MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Nyugaton még egy felsőházi hely kiadó!
Nyugaton még egy felsőházi hely kiadó!

 Kelethez hasonlóan nyugaton is eldőltek az érdemi dolgok, és már csak egy lényegi kérdés maradt, méghozzá, hogy ki lehet a hatodik csapat, aki a felsőházban küzdhet a rájátszás folyamán. Sajnos ebben a csoportban már nem teljes a mezőny, mivel az ősz közepén a Göcsej visszalépett a további küzdelmektől, így már csak 11 alakulat küzd.

Ami az alsóházat illeti, legalul két olyan csapat található, akik sokkal jobb szereplésben bíztak. A Romhány tavaly még a feljutásért volt harcban, de nyáron az alakulat meghatározó tagjai távoztak, így jelentősen meggyengültek. Ennek ellenére talán ők sem gondolták, hogy mindössze egy döntetlenre futja majd összesen, igaz azt pont a listavezető ellen érték el. A téli átigazolási időszakban nagy szükségük lenne erősítésre, mert ellenkező esetben búcsúzni kényszerülnek vélhetően a másodosztálytól. Előttük az ELTE található, akik úgy vágtak neki a szezonnak, hogy akár a felsőház is elérhető, de ehhez képest a tabella végén tanyáznak. Leginkább talán amiatt, hogy az összes ki-ki mérkőzésből rosszul jöttek ki, és nyert meccseket buktak el. Állhatnának sokkal jobban is. Őket a PAFC előzi meg, akik az első 10-12 fordulóban csak vergődtek, de az elmúlt játéknapokon több győzelmet is arattak, aminek köszönhetően még matematikai esélyük is maradt a felsőházra. Ez vélhetően az is marad, mivel csak élcsapattal játszanak, amiből már egy vagy két siker is bravúr lenne, nem hogy mindet behúzni. Ha viszont a rájátszásban ezt az arcukat mutatják, nem lesznek kiesési gondjaik.

A középmezőnyben három csapat is küzd a felsőházért. A REAC és a Pécs egyforma pontszámmal állnak, és a hátralévő három mérkőzésen ugyan azokkal a csapatokkal küzdenek. Mind a kettőjükre a listavezető Miklós, és a sereghajtó Romhány vár, míg a záró fordulóban egymással csapnak össze, Pécsen. Jelenleg mind a két csapat elmondhatja magáról, hogy a saját kezében a sorsa, hiszen hiába áll előttük egy ponttal az Érd a hatodik helyen, eggyel több meccset játszott. A pécsieknek egyébként nem kellene izgulnia, hiszen sokkal több pontot gyűjtött mint riválisai, de hat pontot levontak tőlük, ami sokba kerülhet a végelszámolásnál. Az Érd jelenleg felsőházinak érezheti magát, hiszen a hatodik, egy ponttal megelőzve a két fent nevezett riválisát, de eggyel több lejátszott meccsük van, ráadásul az utolsó két fordulóban nincs könnyű dolguk. Legközelebb az első helyen álló Miklóssal játszanak, míg zárásként a jó formában lévő Piliscsabával. Meglepetés lenne, ha megtudnák tartani a jelenlegi helyüket.

Az ötödik helyen az UTE áll, akik a bajnokság egyik meglepetéscsapata, hiszen tavaly kiestek, és csak egy visszalépésnek volt köszönhető, hogy a másodosztályban szerepelhetnek idén is. Ennek ellenére remekeltek sokáig, több borsot is törtek az élcsapatok orra alá. Nem könnyű a sorsolásuk, hiszen a hátralévő három meccsből két rangadó is lesz. A következő játéknapon viszont az ELTE lesz az ellenfél, ahol matematikailag is bebiztosíthatják a felsőházat és vele az ötödik helyet. Ami nehezíti dolgukat, hogy a csoport góllövőlista élén álló Fischer a listavezetőhöz távozott. Előttük vélhetően a TFSE fog végezni, akik érdekes szezont tudhatnak magukénak. Idén is bajnokesélyesnek kiáltották ki magukat, de az ősz csak a szenvedésről és a kínos vereségekről szólt leginkább. A második körre kezdenek magukra találni, de a játékuk nem az igazi. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy legutóbb a nyeretlen sereghajtó ellen is szenvedtek, és a nehezen begyűjtött három pont mellett csak annak örülhettek, hogy Horváth Szabolcs nagyon hosszú sérülést követően visszatért a pályára. Ezek ellenére a Csopaki alakulat nem tett le, hogy az élen zárjon. Ehhez próbálták megerősíteni a keretet, és a riválistól sikerült igazolni. Az Airnergytől három alapembert tudtak elcsábítani, amivel stabilabbá válhatnak. Amennyiben valóban az élen akarják zárni a rájátszást, szükség lesz rangadót is nyerni, mert az előttük álló riválisok közül senkit nem sikerült legyőzni, és a rangadók sikeres megvívása alap feltétele egy bajnoki címnek.

A végére maradt a három dobogós, akik igencsak megléptek a mezőnytől. A harmadik helyen az Airnergy áll, akik évről évre fejlődnek és a nyári remek igazolásokkal esélyeshez méltóan szerepelnek. Gabura mester jól vegyíti a rutinos játékosokat a lendületes fiatalokkal. Az előző játéknapon esélyük lett volna az élre állni, de rangadót veszítettek a Szigetszentmiklós otthonában, így maradtak a harmadik helyen. Az utolsó két fordulóban szinte kötelező a győzelem, de az előre lépéshez már nem a saját kezükben van a sorsuk. Ami nehezítheti a rájátszásban őket, hogy három játékos is távozott a TF-hez, illetve kérdéses legjobb góllövőjük, Szabó Ádám tavaszi szereplése is.

A második helyen a BME tartózkodik, akik sokáig az élen álltak, de a Miklós elleni elveszített rangadót követően visszacsúsztak a második helyre. Az átigazolási időszakot jól használták ki az egyetemisták, megszerezték a Fradi kapusát, Sikur Lajost, aki nagy segítség lehet a rájátszásban. Az alapszakasz győzelemre már kevés az esélyük, hiszen mind a három hátralévő meccset nyerni kellene, és várni a miklósiak bukására. Ami biztos, hogy a 2. hely megőrzéséhez két győzelemre van szükség, ami vélhetően menni fog Csernaiéknak.

Az élen jelenleg a Szigetszentmiklós áll, akik minden valószínűség szerint ott is zárják az alapszakaszt. Remek formában tudhatja magát a Haffner alakulat. Elmúlt 8 meccsüket megnyerték, és a legutóbbi két fordulóban két közvetlen riválisukat gyűrték le, így nem érdemtelenül állnak az első pozícióban. Kiváló eredményük nem meglepetés, hiszen tavaly egy hajszál választotta el őket a feljutástól, amit idén újra megpróbálnak. Ehhez jól igazoltak a télen, hiszen az UTE-tól egy kiváló góllövő érkezett Fischer személyében, aki 25 gólt szerzett a lila-fehéreknél és rögtön két góllal mutatkozott be új csapatában. Ha így menetelnek a rájátszásban is, nehéz lesz őket megállítani.

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA