MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Kialakult a férfi NBII mezőnye!
Kialakult a férfi NBII mezőnye!

 Az előttünk álló idénytől a férfi mezőnyben már NBIII-as bajnokság is lesz, így a most befejezett másodosztályú szezon nem csak a feljutásról szólt, hanem arról is, hogy mely csapatok maradnak bent a második vonalban, és kik azok, akik csak a harmadosztályban kezdhetik meg a szereplést. Nagy volt a harc az előző évben, a négy csoport első hat helyezettje érezhette magát biztos bennmaradónak, míg a hetedik helytől lefelé végzők kiesőnek számítottak. Ennek voltak nagy vesztesei, mint a Kastélydomb vagy akár a Gyöngyös, amely csapatok évek óta az NBII meghatározó együttesei voltak. A bajnokság végére kialakult a legjobb 24 együttes.

Változás, hogy a DEAC, mint az NBII bajnoka feljutott, helyette az NBI kiesője, a Göcsej csatlakozott. Ezen kívül a nevezésekkor kiderült, hogy a Fradi második csapata (amely az NB III-ba nevezett), illetve a Pizza King Csep-Gól FC nem indul a másodosztályban. Helyettük a soron következő legjobb helyen végző két csapatot kérték fel, a Gyöngyöst és az UTE-t. Mind a két együttes örömmel fogadta a lehetőséget, és a nevezés feltételeinek teljesítése folyamatban van a részükről, így gyakorlatilag kijelenthető, hogy kialakult a végleges mezőny. A 24 alakulatot két 12 fős csoportba osztják, keletre és nyugatra. Mivel a csapatok kétharmada budapesti és környéki, még nem tudják pontosan, mi alapján készítik el a csoportokat. Erről jövő héten döntenek az MLSZ-ben, majd utána jöhet a sorsolás.

Az alapszakaszt követően (22 mérkőzés) felsőházra és alsóházra oszlik a mezőny, ahol ismét oda-vissza megmérkőznek a csapatok. (10 mérkőzés) A két csoportnak a bajnoka megmérkőzik, és a párharc a győztese feljut az NBI-be, míg a vesztes osztályozót játszik az NBI 9. helyezettjével. A két csoport utolsó két helyezettje kiesik az NBII-ből. A szezon szeptember 1 és 4.-én kezdődik.

 

Vác Futsal SE

UTE

BME-BT FC

TFSE

REAC SISE

ELTE-BEAC

PTE PEAC Digistar Futsal

5 Stars Érdi VSE

Göcsej SK

Airnergy FC

Csenger Futsal

MAG-LOG Team CFT Gödöllő

UFC Gyömrő

Energia SC Gyöngyös

Romhány SE

Piliscsabai AFC-MITRE

Scoregoal Kecskeméti FC

Újpest FC-220 Volt

Dunakeszi Kinizsi

Szigetszentmiklós-Artifex

Rubeola FC Csömör

Kincsem Lovaspark SE

MVFC Berettyóújfalu II

Kazincbarcikai Ördögök SE

Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Berettyóújfalu - Rába ETO 6-3
Kalafa-Viadukt 6-3, Női NB II GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tőlünk zengett a Fradi-aréna!
Gyulai Amazonok - Miskolci Vénusz 4-5
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Nyírgyulaj - FTC Futsal FOTÓGALÉRIA
Portugália - Spanyolország 3-2
Tolna Mözs - Miskolci Vénusz 5-2 FOTÓGALÉRIA
FC VESZPRÉM - FTC FUTSAL 5-4