MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Blog > Futsalválogatottból a labdarúgó válogatottba
Futsalválogatottból a labdarúgó válogatottba

Időről-időre terítékre kerül a futball és a futsal kapcsolata, egymásra való hatása, a világ és a magyar sportsajtóban is. Itthon általában Turzó József foglalkozik ezzel a témával jegyzeteiben, összeállításaiban.

Mi most másra lettünk figyelmesek ezen a héten. Talán emlékszünk a heti Sevilla - Istambul Basaksehír UEFA labdarúgó mérkőzésre, amelyen Ben Yedder, a hazaiak új sztárja a második gólt lövi a vendégek hálójába. (3'55-or)

Eddig semmi különös nincs ebben a hírben, de ha hozzátesszük, hogy a francia születésű Ben Yedder az első lehet a világon, aki előbb volt futsal válogatott és most nagypályán is válogatott lehet, akkor bizony el kell gondolkodnunk a folyamaton, a lehetőségeken.
Wissam Ben Yedder 1990-ben született, és mint futsal játékost csábította el a nagypályára az első osztályú Toulouse, majd később a Sevilla. Ám előbb francia futsal bajnok volt a Garges Djibson csapatával, majd gólokat lőtt az újonnan alakult francia futsal válogatottban is.
A technikailag tökéletesen képzett játékos 27 évesen mutatkozhat be rövidesen a Didier Deschamps által vezényelt gall válogatottban.

Franciaországban évről-évre rendeznek 14-16 éves fiatalok részére futsal versenysorozatot, amelyen megjelennek nagy sztárok, akik a futsalt játszották fiatal korukban. Nem kell tudnunk franciául, hogy érezzük milyen lelkesedéssel beszélnek a Chelsea, a Sevilla, és a többi top labdarúgó klub játékosai a futsalról, mint kiváló képzési alapról.

Csak érdekességképpen megmutatjuk Eden Hazard brilliáns futsalozás közbeni cselsorozatát.

Ajánljuk a magyar nagypályás labdarúgó szakembereinknek - különös tekintettel az utánpótlásban dolgozóknak - a témában való elmélyülést. Gondolatébresztőnek egy cikk a francia sajtóból, Zinedine Zidaneval együtt.

 - Kasza János -

Kiemelt események
Jubilál a Rubeola !
Csömör Sportcsarnok
2017.12.01 16:00 - 2017.12.01 23:00
Elit Round a Rába ETO-val
Magvassy Sportcsarnok, Győr Rába ETO, MFC Kherson, Stalitsa Minsk, Luparense C5
2017.11.22 15:00 - 2017.11.25 20:00
FTC Futsal-MVFC Berettyóújfalu 3-2
FTC Futsal-MVFC Berettyóújfalu 3-2
A legfiatalabb futsalos JJ, azaz Jakab Jancsika
Csenger - Kecskemét 3-2
A hét gólja
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4
Szekszárd - Tolna Mözs 3-2
Tolna Mözs - Gyulai Amazonok 5-2