MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Alex ötször villant a Dunaferr ellen!
Alex ötször villant a Dunaferr ellen!

A Dunaferr két kapusa Reveland és Krokovics sérülése nem javult a 13. fordulóra, így a fiatal tehetség Cseresznyés és a tapasztaltabb Rigó védett a rangadón. A győriek kapusa Alasztics viszont felépült, ami jó előjel volt az ETO számára. A mérkőzést egyébként megtekintette Sito Rivera is, a magyar futsal válogatott szövetségi kapitánya.

Jól kezdtek a győriek. Az ETO azonnal góllal nyitották a találkozót, Tíz másodperccel a középkezdés után, Alex 10m-ről zavartalanul a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A győriek támadásban maradtak, Klacsák lepattanó lövése a kapufán csattant, a másik oldalt Pál P. nagy erővel tüzelt a jobb kapufára. A 7. percben kettőre nőtt a győri előny, Alex ismételt miközben Horváth P. lent maradt a földön, ápolni kellett a dunaújvárosi játékost (2-0). Még ebben a percben Juanra éles lövését védte Cseresznyés, aki több bravúrt is bemutatott.

Szép akció végén Csányi éles szögből az oldalhálót találta el. Alasztics mutatta meg tudását, Schrancz bombáját tolta ki.

A 11. percben tripláz a győri gólvágó Alex, aki keresztbe elvitte a labdát, majd balról bevágta a hálóba a labdát (3-0).

Nagy munkában a kapusok a következő percekben, a győri szögletek mindig hordoztak veszélyt, Cseresznyés dolgozik keményen, de a 16. percben nem tudja megakadályozni az újabb győri találatot, amit Juanra passza után Alex lőtt a vendég kapuba (4-0).

Újabb Cseresznyés bravúr után – Alex felső sarokba tartó lövését tolta ki. Dunaújvárosi támadás után Alasztics védett hatalmasat. Pál P. lövését hatástalanította. Rigó a vendég kapuban a 18. percben, négy gólos megérdemelt győri előnnyel zárul az első félidő.

A szünet után két Rigó bravúr, mindkétszer Juanra lövéseit hárította.

4794_dsc_2849

A Dunaferr távoli bombái nem hozzák meg a vendég szépítést, Alasztics remekelt többször a győri kapuban. A 24. percben Alex feltartózhatatlanul hámozta át magát a dunaújvárosi védelmen, és újabb találatot jegyez (5-0).

Ezután talán a legszebb gól született, sakk mattot adott Rigóéknak a Sáhó, Vasi, Gerard hármas, utóbbi vágta közelről a játékszert a kapuba (6-0).

b69bfc62-6772-4989-a4a6-7ca631b7677cEgy perccel később Klacsák szögletére Alex Constantino vetődik be, szép gól (7-0).

Érthetően kedve szegett lett a Dunaújváros játéka, de becsületükre legyen mondva, tovább próbálkoztak. A hajrához érve, Hideg lőtt egy bődületes kapufát, majd Fekete gurítását Alasztics menti meg a góltól.

Szép megoldás Tama Ádámtól, aki Rigó előtt vette le a labdát és egy ütemmel később a hálóba lőtte csapata 8. gólját (8-0).

A végére szinte mindenki szerepet kapott az ETO-nál, a fiatalok is pályára léphettek, Tama Ádám gólt is szerzett, a győri kapuban előbb Klcsó Gábor, majd Győrfi Bálint védett.

A visszavett tempó bátrabbá tette a vendégeket a hajrában, ami meghozta szépítésüket! Pál P. távolról nagy erővel lőtte a labdát a győri kapuba (8-1). Egy perccel később Hosszú szöglete után Fekete R. pöccintette be finoman a Dunaferr 2. találatát (8-2). A végeredményt a Varga állította be 8-3-ra kozmetikázva az eredményt (8-3)

Az ETO magabiztos győzelme ebben a fordulóban hat pontot ért, és 4 pontra közelítette meg a MVFC-Berettyóújfalu gárdáját, mivel a Swietelsky-Haladás VSE Berettyóújfalu elleni bravúros teljesítménnyel 4-2-re nyert és feljött a tabella 3. helyére.Rába ETO–Dunaferr 8–3 (4–0)
Győr, NB I-es férfimérkőzés. V.: Szilágyi, Czene-Joó.

ETO: Alasztics – Klacsák, Alex, Juanra, Dávid R.
Csere: Győrfi, Klcsó, Papp B., Tama, Gerard, Vas Á., Sáhó, Kőfalvi.
Edző: Javi Rodríguez.

Dunaferr: Cseresnyés – Horváth N., Pál P., Fekete R., Varga
Csere, Hosszú Á., Rigó, Schrancz, Bartha, Boldizsár, Csányi.
Edző: Takó Csaba.

Gólszerzők: Alex (1, 7, 11, 25, 30p), Juanra (16p), Gonzalez Martinez (29p), Tama Á. (34p), illetve Pál P. (37p), Fekete R. (38p), Varga Cs. (39p).

- ETO Futsal -

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE