MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Krascsenics ikrek és Görög Zsófia vezérletével Astra-siker Békéscsabán
A Krascsenics ikrek és Görög Zsófia vezérletével Astra-siker Békéscsabán

Békéscsabán fogadta az Astra Kiskunfélegyházi Bulls csapatát a Gyulai Amazonok, s bár a kimagasló tehetségű, Krascsenics Csilla „jóvoltából” már a második percben hátrányba került. Nem estek kétségbe Irénke lányai, s egyre többször kerültek Farkas Katalin kapujának közelébe, így nem volt váratlan, hogy a 12. percben Kovács Dóra kiegyenlített. Nem estek azonban kétségbe a Bikák és szinte azonnal visszavették a vezetést, a Krascsenics ikrek közül ezúttal Petra volt eredményes.

Ezt követően jobbára a vendégeknél volt többet a labda, ők irányították a mérkőzést és a lélektanilag talán legfontosabb pillanatban, nem sokkal a szünet elött ismét Krascsenics Petra vette be Csontos Zsanett kapuját.
Igen elszánt gyulai csapat jött ki a második játékrészre és Fülöp Diána találatával viszonylag hamar visszajöttek a meccsbe és volt esélyük arra is, hogy kiegyenlítsenek, az Astra kapusa azonban hárítani tudta ezeket a próbálkozásokat. Kolléganője azonban képtelen volt hárítani Dominika Dikanová távoli bombáját, így ismét visszaállt a kétgólos különbség.

Ekkor már érezhető volt, hogy eldőlt a három pont sorsa, a félegyháziak a hajrában Krascsenics Csilla löketével állították be a végeredményt.

A gólszerzőkön kívül az Astrából kiemelhető az ismét régi önmagát idéző Görög Zsófia, aki három briliáns gólpasszal járult hozzá a sikerhez, nem győzték őt dicsérni csapattársai a mérkőzést követően, de a gratulációból bőven jutott a roppant labdabiztos, teremben egyre inkább otthonosan mozgó Rozmis Gabriellának is.
Az eredményt leszámítva az Amazonok trénerének sem lehetett oka az elégedetlenségre, mert kimondottan jól játszottak és méltó ellenfelei voltak jóval esélyesebb ellenfelüknek.

Gyulai Amazonok – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 3-5 (1-3)
Békéscsaba, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, 50 néző
Játékvezetők: Petrovszki György – Boda László – Baráth János

Amazonok: Csontos Zsanett – Fülöp Diána, Balogh Noémi, Papp Laura, Perjési Rita
Csere: Németh Viktória, Sovány Liza, Kajári Gabriella, Bálint Rebeka, Molnár Ágnes Irén, Kurai Nikolett, Kovács Dóra
Edző: Molnár Zoltánné

Astra: Farkas Katalin Kitti – Krascsenics Petra, Pintér Violetta Ingrid, Krascsenics Csilla, Szabó Boglárka
Csere: Rozmis Gabriella, Görög Zsófia Réka, Dominika Dikanová
Edző: Dombó János

Gólszerző: Kovács Dóra, Kurai Nikolett, Fülöp Diána illetve Krascsenics Csilla (2), Krascsenics Petra (2), Dominika Dikanová

Molnár ZoltánnéMolnár Zoltánné (Amazonok): Ezen a napon egy abszolút „verhető” Astra érkezett hozzánk, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Sajnálom az elvesztett pontokat, megint saját magunkat vertük meg. Egyébként sportszerű mérkőzés volt, talán annyi pozitívumot vonhatok le az egészből, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Jövő héten szeretnénk végre megszerezni első pontjainkat az első osztályban, nagyon megérdemelné már a csapat. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

dombóDombó János (Astra): Gratulálok mindkét csapatnak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Békéscsabán, hiszen egy rendkívül jól felkészített, szervezetten játszó, tehetséges fiatalokból álló csapatot kellett legyőznünk. Úgy gondolom, hogy dicséret illeti saját játékosainkat is, hiszen a játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk.

 

 - Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE