MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Nagy csatát nyert a Haladás, a Rubeolával döntőzik
Nagy csatát nyert a Haladás, a Rubeolával döntőzik

Szombaton rendezték a női és férfi futsal Magyar Kupa elődöntőit a nyíregyházi Continental Arénában. A férfiaknál a Haladás nagy csatában verte a Berettyóújfalut, ellenfele a DEAC-ot legyőző Rubeola lesz. A nőknél a Tolna-Mözs és a Hajdúböszörmény vívja a finálét.

Már a női elődöntők izgalmas párharcokat hoztak Nyíregyházán, a Tolna-Mözs és a Ricsilla Futsal összecsapásán egészen a 29. percig nem tudtak gólt szerezni a csapatok, amiben vastagon benne voltak a bravúrokat is bemutató kapusok is. A második félidő közepén mindkét együttes bevette ellenfele hálóját, és egészen a hajráig nyílt maradt a meccs. A végét a tolnaiak bírták jobban, az utolsó másfél percben két gólt szerezve döntötték el saját javukra a mérkőzést.

A másik elődöntőben a címvédő Astra és a bajnokságban az élen álló Hajdúböszörmény találkozott egymással. Az Astra Krascsenics Petra révén szerzett vezetést a 17. percben, a hajdúságiak a második félidőre tartogatták a góljaikat. Bokor Adrienn a 27. percben egyenlített, majd egy kapuskidobás után Kota Gabriella csúsztatott a kapuba, 2-1-re alakítva az állást. Az Astra becsülettel küzdött az egyenlítésért, helyzetei is voltak a 2-2-höz, de az utolsó pillanatokban a Hajdúböszörmény szerzett gólt: Pádár Anita állította be a 3-1-es végeredményt.

Az első férfi elődöntő csúcsrangadóhoz méltó színvonalas, kemény, izgalmas csatát hozott a Haladás és a bajnokságban jelenleg élen álló Berettyóújfalu csapatai között. Az elsőtől az utolsó pillanatig nyílt volt a meccs, a Berettyóújfalu Trencsényi János találatával vezetést szerzett ugyan az első félidő elején, de a Haladás gyorsan egyenlített, majd a 14. percben megfordította az állást. Másodpercekkel a szünet előtt a Berettyóújfalu egy szép kapásgóllal egyenlített, és egészen a meccs hajrájáig maradt a 2-2-es eredmény. A végig keményen védekező szombathelyiek a 35. percben visszavették a vezetést: Dróth Zoltán távoli lövésébe egy védő lába még beleért, így került a labda a hálóba. Az utolsó percekre a Berettyóújfalu lehozta támadásban a kapusát, de az egyenlítés nem sikerült, a Haladás jutott be a vasárnapi fináléba.

A DEAC és a másodosztályú Rubeola párharca is izgalmasan alakult, a debreceniek szereztek vezetést a mérkőzés elején, de a Rubeola veszélyesebben játszott, és a szünetre megfordította az állást. A második félidőben nagyot küzdött mindkét csapat, a sokáig eredmény nélkül, de a hajrában a csömöriek növelték előnyüket, két kontra végén is bevették a kinyíló debreceniek kapuját. A csömöriek a harmadik NB I-es csapatot búcsúztatták kupamenetelésük során, a Rába ETO és a Ferencváros után a DEAC is kénytelen volt gratulálni nekik a továbbjutáshoz.

Az elődöntők eredményei:

Ricsilla Futsal-Brandmission–Artifex Tolna-Mözs 1-3 (0-0)
Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls–Hajdúböszörményi TE 1-3 (1-0)

Swietelsky Haladás VSE–MVFC-Berettyóújfalu 3-2 (2-2)
Debreceni Egyetemi AC–Rubeola FC Csömör 1-4 (1-2)

A vasárnapi program:

Hajdúböszörményi TE–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs, 16.00
Swietelsky Haladás–Rubeola Csömör, 19.30 (M4 Sport)

Forrás: MLSZ.hu

 

Kapcsolódó mérkőzések
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Csenger Futsal - Dunakeszi Kinizsi GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Skorpiók - St.Mihály FOTÓALBUM
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA