MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Maradandó sportélményben részesítették a publikumot a Miskolc és a Tolna futsalosai
Maradandó sportélményben részesítették a publikumot a Miskolc és a Tolna futsalosai

Dr. Juhász Viktort nagyon szeretik Miskolcon, s mivel a napokban betöltötte 43. életévét így a mérkőzés elött percekig tartó vastaps kíséretében köszöntötték fel a Vénusz alapító tagját, elnökét. Viktor évtizedek óta a magyar női futsal emblematikus alakja, számtalan meghatározó játékos köszönheti neki karrierjét és rengeteget tett és tesz a női szakágért, így ha valaki, akkor ő aztán igazán rászolgált a nyilvános ünneplésre. A kitűnő sportvezető szemében némi könnycseppet véltünk felfedezni, zavarban volt, mi a magunk részéről olvasóink nevében szeretnénk még legalább 120 évet kívánni neki a borsodi klub élén!

Az ünnepi hangulat a kezdő sípszó elhangzása után a pályán is folytatódott. Fantasztikus sportélménnyel gazdagodtak azok, akik vasárnap este a Miskolci Vénusz – BrandMission-Artifex Tolna mérkőzésre kilátogattak.

Már a találkozó elején vezetést szereztek a hazaiak miután egy sarokrúgást követően Váradi Cintia közelről perdített a hálóba. A 7. percben egy labdaszerzést követően Bernáth Csilla növelte kétgólosra a különbséget. Szinte a középkezdést követően szépített a Tolna, Üveges Katalin átlövését nem tudta hárítani Almási Ildikó.

0123Kimondottan élvezetes és nagy iram jellemezte az első játékrészt is, számtalan lehetőség adódott mindkét oldalon. Varga Adél labdaeladását követően Kovács Aliz 3-1-re alakította az állást, ezt sem törte meg azonban Volodymyr Kolok alakulatát és Mariia Vaskovets révén még a szünet előtt kiegyenlített: az ukrán légiós előbb az Almásiról kipattanó labdát értékesítette majd kapásból irgalmatlan lövéssel vette be a kaput (3-3).

Varga Adél góljával indult a második játékrész, a klasszis futsalos távoli bombája meglepte a Vénusz kapusát, Miliczki Noémi szemfülessége azonban gyors egyenlítést eredményezett (4-4).

Tűzbe jött a publikum, s majd felrobbant a csarnok, amikor a saját térfeléről megiramodó Bernáth Csilla centerezését követően az elnyűhetetlen nagy harcos Kovács Aliz ismét bevette a Tolna kapuját. De nem volt még vége.. A remek formában lévő Folk Zsuzsanna szenzációs átadását követően az Üveges Katalin jókor volt jó helyen, s a ballábas támadó állította be az 5-5-s végeredményt.

Elismerés illeti mindkét gárdát, akik a női élvonal mostani szezonjának legjobb és legszínvonalasabb mérkőzését produkálták. Igazságosnak tartjuk a döntetlent, de nem azért mert egyik csapat sem szolgált rá a győzelemre, hanem mert egyik sem érdemelt vereséget.

A Tolna és a Miskolc játékosai sokat tettek azért a 40 perc során, hogy a női futsal újra bizonyítsa, hogy érdemes a nagyobb támogatásra. Abban biztosak vagyunk, hogy azok, akik megtekintették ezt a meccset, azok legközelebb is ott lesznek a lelátón. Szükség van mindenkire!

Női NB I, 8. forduló

Miskolci Vénusz – Brandmission-Artifex Tolna 5-5 (3-3)
Miskolci Városi Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Katona Brigitta – Nagy László – Balla Levente

Vénusz: Almási Ildikó – Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Aliz, Bernáth Csilla
Csere: Ádám Anna, Tamók Rebeka, Kovács Anikó, Szőke Zsuzsanna, Galambvári Gréta, Skaliczki Kitti Ivett, Palakovics Laura
Vezetőedző: Uray Attila

Tolna: Ősz Csenge – Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin
Csere: Viktoriia Solomakha, Horváth Hanna, Iryna Marchenko, Mariia Vaskovets
Vezetőedző: Volodymyr Kolok

Gólszerző: Kovács Aliz (2), Váradi Cintia, Bernáth Csilla, Miliczki Noémi illetve Mariia Vaskovets, Üveges Katalin (2), Varga Adél

uray_attila1Uray Attila (DVTK): - Szerettük volna itthon tartani a három pontot. Nagyon nagy szükségünk lett volna rá, de ilyen védekezéssel nem érdemeltünk többet, állítom ezt annak ellenére, hogy a mérkőzés utolsó pillanatában az üres kapuba nem tudtunk betalálni. Igazságos döntetlen született. A nézők jó hangulatot teremtettek és jól szórakoztak.

 

14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok (Tolna): - Mindkét csapat győzhetett volna, rengeteg lehetőség adódott mindkét oldalon, azt gondolom az eredmény igazságosnak tekinthető. Sajnos a felkészülésünket hátráltatta, hogy a héten többen is betegek voltak, ennek ellenére minden játékosunk a lefújás pillanatáig az utolsó leheletükig küzdött. Köszönöm a játékosoknak a mai produkciójukat. Felejthetetlen meccs volt!


- Simonyi András -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA