MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Jön a IX. KEK! Összmagyar tornát rendez az idén 120 éves BEAC
Jön a IX. KEK! Összmagyar tornát rendez az idén 120 éves BEAC

Újra mozgásban a kárpát-medencei egyetemek futsal csapatai!

A jubileumi esztendőben is kiemelt jelentőséget kap az immár kilenc éves múltra visszatekintő Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). Az ELTE sportegyesülete, a fennállásának 120. évét ünneplő BEAC „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval rendezi meg a tornát, melynek célja a határokon átívelő nemzeti közösség erősítése a fiatal értelmiségiek körében.

A KEK – amelyet hagyományosan március első hétvégéjén az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén rendeznek meg – lehetőséget ad arra, hogy a felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa idén a futsal- és a kosárlabdatorna mellett már röplabda bajnoksággal is kiegészül, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt.

DSC_8366-2_1

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. Idén a kárpátaljai, Beregrákosi Általános Iskola mellett egy fogyatékossággal élő tanulókkal foglalkozó iskola, a Dr. Török Béla Általános Iskola és Speciális Szakiskola javára gyűjtenek a szervezők sportszer felajánlásokat a rendezvény ideje alatt.

A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, és Dr. Hamar Imre, a BEAC elnöke. A KEK szakmai védnöke és támogatója az MLSZ – Budapesti Igazgatósága és Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője.

A KEK-ről bővebb információkat, nevezéssel kapcsolatosan tudnivalókat a kek.elte.hu oldalon, ill. az eltese2008@gmail.com e-mail címen kaphatnak az érdeklődő intézmények, csapatok.

A nevezés folyamatos, amíg szabad helyek vannak az egyes sportágakban.

Részletek:

EGYETEMI FUTSAL TORNA

ALUMNI FUTSAL TORNA

KOSÁRLABDA TORNA

RÖPLABDA TORNA

A szervezők a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóit, csapatait is várják.

A 2018-as KEK kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Rákóczi Szövetség.

https://vimeo.com/207606535

forrás: http://kek.elte.hu/2018/01/19/jon-a-ix-kek-osszmagyar-tornat-rendez-az-iden-120-eves-beac-2/

kek-plakat-2

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA