MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Kiállítások, fordulatok, hosszabbítás, Aramis továbbjutás!
Kiállítások, fordulatok, hosszabbítás, Aramis továbbjutás!

Már csak egy hely volt kiadó a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között, és egy igazi kupacsemege várt a Budaörsre kilátogatókra. A hangulatról egy busznyi veszprémi szurkoló gondoskodott, akik végig buzdítva csapatukat remek atmoszférát teremtettek. Aki úgy döntött, hogy a helyszínen tekinti meg a mérkőzést, az nem csalódott, hiszen igazi kupacsata volt, ahol minden megtörtént, ami ilyenkor megtörténhet.

A hazaiak igen fiatal kerettel vágtak neki a mérkőzésnek, Frank Tamás bátran nyúlt a fiatalokhoz. Ennek tükrében talán nem volt meglepő, hogy a veszprémiek az első félidőben két gólos előnyre tettek szert. Ekkor úgy tűnt, egyhangú kupameccs lesz, de az igazi meglepetések a második félidőre maradtak.

A szünet után Póta Balázs hozta vissza a reményeket egy gyors góllal, de a Madarász alakulatnak két válasza is volt, így a játékrész közepén már 3 gólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Ráadásul az Aramis dolgát nehezítette, hogy a 31. percben a játékvezető kiállította Boznánszkyt, majd rögtön utána Frank mestert is elküldték a kispadtól. A fegyelmezésnek ekkor még nem volt vége, Gál játékvezető a kispadok feletti kommentátor állásból a hazaiak elnökét, Soós Ferencet is száműzte. Nem tudni a közjáték vagy más dolog tüzelte fel a vendéglátókat, de előbb szépítettek, majd felzárkóztak egy gólra. Rohamoztak is Sivákék, de az utolsó előtti percben úgy tűnt, elúszik a meccs, mivel újabb piros lapot kaptak. Gál sporttárs mutatta fel Gálnak a pirosat, aki nehezen viselte, így néhány percig állt a játék. A budaörsiek kockáztattak, és emberhátrányban is levitték a kapust, ami eredményre vezetett, bár kellett hozzá a veszprémiek butasága is. A vendégek összegyűjtötték hatodik szabálytalanságukat, így jöhetett a 10 méteres, amit Büki gólra váltott, amivel 4-4-re módosult az eredmény, és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban először a találkozó folyamán a hazaiak megszerezték a vezetést, de sokáig nem örülhettek, mert rögtön válaszolt a Veszprém Tatai révén. A második öt percben már kevesebb kockázatot vállalt mind a két fél, így már mindenki a büntetőket várta, de a végső fordulat a legvégére maradt. Az utolsó pillanatokban Póta talált be, és továbblőtte csapatát a legjobb 16 közé.

A veszprémiek csak magukat okolhatják, hogy kiestek, hiszen három góllal is vezettek, és kétszer is emberelőnyben játszhattak. Talán az előny tudatában túl hamar hatra dőltek. A budaörsiek megérdemelten mentek tovább, mert nem adták fel, és a végsőkig küzdöttek, és vélt vagy valós sérelmeiken túl tudtak lépni, és fel tudtak állni vert helyzetből. Igazi kupameccs volt.

1111Madarász János: - Igazi kupa mérkőzést játszott a két csapat. Tele volt feszültséggel, és fordulattal. Nem nagyon tudtam a csapatommal erre a mérkőzésre felkészülni, mert betegségek és sérülések hátráltattak minket. Viszont, amikor megláttam az ellenfelünk összeállítását, akkor láttam azt is, hogy ugyanabba a cipőbe járnak, mint Mi. Tehát a vereségünk erre nem fogható. Ellenfelünknek gratulálok, mert a nehézségeikkel ők birkóztak meg jobban. Viszont nekem sürgősen rendet kell tennem a játékosaim fejébe.

frank_tamas_1Frank Tamás: - Egy biztos... aki kilátogatott a mérkőzésre az minden tekintetben jól szórakozott... Mindkét csapat kitett magáért, az első félidő után megérdemelten vezetett ellenfelünk, a másodikban viszont szerintem a mi akaratunk érvényesült. Fiatal U20-as játékosaink éltek a lehetőséggel és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, hiszen lendületes játékukkal megzavarták a rutinos Veszprém játékosokat. Úgy érzem, hogy az a csapat amelyiket két kiállítás is súlyt, és nem esik szét, az megérdemli a továbbjutást! Sajnos megint nem tudok elmenni a játékvezetés mellett... és itt nem is a hibákról beszélünk már, hanem a stílusról és arról, hogy a játékvezetők bármit megtehetnek a pályán, és bármit beírhatnak a jegyzőkönyvbe, mindenféle kontroll nélkül.

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE