy szépen végig játszott támadás végén Büki hozta kihagyhatatlan helyzetbe Feketét, aki nem is hibázott. A bekapott gól nem fogta meg az Újpestet, és nem sokkal később újra megszerezték a vezetést. Egy szabadrúgásba Horváth tette bele remekül a lábát a kapu előtt, ami a hálóba kötött ki. A Fradi ismét lehozta kapusát és erőltette a létszámfölényes játékot, de mégsem ebből egyenlítettek. Egy labdaszerzés után Fekete került helyzetbe és a lövése a visszafutó Lucasról irányt változtatva a kapuba pattant. Az egyenlítés ellenére tovább erőltette a vészkapus játékot a Fradi, de újabb találatot nem tudtak szerezni, így döntetlennel mehettek a csapatok szünetre.

A második játékrészt remekül kezdte a vendéglátó. Horváth két szép csel után került ziccerbe, majd kilőtte a bal alsó sarkot. A vezetésnek ezúttal sem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Hosszú egalizált harmadszor is egy átlövésből, így ismét kezdődhetett minden elölről. Ahogy telt az idő, egyre feszültebbé vált a mérkőzés. Ment az adok-kapok, a sok szóváltás mellett. A Fradi a döntetlen ellenére továbbra is vészkapus játékkal próbálkozott, igaz keveset kockáztatva. Ahogy az első félidőben, most is meg lett a türelemjáték eredménye. Hosszú kissé váratlanul a bal oldalon megverte Linekert, majd ballal a jobb felső sarokba bombázott. A hátrány tudatában a lila-fehérek próbáltak magasabb fokozatra kapcsolni és akadtak helyzeteik, de Tóth nagy bravúrokat mutatott be. A hajrában aztán végképp elszabadultak az indulatok és tömegjelenet alakult ki a pályán. Sokáig állt a játék, aminek egy-egy piros lap lett a vége. A hazaiaknál Klushyn, míg a vendégeknél Hosszú kapott piros lapot, de mivel egyiküket sem a pályáról állították ki, így mind a két oldal maradt teljes létszámban. A véghajrára jött az újpestieknél is a vészkapus, de Tóthot nem tudták mattolni már, míg a Fradi több üres kapus lehetőségét sem tudta kihasználni, így az eredmény már nem változott.

A feszült, sok játékvezetői hibával tarkított mérkőzésen végül a Fradi begyűjtötte a három pontot, amivel megnyerte az alsóházi küzdelmeket, míg az Újpest tovább izgulhat. A lila-fehérek számára kötelező a győzelem Újvárosban, de azon kívül legalább még egy mérkőzést hozniuk kell, ha azt akarják, hogy a saját kezükben legyen a sorsuk.


Frank Tamás, Újpest:
Talán  ezen a mérkőzésen is igazságosabb lett volna a döntetlen, de sajnos nem így lett. A Ferencvárosnak gratulálok a bennmaradáshoz, mi meg igyekszünk tovább dolgozni céljaink eléréséért, bár ahogy a dolgok "alakulnak", igen nehéz dolgunk lesz.

Machalek Attila, FTC: - Ahogy az előző három, ez is igazi derbi volt. Sok fordulattal, feszültséggel teli mérkőzés volt. Az elején nem sikerült megfelelő módon belepörögni a mérkőzésbe, de ahogy telt az idő, fokozatosan feljavultunk. A második félidőt is rosszul kezdtük, de szerencsére ekkor is tudtunk hamar válaszolni, minta az előző két kapott gólnál. Végig türelmesek és labdabiztosak voltunk 5 a 4-ben, és a mérkőzés összképe alapján úgy érzem, megérdemelten nyertünk! Nagy gratuláció az egész csapatnak!

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink