MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Remek játékkal hangolt az ETO az Elit Roundra
Remek játékkal hangolt az ETO az Elit Roundra

Így ki lehet kapni. A DEAC az aranyérmes ETO ellen nem volt nyuszi, egy rakás helyzetet dolgozott ki, ám a nagyobb tapasztalat és a 3 spanyol és 1 portugál légiós a két csapat közé tette a különbséget. Mindezt dugig telt ház előtt, Debrecenben.

Férfi futsal NB1 8. forduló

DEAC-Rába ETO 0-7 (0-4)
2017. nov. 17. Debrecen, DESOK

Gólszerzők: Alex Constantino (2, 5, 11, 21, 23p), Fabio (8p), Juanra (33p)

23561677_1691397297561575_6968770841630651187_n

A bajnoki címvédő Győr olykor színlégiós mezőnysorral állt fel a DEAC ellen, ami mutatja, hogy komolyan vették a vendégek a péntek esti találkozót.

Az első félidőben Constantino adta meg az alaphangot két góljával, majd a szünetig - sőt, igazából a félidő feléig - megduplázta előnyét a Rába (0-4), ám a DEAC kifejezetten tartással bíró csapat benyomását keltette. Mint egy olyan bokszoló, aki amit kap az az övé, ám amit ad, az meg az ellenfeléé. Bár amit a hazaiak adtak volna, végül csak lehetőség volt, hiszen a Győr kapujában az első és a második félidőben is magas szinten védett a szünetben egymást váltó két hálóőr.

Pedig a hazaiak fokozatosan lettek egyre bátrabbak. Szentes-Bíró Tomi erőszakos labdaszerzés után a bal oldalon megindult (már a második félidőben), ám a bepassza pontatlan volt - kapussal szemben megért volna egy lövést a szituáció. Előtte Kasuba Máté indult meg ugyancsak labdaszerzés után 3-2-ben vihette a játékszert a kapura, de hosszú volt az átadása.

23559771_1691397344228237_9168441395613706577_n

Közben Constantino kétszer megvillantotta kivételes bokáját, és először a bal, majd a jobb felsőt is kipókhálózta - centikre elszakadva védőjétől, de ennyi elé volt neki (0-6).

Igazából a 23. percre eldőltek a fő kérdések, ám a DEAC tette azt, amit kellett, tanult neves ellenfelétől (élesben), és amikor csak tudta megkeserítette a Győr dolgát. A kapuban Faragó Ádám számtalan bravúrt mutatott be, majd két hatalmas lehetőséget hagytak ki a másik oldalon.

Kasuba hátul nagyot mentett, majd hirig alakult ki a vendégek térfelén, miután egy támadás végén a bíró meghallott egy szidalmazást, amit rögtön "rávarrt" Buka Bencére, és nyugodtan felmutatta neki a piros lapot. Kézzel-lábbal reklamált az egész hazai kispad és a pályán lévők egyaránt, hiszen az "anyázás" tisztán hallható volt a lelátón is, ám az kicsit mástól, egy győritől érkezett bele a levegőégbe... A spori becsületére legyen mondva, miután belátta, hogy tévedett, visszavonta hibás ítéletét, ám azt már hiába kérték számon tőle, hogy akkor ha Bukának oly gyorsan kikapta zsebéből a veres cédulát, miután rájött, hogy ki az igazi tettes, neki már miért nem mutatta fel a győriek közül - ezúttal már jogosan?!?!

23622321_1691397330894905_2175777262970293600_n

Persze a gyakorlás megvolt így is, hiszen 7 perccel a lefújás előtt Elek Gergő merészen 5 a 4 elleni játékra állította csapatát. Hajtott a DEAC a becsületgólért, ám szinte rögtön majdnem kapott egyet...

Minden elfogultság nélkül: a DEAC bőven megérdemelt volna legalább egy, de inkább több gólt is. Tóth Attila felszívta magát, és a fiatal srác egymás után remek lövésekkel tesztelte a győri portást, sőt, egyszer a meccs talán legszebb, pillanatok alatt végigfuttatott támadásának végén Kasuba emelt Bukához, ő átpasszolt Tóthnak, aki félfordulásból, közelről eltette a labdát a kapus mellett is, ám a kapufa kisegítette a győrieket...

A hátralévő időben Varga Dani erőszakos szerelése, Szentes-Bíró és Esztergomi ugyancsak gólt érdemlő lövése vagy éppen az vonta magára a figyelmet (már akiét...), amikor szabó Peti szépen leszerelte ellenfelét, aki nagyon ravaszul fordultában rántotta le őt, ám a síp néma maradt.

Screenshot-2017-11-18 Futsal Hungary Futsal MagyarországVégül nem talált be a Győr kapujába a DEAC, s egyértelműen a nagyobb tudást birtokló gárda nyert, de a DEAC újfent emelt fővel mehetett az öltözőbe, hiszen közönségszórakoztató találkozón, egyenes derékkal szenvedett vereséget az aktuális bajnoktól.

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs

Javi Rodríguez: Egy nagyon komoly mérkőzést játszottunk, nagyon sokat láttam viszont az edzéseken gyakorlott játékelemekből. A legfontosabb, hogy 7 gólt tudtunk lőni, és nem kaptunk választ. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, amit remélem a jövő heti BL-en is viszontlátunk.

Alex Constantino: A legfontosabb a megszerzett 3 pont! Mindenképpen önbizalmat adott az Elite Roundra ez a győzelem, de ez is volt a célunk. Három gólt stratégiai formációkból, kettőt egyéni megoldásokkal szeretem. Nagyon boldog vagyok, örülök az 5 gólnak, de mindennél fontosabb, hogy a csapat sikeres volt ma. Ugyanebben a mentalitásban kell dolgoznunk tovább, hogy a futsal BL-en életünk legjobbját nyújtsuk.

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA