Az U17 bajnoka az ELTE
2023.07.15 | 17:52
Az U17 bajnoka az ELTE

Ahogy a napokban beszámoltunk róla, hosszas huzavona után lezárultak az utánpótlás bajnokságok, így hivatalos végeredményt lehet hirdetni. A mögöttünk hagyott szezontól a két csoportos bajnokságot felváltotta az egy csoportos, 14 csapatos pontvadászat. A 12 NBI-es együttes mellett a TFSE és a Kincsem Futsal indulhatott, ahol a másik nagy változás, hogy két együttes kiesik, igaz a két korosztály összesített eredményei alapján. Most nézzük, hogy végeztek az U17-ben a csapatok.

Az ELTE már az előző szezonban is jól szerepelt, hiszen akkor is a dobogón végzett, így nem volt meglepő, hogy idén is számolni kell velük az élmezőnyben. Féltávnál talán még maguk az egyetemisták sem gondolták, hogy övék lehet az aranyérem, hiszen jelentős, hét pontos hátrányban voltak az akkor még listavezető MFA-val szemben. De Sohár Zoltán fiai remek tavaszt produkáltak és még az is belefért, hogy az utolsó fordulót elbukják, és összeségében két ponttal előzték meg a második Mezei-Villt.
Azt a MVFC-t, akik tavaly hibátlanul nyerték a keleti csoportot, így biztos volt, hogy versenybe lesznek az első helyért. Erre minden esélyük megvolt, de az utolsó két fordulót elveszítve végül meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. Szitkó Róbert fiai két fordulóval a vége előtt még listavezetők voltak, így kissé fájó lehet a második hely, de összességében szép eredmény.
A harmadik helyre az a Magyar Futsal Akadémia futott be, akik az első kört követően még magabiztosan vezettek. Tavasszal néhány váratlan vereség a bajnoki címbe került, hiába verték meg a bajnok ELTE-t a záró fordulóban, végül a bronzéremre lett elegendő.
A dobogósok mögött a Kecskemét és az Aramis végzett, akik kicsit nagyobb koncentrációval akár beleszólhattak volna a dobogós helyezésekbe is, de végül nem sikerült. A Kecskemét az ősszel veszített sok pontot és hiába a jó tavasz, nagy volt a hátrányuk, amit nem sikerült ledolgozni. A budaörsiek is ősszel sok pontot elhullajtottak, és sok volt a döntetlenjük, ami a három pontos rendszerben nem a legjobb.
A tabella első felében még a DEAC és a Nyíregyháza végzett. Utóbb újoncként vágott neki a bajnokságnak és előrébb is végezhetett volna, de a hét pont levonás miatt maradt a hetedik hely. Viszont hiába szerepelt jól a Nyíregyháza, mivel az U20-as csapatuk utolsó lett, ráadásul pont nélkül, kiesett az együttes.
A tabella második felében, de még a középmezőnyben zárt a Hali, a Veszprém és az Újpest. Talán mind a három csapat többre volt hivatott, de így sem vallottak szégyent. Őket a Kincsem Futsal követi, akik előrébb végeztek volna, de tőlük is több pontot levontak. Az ő eredményük egyébként annak fényében megsüvegelendő, hogy U15-ös korosztállyal játszották végig a bajnokságot.
Mögöttük a Nyírbátor végzett, akiktől szintén levontak két pontot, bár az ő helyezésüket nem nagyon befolyásolta. Az utolsó két helyen a Rubeola és a TFSE végzett. A Rubi még a középmezőnyben fordult, de tavasszal mindössze egyetlen győzelmet aratott, így nem véletlen, hogy így visszacsúszott. A két együttesnek mégsem kell búcsúznia, mert az idősebb korosztályuk lényegesen jobban szerepelt, aminek köszönhetően jövőre is az NBI-ben folytathatják.

MVCF Berettyóújfalu 

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink