MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Márkus után a brazil Melo is a Halinál
Márkus után a brazil Melo is a Halinál

Megkezdte a felkészülést a 2017/18-as bajnokságra a Swietelsky-Haladás NB I-es futsalcsapata. A vasiak keretében két új játékos van: Márkus Gábor és a brazil Melo.

Keddtől csütörtökig tartó, háromnapos celldömölki edzőtáborral indította a nyári munkát a Swietelsky-Haladás futsalcsapata. A vasiak már korábban bejelentették a támadó Márkus Gábor szerződtetését. Kedden délután megérkezett Szombathelyre, szerdán pedig már a kemenesaljai városban a többiekkel együtt készült a legújabb igazolás, a 30 éves Michel Melo. A brazil csatár korábban három évig a Berettyóújfaluban játszott, magyar bajnok, kupagyőztes és gólkirály. Ezt követően Máltán, Csehországban, Cipruson futsalozott, legutóbb pedig hazájában szerepelt. Egy évre írt alá a Haladáshoz.

Márkus Gábor (balról ) után a brazil Melo a második nyári Haladás-igazolás Fotó: Unger Tamás

- Az október 2-i bajnoki rajtig sok idő, kilenc hét van, úgy láttuk jónak, ha az első két hétben rávezető edzéseket tartunk - jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás vezető-edzője. - A celldömölki mini edzőtáborban délelőttönként tréningezünk, de az összetartás arra is jó, hogy a nyári szünet után ismét összerázódjon a keretünk. Jövő héten még ráhangoló edzéseket tartunk, aztán beköltözünk az Arena Savariába, és elkezdjük a kemény munkát. Nyilván ebben a hőségben nem kellemes teremben edzeni, de a hangulattal és az elszántsággal nincs probléma. Ami a brazil fiút illeti, Berettyóújfaluban egy évig a játékosom volt, univerzális, több poszton is bevethető, gólveszélyes. Biztos vagyok abban, hogy valódi erősítést jelent. Szükségünk is van rá, hiszen az előző évihez képest kiegyenlítettebb szereplést várok a fiúktól. Nyolc edzőmeccset tervezünk, a Győrrel, a Veszprémmel, a TF-fel idegenben és nálunk is összecsapunk, sőt lehet, hogy megmérkőzünk a bőnyiekkel is.

- Még alakul a keretünk, augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, addig sok minden változhat - mondta Somfalvi Csaba, a gárda szakosztályvezetője. - Márkus és Melo mellett edzőnk kérésére még egy minőségi játékost szeretnénk igazolni. Magyar és külföldi kiszemeltjeink vannak, a légiósok ár-érték aránya kedvezőbbnek tűnik, de még nem döntöttünk. Jövő héten próbajátékosok is érkeznek, ugyanakkor számítunk fiatal játékosainkra is. Ami céljainkat illeti, amennyiben sikerül még egy meghatározó játékost igazolnunk, minimális elvárás az első öt hely valamelyike, azon belül is a dobogó. Több csapat is alaposan megerősítette keretét, az előző évinél jóval nehezebb bajnokság előtt állunk.

Pum András/vaol.hu

 

Kiemelt események
V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál
Kész Aréna, Kiskunfélegyháza
2017.12.16 10:00 - 2017.12.17 20:00
MVFC - Dunaferr 8-2
MVFC - Dunaferr 8-2
Movistar Inter - FC Barcelona 4-1
Rubeola FC - Csömör - Újpest FC-220Volt 5-2 (0-1) 2017.12.08.
Magyarország U17 – Lengyelország U19 futsalmérkőzés 2017.12.10 (vas) 15:30
Kazincbarcikai Ördögök - Csenger Futsal
Kazincbarcikai Ördögök - Csenger Futsal
Fradi-Berettyóújfalu FOTÓGALÉRIA
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4
Szekszárd - Tolna Mözs 3-2