MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Kikapott a BME és a REAC, élen a Szigetszentmiklós
Kikapott a BME és a REAC, élen a Szigetszentmiklós

Az NB II Nyugati csoportjában fejre állt a papírforma az 5. fordulóban. Változás az élen, változás középen, a futsal jellemzőjét láthatták a nézők szinte mindegyik mérkőzésen.

 

PAFC-MITRE - TFSE-SZERTARSPORT.HU 3-6

A két nyeretlen csapat csatáján a vendégek voltak az esélyesebbek, és meglepetés lett volna, ha ismét elmarad a sikerük. Ez egészen a második félidő közepéig benne is volt a játékban, hiszek ekkor még 3-3 volt az eredményjelzőn. Ekkor az egyetemisták játékos-edzője, Csopaki István negyedszer is betalált, és innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből, így a szezon során először örülhettek győzelemnek, de még így is az alsóházban tanyáznak.

IMG_0152

 

AIRNERGY FC - BME-BT FC 4-3

A forduló egyik rangadóját rendezték Erzsébeten, ahol a hazaiak ezen a találkozón is igazolták, hogy komolyan számolni kell velük a bajnokság folyamán. Jó kezdéssel kétgólos előnyre tettek szert, de az egyetemisták vissza tudtak jönni a meccsbe, és az utolsó előtti percben ismét az Airnergy villant, így övék lett a nagyon értékes 3 pont, elvéve a BME veretlenségét.

 

GÖCSEJ SK - ROMHÁNY SE 10-1

Mindössze hat játékossal utazott el a Romhány Zalaegerszegre, így nem sok jóra számíthatott, annak ellenére, hogy az elmaradt meccsen legutóbb pontot szereztek a Miklós ellen. Most nem volt bennük a bravúr, már a mérkőzés elején hátrányba kerültek. Ahogy telt az idő, úgy fáradtak el, így a vége nem lehetett csak kiütés. Hiába próbálkoztak a vészkapus játékkal, a Göcsej könyörtelenül kihasználta ellenfél hibáit.

REAC SPORTISKOLA SE – UTE 4-5

A forduló talán legnagyobb meglepetését hozta, hogy az újpestiek legyőzték a rákospalotaiakat. Jól kezdtek a hazaiak, de nem tudták megtartani a két gólos előnyüket, és fordítottak a lila-fehérek. A fordulás után a vendéglátók nagy erőket mozgósítva fordítottak, de innentől megállt a tudomány, és nem sikerült növelni az előnyt, majd a hajrára jött a fordulat, és az UTE előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, amire már nem volt válasza a REAC- nak, így a vendégek elvitték a 3 pontot.

 

SZIGETSZENTMIKLÓS-4IG - PTE PEAC DIGISTAR FUTSAL 8-1

A hazaiak botlottak az elmaradt meccsen, hiszen gólképtelenek maradtak a Romhány ellen, így mindenképpen javítani akartak. A góllövéssel ezúttal nem álltak hadilábon, és hét perc alatt ötször mattolták ellenfelüket, így igen hamar eldőlt a találkozó. A hátralévő idő inkább már formalitás volt, csak a különbség volt a kérdés. A Miklós jobb gólkülönbségének köszönhetően tartja első helyét az Airnergyvel szemben.

 

5 STARS ÉRDI VSE–ELTE-BEAC 2–2 (1–0)
ÉRD Aréna, 100 néző. V: Baghy (Moldván, Rábel)

5 Stars: Kajdy T. – Molnár G., Csendes, Tóth Zs., Kajdy Z.
Cserék: Rostás D., Rostás G., Pápai, Suha, Vajda, Horváth B., Horváth T., Sárosi
Edző: Varga ’Zenga’ László

ELTE-BEAC: Kinde – Szini, Soltész, Lugosi, Péntek
Cserék: Bereczky, Rácz R., Dajka, Gáspár D., Kovácsfi, Árendás
Edző: Somogyi Gábor

Gólszerzők: Tóth Zsombor (7.), Vajda Dániel (35.), ill. Péntek Levente (35.), Szini László (38.)

Screenshot-2017-10-4 Bajnokság Futsal HungaryEzúttal nem az érdiek kezdték a mérkőzést, s talán ez rányomta bélyegét a mérkőzésre, hiszen az elmúlt találkozókon egyaránt Varga ’Zenga’ László csapata indította útjára a labdát, melyből meghatározta a mérkőzés képét. Most az ELTE a mérkőzés elejétől kezdve sokat birtokolta a labdát, előbb Kajdy Zekőnek, majd Csendes Rolandnak kellett mentenie. Hét perc után szabadrúgáshoz jutott a 5 Stars, melyet egy legurítás után Tóth Zsombor lőtt a vendégek kapujába (1–0).

A folytatásban mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei az előny növelésére/eltüntetésére. A 13. percben Kajdy Zekő félpályáról, jobbról belöbbölt labdáját Tóth Zsombor csak az oldalhálóba tudta lőni, majd a túloldalon egy szép szögletvariáció után az ELTE eljutott egy kapufáig is, a szünet előtt pedig még Horváth Balázs és Vajda Dániel hibázott el egy kontrát, míg az első játékrészt Péntek Levente ráfordulása és Kajdy Tamás védése zárta le.

A második játékrészben továbbra is a vendégek irányítottak, de Kajdy Tamás bravúrjainak köszönhetően tartotta magát a házigazda, aztán a Rostás-ikrek villantak, de Dániel nem tudott betalálni Gergő passza után.

Öt perccel a vége előtt Vajda Dániel is elhibázta saját helyzetét, amikor Horváth Balázs átadása után nem tudott jól beleérni a labdába, de még ugyanebben a percben egy előreívelt labdát az ELTE-BEAC kapusa, Kinde Gergely elől csúsztatott a kapuba (2–0).

Nem sokáig tartott azonban a 5 Stars kétgólos előnye, hiszen szabadrúgás után öt a négy elleni szituációból Péntek Levente lövését Kajdy Tamás már nem tudta hárítani (2–1).

De itt még nem volt vége, a vendégek kispadja előtt jutott berúgáshoz a hazai együttes, az ELTE-BEAC trénere, Somogyi Gábor elrúgta a labdát, majd Csendes Roland próbált helyet csinálni magának, amikor az ELTE mestere a földön terült el. A játékvezető Somogyi Gábort elküldte a kispadtól, míg Csendes Rolandot piros lappal kiállították. Az érdi emberhátrány hamar megbosszulta magát, az első ELTE-támadás után Szini Lászlónak sikerült egyenlítenie két perccel a vége előtt (2–2).

171002_5stars_elte_kt_vedes-768x666

A hátralévő időben még az érdiek próbálták megszerezni a győzelmet, de nem sikerült, így az ELTE-BEAC az élmezőny csapatai elleni vereségek után megszerezte első pontját az idei kiírásban.

Az érdiek sokat tettek a győzelemért, de a vendégek pontszerzése sem érdemtelen.

– Igazságos. Gratulálok az ELTE-nek, végig jól játszott. Nem hagytak minket kibontakozni, nem tudtunk mit kezdeni. Ugyan öt perccel a vége előtt még két góllal vezettünk, de tudjuk, hogy a futsalban ez nem sokat jelent. A ziccereinket kihagytuk, a labdaszerzéseink után, gyors leindulásból négyszer-ötször a kapusra vezettük a labdát, ott az egyiket be kellett volna rúgni, akár egy, akár kettő nullnál, akkor az ELTE már nem jött volna már vissza… – értékelt Varga ’Zenga’ László.

forrás: érdivse.hu

Kapcsolódó mérkőzések
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4