A bajnoki cím küszöbén a TFSE, kiesett az Asterix
2024.04.17 | 13:09
A bajnoki cím küszöbén a TFSE, kiesett az Asterix

A nyugati csoportban a bajnoki címért kiélezett küzdelem volt az UTE és a TF között, így a kettejük hétfő esti összecsapását akár bajnoki döntőnek is lehetett nevezni. Egy pont volt a találkozó előtt az egyetemisták előnye vesztett pontok tekintetében, így az újpestiek egy esetleges győzelemmel előzhettek volna, de vereségük esetén szinte behozhatatlan hátrányba kerülnek. Az előző bajnokin a TF otthonában is nagy meccset játszottak a felek, ahol a hazaiak három góllal is vezettek, de végül a lilák örülhettek.

Teltház és kiváló fogadta a csapatokat, minden adott volt egy igazi rangadóhoz. Ezen az összecsapáson is az egyetemisták kezdtek jobban és hamar vezetéshez jutottak. Hiába akadtak hazai ziccerek is az első játékrészben, a folytatásban is vendégek jeleskedtek a helyzetkihasználásban, így nagyjából szünetre eldőlt az összecsapás, hiszen 0-4 volt az eredményjelzőn. Az újpestiek próbáltak zárkózni fordulás után, de hiába támadtak, ezúttal is nagyon rossz volt a helyzetkihasználásuk, így nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, köszönhetően a vendégek kapusának is. Összességében egy percig sem forgott veszélybe Németh Péter fiainak sikere, így nagy lépést tettek a bajnoki cím felé. A hátralévő két bajnokiból elég egyet megnyerniük, hogy behozhatatlan legyen az előnyük.

A nap másik felsőházas mérkőzésén a Kanizsa az ELTE együtteséhez látogatott, ahol igazából az egyetemistáknak csak matematikai esélye volt még a dobogóra. A vendégek már szinte biztosan harmadikok, de egy jó hajrával akár a második helyet is megcsíphetik Gyurcsányiék. A Kanizsa kezdett jobban és több helyzetet is dolgozott ki, de az egyetemisták is többször veszélyeztettek. Sokáig nem tudtak betalálni a felek, majd a hajrára felpörögtek az események. A vendégcsapat szerzett vezetést, de az egyetemisták egy szépségdíjas találattal egyenlítettek. Ennek ellenére a Nagykanizsa mehetett előnnyel szünetre, mert a legvégén egy végletekig kijátszott góllal ismét megszerezték a vezetést. Fordulás után rohamozott a hazai csapat, de nem tudták egyetlen helyzetüket sem kihasználni, így hajrára jött a vészkapus. Ez a húzás nem igazán jött be, mert rövid időn belül Bozsoki kétszer is megbüntette őket. Ezzel el is dőlt az összecsapás, az utolsó percben szerzett vendéggól már csak hab volt a tortán a részükről. A Nagykanizsa egy pontra megközelítette az egy meccsel kevesebbet játszó UTE-t, míg az ELTE ötödik.

Az alsóházban csak a különbség volt a kérdés a Tihany és a sereghajtó összecsapásán. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre és hamar eldöntötték a három pont sorsát, a játékrész közepére már négy góllal vezettek. A Szent István küzdött a becsületgólért, de ezúttal nem jött össze.

Az Asterix számára létfontosságú lett volna a győzelem az Újváros ellen, mert életben tartotta volna a bennmaradási reményeit. Meg is voltak a lehetőségeik az érdieknek, de amíg ők csak helyzetekig jutottak, addig a vendégek gólra is váltották az övéiket, így elmaradt a bravúr, ami azt jelenti, hogy az érdi együttes búcsúzott a másodosztálytól.

 

Rájátszás, 7. forduló:

UTE - TFSE-11TEAMSPORTS 3-8
ELTE-BEAC - NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB 1-5

TIHANYI FC - WPC MEISTER-ÉRD-SZISE 10-0
ASTERIX SC ÉRD - DUNAÚJVÁROS FUTSAL 2-5

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink