MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Beharangozó - Férfi NB II 13.forduló
Beharangozó - Férfi NB II 13.forduló

Nyugati csoport

 Az Airnergy váratlanul kiesett a kupából, de már nincs idő keseregni, hiszen itt az újabb bajnoki, ahol kötelező a győzelem, ha tartani akarja a lépést a dobogós riválisokkal. A sereghajtó ellen csak a győzelem az elfogadható.

Az ELTE a kupasiker után (legyőzték az Airnergyt) hátha lendületbe jön, és végre a bajnokságban is megtapasztalja a siker ízét. Amennyiben sikerül, beérik mostani ellenfelüket a tabellán, mivel a REAC három ponttal áll előttük a 7. helyen.

A listavezető BME is kiesett hétközben a kupából, így már csak a bajnokságra kell koncentrálnia, ahol az alsóházhoz tartozó Pécset fogadják. Sok kérdőjel nincs a győztes kilétét illetően. Meglepő lenne ha elmaradna az egyetemisták magabiztos sikere.

A TFSE az érdiekhez látogatnak, és itt a lehetőség, hogy bizonyítsák, hogy az őszi döntetlen csak véletlen volt, és ők a jobb csapat. Ehhez persze a szebbik arcát kell mutatnia a Csopaki legénységnek. Amennyiben ez összejön, még egy helyet előrébb léphetnek a tabellán. Persze a 5 Starsnak is lesz ehhez egy-két szava, akik hazai pályán még veretlenek.

A forduló zárómeccsén két felsőházi alakulat találkozik. A második helyen álló Szigetszentmiklós a negyedik UTE-t fogadja. A hétközi kupafordulót mind a két fél sikerrel vette, így önbizalommal telve várhatja a hétfő estét. A hazaiak számára fontos a 3 pont, amivel megerősíthetik második helyüket, amire reális esélyük van. Amennyiben a lila-fehéreknek sikerülne a bravúr, helyet cserélhetnének a tabellán.

 

Keleti csoport

 A Csenger legutóbbi két meccsét elveszítette, így már nincs a dobogón, így kötelező a győzelem a sereghajtó ellen. Sajnos úgy tűnik, ez játék nélkül lesz meg, mert a váciak jelezték, hogy nem tudnak kiállni a mérkőzésre. A hazaiak igen sportszerűen jelezték, hogy ők szívesen lejátsszák (szinte bármikor) máskor, hogy ne maradjon el a találkozó, de a pest megyeiek  érthetetlenül nem éltek a lehetőséggel...

Igen fontos mérkőzésre kerül sor Kecskeméten, ahol akár eldőlhet a hatodik hely sorsa. A hazaiak épphogy felsőházi pozícióban vannak, és két ponttal előzik meg aktuális ellenfelüket. Ezek fényében igazi hatpontos meccsre van kilátás, hiszen amennyiben a Kecskemét nyer, megerősíti helyét és lerázza üldözőjét. Amennyiben a vendég gyöngyösiek újabb bravúrt tudnak bemutatni, megelőzhetnék riválisukat.

Ha csak a statisztikát nézzük, hazai siker prognosztizálható, mivel a Gyöngyös idegenben még nem szerzett pontot a bajnokság folyamán. A Gyömrő elmúlt 5 meccséből négyet elveszített, így távolodni látszik a felsőháztól. Most ismét egy nehéz meccs vár rájuk, a Barcika érkezik hozzájuk, akiknek égető a három pont, ha ott akarnak maradni a dobogó közelében. Amennyiben teljes csapattal érkeznek, begyűjthetik a három pontot.

A legjobb formát jelenleg a Kincsem mutatja, akik zsinórban öt győzelmet arattak, így már másodikok a tabellán. Most az alsóházhoz tartozó Újpesthez látogatnak, és vélhetően lendületből hozzák a kötelezőt, és tartják a lépést a többi riválissal. A lile-fehérek számára nincs sok tétje a meccsnek, mivel számukra biztosan elúszott a felsőház.

A listavezető Dunakeszi nagyot botlott az előző játéknapon, a nyeretlen Vác otthonában kaptak ki, aminek a három pontja nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál. Most a javításra várniuk kell, mivel a Mezei-Vill elleni mérkőzésük december 22.-re lett halasztva.

Pénteken játszották a Csömör – Gödöllő összecsapást, ahol a Rubeola 25. születésnapját ünnepelte, amit méltóképpen meg is tett, hiszen győzelemmel abszolválta a találkozót, amivel ha ideiglenesen is, de az élre állt.

Kapcsolódó mérkőzések
Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
Covritas Gödöllő - Újpest FC-220Volt 4-4 (2-2) 2017.12.15
MVFC - Dunaferr 8-2
Movistar Inter - FC Barcelona 4-1
Rubeola FC - Csömör - Újpest FC-220Volt 5-2 (0-1) 2017.12.08.
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Dunakeszi Kinizsi - Rubeola Csömör 5-3 FOTÓGALÉRIA
Kazincbarcikai Ördögök - Csenger Futsal
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4