Fordított és nyert a Fradi Veszprémben
2020.11.30 | 12:02
Fordított és nyert a Fradi Veszprémben

Jobb helyzetkihasználásának és Tóth Gyula bravúrjainak köszönhetően 4-3-ra győzni tudott a Ferencváros a Veszprém ellen vasárnap a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt legénysége sorozatban a harmadik hazai vereségét szenvedte el.

Az elölről harmadik a hátulról második ellen – a futsal élvonal tizenkettedik fordulójában a huszonnégy pontos Balaton Bútor FC Veszprém a jó erőkből álló, de eddig mindössze négy egységet gyűjtő Ferencvárost fogadta vasárnap este zárt kapuk mögött.

Jó hír, hogy visszatérhetett a bakonyi kispadra Fehér Zsolt, aki a hét eleji, Nyírgyulaj elleni győztes találkozót betegség miatt kihagyta. Nem úgy a bokaszalag-szakadás után lábadozó Bognár Péter, illetve az izomsérüléssel bajlódó Bencsik Roland, akik továbbra is hiányoztak.

Pál és Rutai révén távoli lövésekkel próbálkozott a házigazda a találkozó elején, de kaput egyikük sem talált. Pál a második kísérleténél azonban már jóval pontosabb volt, Tóth Gyulának lábbal kellett védenie. Az 5. percben aztán már a rutinos portás sem segíthetett a fővárosiakon: Boromisza sarokkal tálalt Fridrichnek, aki egy gyönyörű csel után védhetetlenül a léc alá bombázott (1-0).

A zöld-fehérek iparkodtak az egyenlítésért, de rendre pontatlannak bizonyultak. A bakonyiak tovább növelhették volna előnyüket, Rutai remek átadása a hosszú oldalon érkező Boromiszához került, aki a kapufát találta el. Mindkét kapus remekelt: Sásdi Bognár Bence kísérleténél volt résen, a másik térfélen pedig Rutai löketét spárgázta ki Tóth.

Öttel a szünet előtt Rábold iramodott meg a bal oldalon, majd tűzte rá a labdát, ám Sásdi jól zárta a szöget. A túloldalon Tatai maradt üresen, lőtt, Tóth pedig ugyancsak bravúrral hárított.

Kisvártatva Fridrich duplázhatott volna, ám a kapufát trafálta telibe. A kipattanó Bencsik Ádámhoz került, aki már nem tudta bepofozni a labdát. A vendégek legjobbja, Tóth ismét bizonyította klasszisát, ezúttal Pál tíz méterről eleresztett szabadrúgását védte. A Fradi legnagyobb helyzete a hajrára maradt, amikor is a kilépő Hosszú löketét Sásdi hárította.

A második felvonás is Tóth-védéssel kezdődött, ezúttal Rutai tette próbára éles szögből a 38 esztendős hálóőr reflexeit. Jobban sáfárkodott a helyzetével a Ferencváros: a 22. minutumban ugyanis Büki lőtt a hálóba Sásdi lábai között (1-1).

Nem sokkal később pedig a vezetést is megszerezték a vendégek. Bognár Bence lövése Sásdi fejét találta el, a labda pedig Bencsiket is érintve Hosszúhoz pattant, aki élt a kínálkozó lehetőséggel. Azonnal jött a válasz a mieinktől: Pál vágta be a jobb alsóba (2-2).

Máris jött az újabb fordulat: a félidő derekánál Hosszú passzába Tatai ért bele szerencsétlenül, amely nyomán Sásdi kapujába került a játékszer. Ezt követően a harmadik veszprémi kapufát is feljegyezhettük: ezúttal Tatai járt közel a gólszerzéshez. A vendéglátó tovább rohamozott az egyenlítésért, gólt azonban a rivális szerzett, hattal a lefújás előtt Bognár Bence lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-4).

Vészkapussal támadott a Fehér-csapat, előbb Rutai közeli lövését tolta ki Tóth, majd Tatai bombázott a kapu mellé. Tóth Rutai kilenc méterről elengedett szabadrúgását is hárította, majd Tar éles szögből eleresztett bombáját szedte ki. Boromisza négy másodperccel a vége előtt szépített (3-4), de többre már nem volt idő.

Futsal NB I, 12. forduló:

Balaton Bútor FC Veszprém–FTC-Fisher Klíma 3-4 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Kovács G.- Zimonyi - Ibriksz

Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Palvek, Fridrich, Tar, Komáromi, Kiss M., Bencsik Á., Ábrahám
Vezetőedző: Fehér Zsolt

FTC: Tóth Gy. – Horváth Sz., Sámson, Büki, Cseri
Csere: Nyerges, Gellérfi, Rábold, Öregleki, Érsek, Hosszú, Fülöp, Bognár B., Milavecz
Edző: Machalek Attila

Gólszerzők: Fridrich (5.), Pál (25.), Boromisza (40.), ill. Büki (22.), Hosszú (25.), Tatai (29. – öngól), Bognár B. (34.)

FOTÓGALÉRIA

Fehér Zsolt: - Amíg az 1. félidőben az történt amit mi szerettünk volna,a 2. félidőre ez teljesen megfordult! Saját magunkat vertük meg azzal,hogy nem használtuk ki a helyzeteinket,ziccereinket! Ma 2x az üres kapuba se tudtuk berúgni a labdát amikor az már Tóth Gyuszin is átjutott! Majd jött ami nem jöhetne,olyan egyéni hibákból adtunk ajándék gólokat ellenfelünknek ami az U8 ba se történhetne meg! nem hogy egy ilyen jó csapat ellen mint a Ferencváros! Sajnos a 2. félidőre 5 meghatározó játékossal kellett játszanunk,Komáromi ugyanis rosszul lett az öltözőben! Mérkőzés végére teljesen elfogytunk erőbe,nem sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést! Köszönöm játékosaimnak,hogy az utolsó pillanatig küzdöttek! Gratulálok a Fradinak!

Machalek Attila: - Nagyon örülünk, hogy végre megszakadt a rossz sorozatunk és egy jó teljesítménnyel le tudtunk győzni egy jó csapatot! Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de akkor még nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, de szerencsére fordulás után ebben is feljavultunk! A Népligeti meccshez képest most mi voltunk teljes kerettel, míg ellenfelünknek voltak hiányzói. Ez a győzelem akkor lesz különösen értékes, ha a következő meccseken is pontokat tudunk szerezni. Van olyan csapat, akinek állítólag hét ember ellen kell mindig játszania Veszprémben, de szerencsére mi ilyet nem tapasztaltunk.

forrás: vehir.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink