MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > A Ferencváros legendáját is elvarázsolta a Rubeola FC Csömör – Skorpió mérkőzés
A Ferencváros legendáját is elvarázsolta a Rubeola FC Csömör – Skorpió mérkőzés

„Parádés mérkőzés volt, mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot, s szinte félpercenként forogtak veszélyben a kapuk. A Skorpió és a Csömör mindkét kapusa is extra teljesítményt nyújtott, hihetetlen milyen bravúrokat mutattak be. Sokkal több helyzetet dolgoztak ki a salgótarjániak, de a kapu előtt nem voltak határozottak így meg kellett elégedniük az egy ponttal. A meccs nyertese a női futsal és a közönség volt. Elismerés illeti a mérkőző feleket, akik maximálisan kiszolgálták a szurkolóikat.”

koch-robert-1979-1985Azt gondoljuk Koch Róbert mérkőzés utáni nyilatkozata hűen visszaadta a pályán látottakat. A Ferencváros máig nagy becsben tartott legendája szokásához híven ismét megjelent egy női mérkőzésen. Nagy szeretet és megbecsülés fogadta őt Kistarcsán is és mindenkinek volt hozzá egy kedves szava vagy éppen története. Robi tökéletesen döntött, megkockáztatjuk az elmúlt évek egyik legjobb mérkőzését láthatták azok, akik csütörtök esti programként a Rubeola FC Csömör – ReklámPress-Skorpió mérkőzést választották.

0123Közéjük tartozott Daisy, a végtelenül bájos yorkshire terrier is, aki a vénaszkennert és a beléptetőrendszert kicselezve beszökött az összecsapásra és árgus szemekkel figyelte a pályára lépők minden rezdülését. Mindenki megnyugtatására közöljük, kés nem volt nála!!

Már az első percekben látszott, hogy a salgótarjániak nem bíznak semmit sem a véletlenre, nagyon bekezdtek és Bede Anna átlövésgóljával korán megszerezték a vezetést. Ezt követően is támadásban maradtak a vendégek és futószalagon alakították ki a helyzeteket, de Király Julietta a kezdeti bizonytalankodása után magára talált és lehúzta a rolót. A félidő közepére feléledt a Csömör és gyors kontratámadásokat vezetve egyre többet veszélyeztették Terdik Tamara kapuját. Csak éppen Tami is ihletett formában védett és nem lehetett neki gólt lőni. A vendégek első sorának semlegesítése sok gondot okozott Nagy Szabináéknak és kész csoda, hogy nem dőlt el az első játékrészben a mérkőzés. Ehhez persze hozzájárult Mátyás Noémi is aki éles szögből, spiccel hatalmas erővel célzott pontosan, így 1-1-t mutatott a szünetben az eredményjelző tábla.

A folytatásban nem esett vissza a hatalmas iram és legalább két nap lenne, amíg felsorolnánk, hogy ki és mikor került helyzetbe és milyen zseniálisan védett a csömöri cserekapus Hajdu Orsolya is. Egy pillanatnyi üresjárat nem volt, mindenkin, akinek bizonyítási lehetőséget adtak a mesterek, érezni lehetett a győzni akarást és a küzdőszellemet. A látogatók hatalmas fölénybe kerültek, de hadilábon álltak a befejezésekkel. Nem mondanánk azt persze, hogy egyoldalú volt a küzdelem, mert Tóth László lányai is érezték van esélyük a 3 pontra, s ha nem Terdik állt volna a vendégkapuban, alighanem meg is szerezték volna.

A 38. percben egy ziccerig kijátszott akció végén Bede Anna ismét előnyhöz juttatta a Nógrád megyeieket, de Gálik Ágnes rövid időn belül egyenlíteni tudott egy jól helyezett, de nem háríthatatlan lövéssel így döntetlennel zárult a derbi.

Csak gratulálni lehet a két csapat edzőinek és futsalosainak ehhez a szenzációs 40 perchez, amely remek propagandája volt a női futsalnak!

 

Női NB II, Keleti csoport, 6. forduló

 

Rubeola FC Csömör – ReklámPress-Skorpió 2-2 (1-1)
Kistarcsai Városi Sportközpont, 60 néző
Játékvezetők: Tamási Patrik - Deme Rajmund – Futó Tamás

Csömör: Király Julietta – Koltai-Molnár Judit, Szennai Adrienn, Orbán Csilla, Mátyás Noémi
Csere: Hajdu Orsolya, Botka Bernadett Johanna, Nagy Szabina, Kakuk Anikó, Kéri Brigitta, Gálik Ágnes, Lengyel
Zsanett
Edző: Tóth László

Skorpió: Terdik Tamara – Bede Anett, Bede Anna, Koch Fruzsina, Tóth Friderika
Csere: Mészáros Zsófia Ilona, Molnár Anett, Takács Dorina
Edző: Szabó Gábor

Gólszerző: Mátyás Noémi, Gálik Ágnes illetve Bede Anna (2)

Tóth László (Csömör): - Tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk, így azt kértem elsősorban a lányoktól, hogy hátul és elől is legyünk koncentráltak! Nos mindkettőt hellyel-közzel tudtuk megoldani. Külső szemlélőként biztosan remek meccs volt, ugyanis mindkét oldalon rengeteg lehetőség adódott a gólszerzésre, az, hogy ezek kimaradtak nagyrészt a kapusokon múlott. Nem mondom, hogy nem volt szerencsénk bizonyos szituációkban, de azt gondolom, hogy ez már kijárt nekünk, ugyanis az előző két meccsünkön Fortuna kisasszony nem igazán volt kegyes hozzánk ezen a téren. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a Skorpiónak és ezúton is köszönjük nekik, hogy partnerek voltak a meccs időpontját illetően!

Szabó Gábor (Skorpió): - Úgy gondolom, nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Gyorsan, pontosan járattuk a labdát, szép akciókat vezettünk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezeknek sajnos csak a töredékét értékesítettük. Meccsről meccsre fejlődünk, kezdünk hinni abban amit csinálunk. Büszke vagyok a lányokra!

 - Simonyi András -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
HTE - Miskolci Vénusz 5-4 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - FTC Futsal GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Peñiscola Rehabmedic - Ríos Renovables Zaragoza 3-1
Portugál rangadó SL Benfica 2 x 1 Sporting CP
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Gyulai Amazonok - Ricsilla, felnőtt-U15 Fotógaléria
Magyar Kupa Női elődöntők FOTÓGALÉRIA
Aramis - DEAC FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA