MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > A hosszabb kispad döntött Szekszárdon
A hosszabb kispad döntött Szekszárdon

A női NB I hétvégi rangadóján a Hajdúböszörmény végig vezetve nyerni tudott Szekszárdon és ezzel nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé vezető úton. A derbi már az első 20 percben eldőlt, miután Pádár Anita vezető gólja után a hajrában Benkő Mónika kétszer is betalált Hargas Annamária hálójába. Ez a HTE pedig van olyan erős, hogy háromgólos előnyét ne tékozolja el.

Screenshot-2017-11-26 Futsal Hungary Futsal MagyarországFordulást követően Buchmüller Petra szépítő találata után volt ugyan lehetősége közelebb zárkózni a hazaiaknak, de Torma nagyon jól védett és a bajnoki címvédő védelme is nagyszerűen teljesített, így nem sikerült a szimpatikusan küzdő Micskó-alakulatnak közelebb zárkózni. Megyes Ágnes nagyon hiányzott a Tolna-megyeiek keretéből, a népszerű Mágit az előző fordulóban kiállította a játékvezető, s egymeccses eltiltása miatt csak a lelátóról követhette az eseményeket.

Rendkívül küzdelmes, ugyanakkor sok hibával tarkított összecsapást láthatott a szépszámú szurkolósereg, s megérdemelten nyert a HTE mert pontosabban játszottak és támadóik főleg az első játékrészben több helyzetet dolgoztak ki. Micskó Márk a szekszárdiak mestere is elismerte, hogy a jobban játszó csapat nyert, ugyanakkor lefújás utáni nyilatkozatában kifejtette, hogy ő igenis bízik abban, hogy hamarosan fordul majd a kocka és vissza fognak tudni vágni legyőzőjüknek.

Minden elismerést megérdemelnek a drukkerek is, hiszen óriási élmény ilyen miliőben pályára lépni, a hazai szimpatizánsok a vereség ellenére is megtapsolták kedvenceiket. A női futsal megítélésének nagyon jót tesz, hogy Szekszárdon évek óta valódi futsallázról beszélünk és ebben persze nem kevés munka van, ami minősíti vezetőik hozzáállását és alázatát is.

 

 Női NB I, 10. forduló

Agenta Girls Szekszárd FC – Hajdúböszörményi TE 1-3 (0-3)
Szekszárd Városi Sportcsarnok, 500 néző
Játékvezetők: Maml Zoltán - Resch András – Oláh József

Szekszárd: Hargas Annamária – Ganczer Hajnalka, Buchmüller Petra, Horváth Katalin, Beke Adrienn
Csere: Deczki Vanda Kinga, Mausz Renáta, Kágyi Árvácska Rebeka, Fábián Rebeka
Edző: Micskó Márk

HTE: Torma Lilla – Bokor Adrienn, Kota Gabriella, Benkő Mónika, Tell Zsófia
Csere: Quirikó Vivien, Szekér Anita, Vígh Renáta, Farkas Éva, Szilágyi Mariann, Pádár Anita
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerző: Buchmüller Petra illetve Benkő Mónika (2), Pádár Anita

micsko_kozeliMicskó Márk (Szekszárd): - Nem voltunk könnyű helyzetben a mérkőzés előtt, de a lányaim dicséretet érdemelnek. Büszke vagyok rájuk. Az első félidőben volt egy 3 perces rövidzárlatunk, amikor is két gólt kaptunk, ez rányomta a bélyegét a félidei hangulatunkra. A második félidőt nagyon jól kezdtük, 3 perc alatt ledolgozhattuk volna 3 gólos hátrányunkat, de nem sikerült betalálni. Aztán szépítettünk, de utána már nem sikerült újabb gólt rúgunk. A HTE rutinjának és jóval hosszabb kispadjának köszönheti sikerét, jelenleg még előttünk járnak. Hangsúlyozom, még...Gratulálok nekik és készülünk a következő mérkőzésünkre. Szurkolóinknak köszönjük ezt a pokoli hangulatot, élmény volt ez a női futsal mérkőzés 500 néző előtt.

Quiriko VivienQuirikó Vivien (HTE): - Viszonylag sima első félidő után talán túlságosan megnyugodtunk, és a szünetet követően fejben bent maradtunk az öltözőben. Volt egy jó néhány perces rövidzárlatunk a játékrész elején, amihez persze a hazai csapat is kellett, akik nagy elánnal jöttek ki a második félidőre, és okoztak nehéz perceket nekünk. Összességében úgy gondolom, a lányok megdolgoztak a győzelemért, a szépszámú közönség pedig jó mérkőzést láthatott. Ezúton is köszönjük, hogy szurkolóink ismét elkísértek és támogattak minket!

- Simonyi András -

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA