MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KÖZÉP-KELET
NB II KÖZÉP-NYUGAT
NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI NB I
NŐI NB II KELET
NŐI NB II NYUGAT
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Márkus után a brazil Melo is a Halinál
Márkus után a brazil Melo is a Halinál

Megkezdte a felkészülést a 2017/18-as bajnokságra a Swietelsky-Haladás NB I-es futsalcsapata. A vasiak keretében két új játékos van: Márkus Gábor és a brazil Melo.

Keddtől csütörtökig tartó, háromnapos celldömölki edzőtáborral indította a nyári munkát a Swietelsky-Haladás futsalcsapata. A vasiak már korábban bejelentették a támadó Márkus Gábor szerződtetését. Kedden délután megérkezett Szombathelyre, szerdán pedig már a kemenesaljai városban a többiekkel együtt készült a legújabb igazolás, a 30 éves Michel Melo. A brazil csatár korábban három évig a Berettyóújfaluban játszott, magyar bajnok, kupagyőztes és gólkirály. Ezt követően Máltán, Csehországban, Cipruson futsalozott, legutóbb pedig hazájában szerepelt. Egy évre írt alá a Haladáshoz.

Márkus Gábor (balról ) után a brazil Melo a második nyári Haladás-igazolás Fotó: Unger Tamás

- Az október 2-i bajnoki rajtig sok idő, kilenc hét van, úgy láttuk jónak, ha az első két hétben rávezető edzéseket tartunk - jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás vezető-edzője. - A celldömölki mini edzőtáborban délelőttönként tréningezünk, de az összetartás arra is jó, hogy a nyári szünet után ismét összerázódjon a keretünk. Jövő héten még ráhangoló edzéseket tartunk, aztán beköltözünk az Arena Savariába, és elkezdjük a kemény munkát. Nyilván ebben a hőségben nem kellemes teremben edzeni, de a hangulattal és az elszántsággal nincs probléma. Ami a brazil fiút illeti, Berettyóújfaluban egy évig a játékosom volt, univerzális, több poszton is bevethető, gólveszélyes. Biztos vagyok abban, hogy valódi erősítést jelent. Szükségünk is van rá, hiszen az előző évihez képest kiegyenlítettebb szereplést várok a fiúktól. Nyolc edzőmeccset tervezünk, a Győrrel, a Veszprémmel, a TF-fel idegenben és nálunk is összecsapunk, sőt lehet, hogy megmérkőzünk a bőnyiekkel is.

- Még alakul a keretünk, augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, addig sok minden változhat - mondta Somfalvi Csaba, a gárda szakosztályvezetője. - Márkus és Melo mellett edzőnk kérésére még egy minőségi játékost szeretnénk igazolni. Magyar és külföldi kiszemeltjeink vannak, a légiósok ár-érték aránya kedvezőbbnek tűnik, de még nem döntöttünk. Jövő héten próbajátékosok is érkeznek, ugyanakkor számítunk fiatal játékosainkra is. Ami céljainkat illeti, amennyiben sikerül még egy meghatározó játékost igazolnunk, minimális elvárás az első öt hely valamelyike, azon belül is a dobogó. Több csapat is alaposan megerősítette keretét, az előző évinél jóval nehezebb bajnokság előtt állunk.

Pum András/vaol.hu

 

Kiemelt események
XIV. CATXARR Thelena Kupa
Tolna Városi Sportcsarnok, Bezerédj Szabadidőközpont Tolna
2017.08.27 09:00 - 2017.08.27 19:00
VII. ELTE-BEAC Futsal Kupa
BEAC Sportcsarnok, Tüskecsarnok
2017.08.26 08:00 - 2017.09.02 20:00
Magyarország - Horvátország 5-6
Magyarország - Horvátország 5-6
Magyarország–Szlovákia 5–1
Csoportgyőztes a magyar válogatott: Magyarország-Macedónia 10-0
DiaEuro 2017 - Magyarország - Portguália 2-1
Ezüstérmes a magyar cukorbeteg válogatott
Ezüstérmes a magyar cukorbeteg válogatott
Fiú I. osztály U20 döntő
Fiú I. osztály U17 döntő
DEAC - Gyulai Amazonok 7-5