Az U20 bajnoka az Aramis SE
2023.07.15 | 18:55
Az U20 bajnoka az Aramis SE

Ahogy a napokban beszámoltunk róla, hosszas huzavona után lezárultak az utánpótlás bajnokságok, így hivatalos végeredményt lehet hirdetni. A mögöttünk hagyott szezontól a két csoportos bajnokságot felváltotta az egy csoportos, 14 csapatos pontvadászat. A 12 NBI-es együttes mellett a TFSE és a Kincsem Futsal indulhatott, ahol a másik nagy változás, hogy két együttes kiesik, igaz a két korosztály összesített eredményei alapján. A sok pontlevonást követően nézzük, hogy végeztek az U20-ban a csapatok.

Az Aramis vereséggel kezdett, de utána 12 győzelem következett zsinórban, amivel az élen fordult. Ez nem volt meglepő, hiszen az előző szezonban fölényesen nyerte a nyugati csoportot. A tavasz viszont már nem sikerült olyan jól. Az együttes fele rendszeresen játszott a felnőtt csapatban és a kettős terhelésnek is köszönhetően több váratlan pontvesztés is becsúszott, így úgy tűnt, elúszik a bajnoki cím, hiszen a Veszprém megelőzte őket a hajrában. Ennek ellenére végül a budaörsiek nyakába került az aranyérem, mivel legfőbb riválisuktól levontak 16 pontot, így a tavalyi után idén is első helyet ünnepelhettek Szente Tamás fiai.
A második helyen az MVFC Berettyóújfalu végzett, egyetlen együttesként, amelyik mind a két korosztályban dobogós lett. Szitkó Róbert fiai végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, egyedüliként oda-vissza legyőzték az Aramist, így nem lehet mondani, hogy érdemtelenül lettek ezüstérmesek, igaz, ehhez kellett a pontlevonások is.
A bajnokság legnagyobb vesztese a Veszprém Futsal, hiszen remek tavasszal megelőzték az Aramist, de végül komoly pontlevonásra került sor az együttesnél, így végül harmadikok lettek, de az is csak azért, mert a velük azonos pontszámmal záró Rubitól is levontak nyolcat.
A negyedik helyen a Rubeola zárt, akik sokáig versenyben voltak a bajnoki címért is, de egy rajtuk kívülálló hiba miatt levont pontoknak köszönhetően még a dobogóról is lecsúsztak.
A tabella első felében még a Haladás, a Kecskemét és a TF végzett. A Halinál a legjobbak sokat szerepeltek a felnőttben, így sokszor nem tudtak a csapattal tartani, így az ötödik hely így is jónak mondható. Mögöttük még a középmezőny tagja volt az MFA, az Újpest és a DEAC. Utóbbi kettő másik korosztálya is hasonlóképp végzett. Őket az ELTE követi, akik többre is képesek lehettek volna, de sokszor küzdöttek létszám problémával.
Az utolsó három helyen a Nyírbátor, a Kincsem és a Nyíregyháza végzett. A Bátortól és a tápiószentmártoni alakulattól elég sok pontot levontak, így a kiesés szélére kerültek. A fellebbezések után végül azonos pontszámmal zártak a felek, ami után a Kincsem örülhetett, több győzelmének köszönhetően. A Nyíregyháza teljesen kilógott a mezőnyből, mindössze egyetlen győzelmet aratott, de azokat is levonta végül a szövetség. Ezzel a rossz szerepléssel magukkal rántották az U17-t a másodosztályba, hiába szerepelt jól fiatalabb csapatuk.

MVFC BERETTYÓÚJFALU

VESZPRÉM FUTSAL

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink