MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Fradi bravúr a bajnok otthonában!
Fradi bravúr a bajnok otthonában!

Ahogy a beharangozóban írtuk, a nagy kérdés az volt, hogy a hazaiak mennyire lesznek fáradtak, mennyire tudnak az euforikus hétvége után koncentrálni, újra felpörögni. A vendégek egy bravúrgyőzelemmel érkeztek a mérkőzésre és úgy érezték, hogy most meglephetik a bajnokot is, miután három igen megterhelő mérkőzésen voltak túl.

A hazaik mestere azoknak szavazott bizalmat a találkozó elején, akik kevesebbet játszottak a BL-ben, de ez a sor nem nagyon talált fogást a zöld-fehéreken a mezőnyfölény ellenére sem. Ahogy telt az idő, érkeztek a légiósok, akik a kapujuk elé szögezték ellenfelüket. A Fradi elvétve jött ki a szorításból, de akkor nagyobb helyzetük akadt. Sáfár találta telibe a kapufát. A játékrész második felében is a Győr dominált, de a vezetést a Fradi szerezte meg. Egy gyors kontra végén Horváth lőtte ki a bal alsót. A vendéglátók nem sokat tétlenkedtek, és rögtön vészkapusjátékra álltak át. A fővárosiak jól állták a sarat, és némi meglepetésre a félidő vége előtt ismét ők szereztek gólt. Az ETO betalált, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, ami után Komáromi gyorsan elvégezte a szabadrúgást, és az üresen álló kapuba ívelt. Nagy meglepetésre két gólos vendég előnyel mentek a csapatok pihenőre.

24098968_1906941965986552_1564874388_n

Ahogy várható volt, a Győr a második félidőre magasabb sebességre próbált kapcsolni, de rögtön egy újabb Fradi gól született. Ismét Komáromi volt a főszereplő, aki egy gyors kontrát követően egy Birinyitől kapott passzt helyezett a hazai kapuba. 0-3 volt 21 percnyi játék utána a kijelzőn és néhányan már meglepetésről beszéltek a lelátón. Ám nagyon sok volt még hátra, és a győriek egy pillanatig sem aggódtak. Tovább rohamoztak vészkapussal, aminek meg is lett az eredménye. És néhány perc alatt eltűntették a 3 gólos hátrányt. Előbb Vas talált be, majd Juanra szerzett szépségdíjas találatot, majd ismét Vas jött, és egyenlített. Ekkor mindenki arra számított, hogy a bajnok lendületből behúzza a találkozót, de nem így történt. Egy újabb vendég kontrából harmadik gólját is megszerezte Komáromi, így ismét náluk volt az előny. A győri gondok aztán nem sokkal később tovább nőttek, hiszen Birinyi szerzett labdát az ellenfél vészkapusától, és talált az üresen álló kapuba, megduplázva az előnyt. Ekkor bő 3 perc volt hátra, így Juanrák mindent egy lapra feltéve támadtak. A szépítésre nem is kellett sokat várni, Fabio bombázott éles szögből a léc alá. Az utolsó két percre még nagyobb nyomás nehezedett a Fradi kapujára, és nem is bírták ki. Az utolsó perc előtt nem sokkal egy megpattanó lövést követően Alex egalizált. A maradék időben már nem változott az eredmény, így a Fradi értékes pontot szerzett a bajnok otthonában.

24203650_1906941969319885_778833933_n

A Győrön érezhető volt az elmúlt napok okozta fáradság, amit a Fradi szervezett és odaadó játékkal kihasznált, és igen közel volt a még nagyobb bravúrhoz. A vendégeknél ki kell emelni Vámosi kapust, aki bravúrt bravúrra halmozott, illetve Komáromit, aki hetek óta kiváló formában van, amit három gólja és egy gólpassza is bizonyít.

 FÉRFI FUTSAL NB I, 9. FORDULÓ

RÁBA ETO–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 5–5 (0–2)
Győr, Városi Egyetemi Sportcsarnok V: Tamási, Vass, Imrő

ETO: Alasztics – Klacsák, Gerard, Vas Á., Bognár B.  
Csere: Klicsó (k), Szűcs Á., Papp B., Tama, Fábio, Álex, Juanra, Sáhó, Dávid
Edző Javi Rodriguez

FTC:
 Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Keresztury

Csere: Sikur (k), Horváth B., Lak, Safar, Karacs, Juhász, Vattamány, Dénes. 
Játékos-edző: Safar Tony

Góllövő: Vas Á. (26., 30.), Juanra (27.), Fábio (38.), Birinyi (39. – öngól), ill. Horváth B. (14.) Komáromi (17., 21., 32.), Birinyi (36.)

 

Kapcsolódó mérkőzések
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
A 10 legszebb gól a Futsal EB-ről
Hajdúböszörményi TE - KRSE Magyar Kupa
Haladás VSE 4-4 Ferencváros
Portugália - Spanyolország 3-2 EB döntő GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Portugália - Spanyolország 3-2
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4
Gyulai Amazonok - Hajdúböszörményi TE