MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > A Szigetszentmiklósnál az előny az első meccs után!
A Szigetszentmiklósnál az előny az első meccs után!

Az előzetes esélyek alapján, szinte mindenki azt gondolta, hogy az első osztályú csapatnak könnyed összecsapás lesz ez a párharc, de hamar kiderült, hogy ez nem így lesz. A bőnyiek igen tartalékosan érkeztek, így Lódi mester lehetőségei igencsak be voltak korlátozva.

SZIGETSZENTMIKLÓS ARTIFEX – BŐNY SZAVILL CONSULTING 5-4 (0-0)
Szigetszentmiklós, 400 néző
Játékvezetők: Farkas, Czene-Joó, Janitz

Szigetszentmiklós: Hoffer – Gergály, Dauner, Lukács, Kovács
Cserék: Herceg, Urbán, Sélley, Spáth, Fülöp, Gál, Appl, Dénes, Gelencsér
Vezetőedző: Haffner György

Bőny: Alasztics – Peczár, Zobák, Bogyó, Tóth
Cserék: Szabó – Mógor, Ficsor, Pinczés, Mészáros, Nyíregyházky
Vezetőedző: Lódi Tamás

Sárga lap: Fülöp (30’), Urbán (38’) illetve Szabó (10’), Pinczés (16’)

Gólszerzők: Lukács (21’, 35’), Spáth (29’), Fülöp (34’), Gergály (40’) illetve Nyíregyházky (23’, 36’), Bogyó (34’, 40’)

A hazaiak nagy elánnal kezdtek, de az első igazi lehetőség a vendégek előtt adódott, de Tóth az üres kapuba nem tudott betalálni két méterről. A Bőny ezzel szinte minden lehetőségét előtte, ami az első félidőt illeti. A folytatásban a hazaiak domináltak, és több nagy helyzetük akadt, de Alasztics megmutatta, hogy fiatal kora ellenére, miért tagja Sito mester válogatott keretének. Több bravúrt is  bemutatott, meccsben tartva csapatát. Amennyiben a miklósi támadók jobban koncentrálnak, több gólos előnyre tehettek volna szert szünetig, de nem tudtak túljárni a vendégkapus eszén, így gól nélküli döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

19244110_1732162913464459_36033250_n

Az események a második félidőre alaposan felpörögtek. Az első találatra még egy percet sem kellett várni. Egy szép támadást követően Lukács szerzett vezetést közelről. A vendégek rögtön vészkapus játékra váltottak, és ha szerencsével is, de Bogyó révén rögtön egalizáltak. A folytatásban a Szigetszentmiklós rohamozott, míg a Bőny kockáztatott, és erőltette a vészkapus játékot, de többször hiba csúszott benne, és csak a szerencsén múlt, hogy nem kaptak belőle gólt. A tét ellenére sportszerű volt a találkozó, de jó néhány téves játékvezető ítélet feltüzelte a szép számú nézősereget, akik hangot is adtak nemtetszésüknek, ami után Farkas sporttárs az első sorokban ülőket felültette néhány sorral feljebb. A közjáték a vendégeket zavarta meg jobban, akik rögtön gólt kaptak, de nem kellett aggódniuk, mert hamar jött az egyenlítés. A hajrá előtt aztán ismét a vendéglátók domináltak, és egy perc alatt két gólt szereztek, de erre is volt válasza a Bőnynek és visszazárkóztak egy gólra. Már csak egy perc volt hátra, de még nem volt vége a gólok sorának. A Haffner legénység egy tetszetős gólt szerzett, így újra kettő volt az előny, de még erre is volt válasza az első osztályú alakulatnak, így végül egy gólos győzelmet aratott a Szigetszentmiklós.

A végeredmény a Bőnyre nézve hízelgő, hiszen csak a két kapusnak köszönhetik, hogy van reális esélyük a visszavágón. A hazaiak kapusa több gólnál is hibázott, ami döntően befolyásolta az összecsapást, míg a saját kapusuk rengeteg bravúrjával meccsben tartotta csapatát, és megakadályozta, hogy nagyobb hátrányba kerüljenek. A Lódi alakulatnak sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, ha meg akarja őrizni első osztályú tagságát, lelkes ellenfelével szemben. A Szigetszentmiklós nagy lehetőség előtt áll, és ha meg tudják ismételni mostani teljesítményüket, akkor elérhetik céljukat, igaz, a bekapott négy gól hazai pályán soknak tűnik.

Folytatás hétfőn, Győrben.

Haffner György, Szigetszentmiklós: - Úgy gondolom, hogy a mérkőzésünkre, ismét nagy számban kilátogató szurkolóinknak sikerült örömöt okoznunk játékunkkal. Egy kiváló hangulatú mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk, az NBI-s tapasztalattal rendelkező Bőny csapatával szemben, és készülünk a hétfői visszavágóra!

Lódi Tamás, Bőny: - Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk ezen az estén. Nálunk már csak két ember volt rosszabb. Egy pár mérkőzésen részt vettem pályafutásom alatt, de olyat még sehol nem láttam, hogy a játékvezető felküldi a nézőket néhány sorral feljebb. Abban bízok, hogy elegendő lesz a hétvége, és jó pár játékos átgondolja, hogy mekkora súllyal bír a visszavágó, mert különben nagy bajban leszünk. Ellenfelünk az első mérkőzésen több góllal is nyerhetett volna, gratulálok nekik.

 

Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Hajdúböszörményi TE - Tolna-Mözs GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA