MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Helytállt az idősebbek között az U17-es futsalválogatott
Helytállt az idősebbek között az U17-es futsalválogatott

Péntektől vasárnapig rendezték meg Budaörsön a futsal utánpótlás-válogatottak számára kiírt Visegrádi Négyek Tornáját, amelyen a magyar U17-es csapat szállt szembe ellenfeleivel.
U17-es válogatottunknak nem volt könnyű dolga, a lengyelek és a szlovákok U19-es csapattal érkeztek, csak a csehek léptek pályára hasonló korosztályú együttessel. A korkülönbség ellenére a mieink helytálltak mindkét idősebb riválissal szemben, és kis szerencsével a tornán megszerzett két pont hat is lehetett volna.

A csehek ellen úgy értünk el 2-2-es döntetlent, hogy néhány másodperccel a lefújás előtt még vezettünk és kisbüntetőt végezhettünk el, míg a lengyelek 4-2-ről egyenlítettek az utolsó percben. A két döntetlen mellett a szlovákok - szintén szoros meccsen - 4-2-re nyertek ellenünk, így végül két ponttal a negyedik helyen zártuk a viadalt

- Fizikálisan sajnos fölénk kerekedtek ellenfeleink a torna során, hiába vezettünk kétszer is a hajrában, nem tudtuk megtartani az előnyt a nálunk magasabb, erősebb játékosokból álló riválisok ellen - értékelt a torna után Fehér Zsolt szövetségi edző. - Ugyanakkor a fejlődés szempontjából előnyünkre válik, hogy idősebb ellenfelekkel mérkőzhettünk meg, számunkra a jövő évi Eb-selejtezőre való felkészülés a legfontosabb, mindent ennek rendelünk alá. A fizikális hátrányt nem lehet teljesen eltüntetni a pályán, ezért többször hangsúlyoztam a csapatnak, hogy nekünk minden egyes gólért, helyzetért keményen meg kell küzdenünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy saját hibáinkból gólokat ajándékozzunk az ellenfeleknek. Összességében pozitív élményekkel zártuk a viadalt, a játékosok sokat tanultak a mérkőzésekből, és láthatóan fejlődtek az összetartás alatt. Mindenki becsülettel végigdolgozta a közösen töltött napokat, elégedett vagyok a teljesítményükkel, de fontos, hogy a keret tagjai a klubcsapataikban is keményen dolgozzanak, és mindent megtegyenek azért, hogy javítsák esetleges hiányosságaikat.

Ami a jövőt illeti: 2018 őszén megkezdődik az első futsal U19-es Európa-bajnokság selejtezősorozata, korosztályos csapatunkra addig több összetartás és nemzetközi mérkőzés is vár.

 - Forrás: mlsz.hu -

Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
MVFC Berettyóújfalu - Japán 4-3
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA