MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Fordulatos meccsen nyert az Udvarhely
Fordulatos meccsen nyert az Udvarhely

A vártnál sokkal nehezebben szerezte meg a három pontot vasárnap délután a Futsal Klub Székelyudvarhely, a Jászvári Poli otthonában rendezett fordulatos mérkőzésen végül 6–4-re győzött. Mindkét csapat rengeteg helyzetet kihagyott, de az FK többször betalált ellenfele hálójába

 

Agresszív, nagyon hajtós játékkal kezdtek a hazaiak, és a mérkőzés első helyzetei előttük adódtak, Grigoraș kapuja folyamatosan veszélyben forgott. Az első FK-lehetőség Szécsi nevéhez fűződik, távoli lövését kitornázta a kapus, akárcsak pillanatokkal később Mánya próbálkozását. A gól nélküli állás a negyedik percig tartott, Grigoraș a hatodik jászvásári lövésnél már verve volt, Despan hat méterről kilőtte a jobb alsót. A folytatásban is a hazaiak diktálták az iramot, majd Mánya előtt adódott két egyenlítési lehetőség, ám a kapus hárította próbálkozásait. Az FK második sora sem tudott komolyabb helyzetet kidolgozni, a hazaiak őrizték zsenge előnyüket, sőt közel voltak második góljukhoz, Pricop a felső lécet találta telibe. A számtalan kimaradt hazai helyzet után Szécsi Barna egy ellentámadás végén egyenlített, majd következett az újabb FK-gól: Mánya okosan kicsalogatta a jobb szélre a hazai kapust, középre adott Bírónak, aki két méterről nem hibázott. A szünet előtt jött az újabb hideg zuhany, a házigazdák sokadik szögletét Pricop gólra váltotta. Erre is volt válasza az FK-nak, a Polinak kigyűlt a szabálytalansága, a kisbüntetőt pedig Mánya a hálóba bombázta.

Térfélcsere után is folytatta agresszív játékát Jászvásár, míg az FK-tól Mánya állt közel a gólhoz, lövése a kapufát találta el. A hazaiak Despan góljával a 27. percben egyenlítettek, majd két perccel később Guțu révén a vezetést is megszerezték. Jakab Zoltán rögtön időt kért, a rövid szünet jól jött, hiszen Szécsi Barna fél percen belül egyenlített. Hadnagynak benne volt a lábában az újabb vezető gól, azonban a fiatal játékos Mánya nagyszerű passzát követően közelről csak a kapusba lőtt. A várva várt ötödik gólra a 34. percig kellett várni, Szőcs László keresztpasszát Miklós Tamás előbb a kapusba, majd a kipattanót már a hálóba lőtte. A hazaiak kitámadtak, ami a vesztüket okozta, mivel egy udvarhelyi ellentámadásnál nem tudtak visszarendeződni, és egy kipattanót Bíró a hálóba lőtt. A folytatásban visszavett az FK, Grigorașnak pedig továbbra is több dolga akadt, viszont többször már nem kellett a hálóba nyúlnia a labdáért. Az FK futsalosai sokszor felületesek voltak, ez a játék pedig nem biztos, hogy elég lesz a Temesvári Informatica elleni hazai rangadón.

1. Liga, 2. forduló:
Jászvásári Poli CSM–FK Székelyudvarhely 4–6 (2–3),
Gólszerzők: Despan (4., 27.), Pricop (19.), Guțu (29.), illetve Szécsi (12., 30.), Bíró (14., 35.), Mánya (20.), Miklós (34.).

 FK: Grigoraș – Mánya, Szőcs, Bíró, Szécsi,
Csere: Miklós, Máté, Csala, Hadnagy, Kanyó.
Edző: Jakab Zoltán

További eredmények:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal - Galaci United 0–2
Marosvásárhelyi City’us - Dunărea Călărași 1–2
Jászvásári Poli CSM  - FK Székelyudvarhely 4–6
Dévai Autobergamo - Csíkszeredai Imperial Wet 5–0
Temesvári Informatica  - Resicabányai Muncitorul 7–0

Az újonc Csíkszereda kikapott a bajnok Dévától, ahol a kispadon először dirigálta új csapatát Marcos Angulo a Rába ETO korábbi edzője.

 

Kiemelt események
Visegrádi Torna
Főnix Csarnok, Debrecen
2018.01.22 09:00 - 2018.01.24 20:00
 Reggeli Start - Tóth Gyulával
Reggeli Start - Tóth Gyulával
Miskolci-Vénusz - Ricsilla Futsal 3-6 Női futsal MK
MVFC Berettyóújfalu - DEAC 8-0
A kezdet!!! Ezzel a bajnoksággal kezdődött a futsal Romániaban, és ezt a bajnokságot Székelyudvarhely nyerte meg, már akkor is Jakab Zoltán vezetésével.
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Czakó Balázs fotói a tolnai derbyről
Swietelsky-Haladás VSE -MVFC-Berettyóújfalu 4-2
DEAC - Reklám-Press Skorpió 3-5
Aramis SE - FTC Futsal Magyar Kupa 3-4