MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > BME sikerrel és telt házzal búcsúzott a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
BME sikerrel és telt házzal búcsúzott a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Öt ország 66 csapatának 750 sportolója csapott össze az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett három napos budapesti tornán, melyre Erdélyből, a Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek csapatok.

A hétvégén az ELTE és az idén 120 éves BEAC immár 9. alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az összmagyar sporteseményen idén már három sportágban – futsalban, kosárlabdában és röplabdában – mérkőzhettek meg egymással a Kárpát-medence egyetemistái az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a Tüskecsarnokban, valamint a BME Sportközpontban.

20180303_csoportkép-1-3

Az MLSZ – Budapesti Igazgatóságának és igazgatójának Lovász Tamás támogatásával zajló rendezvényen az egyetemisták 16 csapattal kezdték meg pénteken a KEK egyetemi futsal tornáját. A szombati bronzmérkőzésén a tavalyi ezüstérmes Kolozsvári Góbék 3:1 arányban győzték le a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatát.

Ezt követően Magyarország egyetlen kerekesszékes rögbi csapata, a WildBoars tartott bemutatót, amely lebilincselte a közönséget: a nézők többször felszisszentek a hatalmas ütközéseket látva, és hangos tapssal jutalmazták a látványos megoldásokat.

A futsal torna döntőjének kezdőrúgását Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke végezte el. A Szent István Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem párharcából végül 1:1-es döntetlen után büntetőpárbajjal a Műegyetemisták kerültek ki győztesen, így immáron harmadik alkalommal emelhették magasba a KEK serleget!

4

Az öregdiák futsaltorna 20 csapattal zajlott, ahol a Deportivo Malária csapata megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az ünnepélyes díjátadón Kű Lajos mellett részt vett Pánczél Károly az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, egyben a KEK védnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője, Horváth János az ELTE ipari kapcsolatokért felelő koordinátora, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a házigazda BEAC igazgatója. A felszólalók a jelenlévő sportolókat méltatták, és kiemelték, hogy a résztvevők, a versenyzők teszik azzá a KEK-et egy határokon átívelő összetartó sportbarát közösséggé.

A hagyományos jótékonysági gyűjtésről ezúttal sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a kárpátaljai Beregrákosi Általános Iskola, valamint a budapesti Dr. Török Béla Szakiskola javára ajánlják fel.

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a Rákóczi Szövetség és az MLSZ – Budapesti Igazgatóságának kiemelt támogatásával jött létre.

 

Dobogós helyezések:

Egyetemi futsal

  1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  2. Szent István Egyetem - Gödöllő
  3. Kolozsvári Góbék

Különdíjasok:

Legjobb játékos: Dudás Dániel (BME)

Gólkirály: Szini László (ELTE)

Legjobb kapus: Boda Bence (SZIE)

Az All Star csapat tagjai még: Gergely Tamás (Kolozsvári Góbék), Domján Péter (NKE)

 

Alumni futsal:

 

  1. Deportivo Malária - Nagyvárad
  2. Targumúrák - Marosvásárhely
  3. Sepsi ’08 - Sepsiszentgyörgy

Legjobb kapus: Groze István ( Deportivo Malária )

Gólkirály: Pop Vlad Ioan ( Villám Kolozsvár )

Legjobb játékos: Pichler Béla ( Sepsi ’08 )

Az All Star csapat tagjai még: Tamás Előd ( Golimpiakosz ) Tálas Zoltán ( Tragumúrák )

 - Dési Áron, Simó Szabolcs -

 

Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA