MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Bajnoki „döntő” Keleten!
Bajnoki „döntő” Keleten!

CSENGER FC – DEBRECENI EGYETEMI AC
19:00 Csenger, Városi Sportcsarnok

Fennállása legnagyobb pofonja után, legnagyobb sikerét szeretné elérni a csengeri futsal csapat. Így aposztrofálják a találkozót, ami mindent elmond, hogy mekkora tétje van a hétfő esti záró fordulónak. A keleti csoport sorsolása pont úgy hozta, hogy az a két csapat találkozik egymással az utolsó játéknapon, akiknek még esélye van a bajnoki címre. A Debreceni Egyetem utazik Csengerbe, hogy eldöntsék, ki a keleti csoport legjobbja. Néhány fordulóval ezelőtt úgy tűnt, hogy ez nem kérdés, és a Csenger könnyedén végez az élen, de nem így történt.

 Az NBII felsőházi rájátszásának felénél Szilágyi Sándor fiai győzni tudtak Debrecenben, és 5 pontra nőtt az előnyük, és úgy tűnt, már semmi nem veszélyezteti bajnoki címüket, de aztán jött a fordulat, és az elmúlt három meccsüket egyaránt elbukták. Ekkor jött a DEAC, akik egy pillanatra sem adták fel, és két meccset nyerve, átvették a vezetést a csoportban. Jelenleg egy pont az előnyük riválisukkal szemben, ami azt jelentik, hogy számukra a döntetlen is elég céljuk eléréséhez.

A kérdés, hogy ez elérhető-e Csengerben. Idén háromszor csaptak össze a felek. Egy Csenger siker mellett, amit ugye a rájátszásban értek el idegenben nem rég, két döntetlen van a csapatok neve mellett az alapszakaszban. Ezek fényében a debreceniek úgy gondolkodnak, ha egyszer már sikerült pontot szerezniük, miért ne sikerülhetne megint. Elek Gergő szerint nincs benne a fejekben a néhány hete elszenvedett vereség, és ennek megfelelően készülnek.

A hazai pálya és a velejáró pokoli hangulat a Csenger mellett szól. Vélhetően egy gombostűt sem lehet majd leejteni a csengeri oroszlánbarlangban, ahol a hazai fanatikusok megpróbálják belehajszolni játékosaikat a győzelembe. Ami nehezíti helyzetüket, hogy több meghatározó játékosuk is hiányozni fog, illetve a nagyobb nyomás rajtuk van, mivel számukra csak a győzelem érhet bajnoki címet. Ezzel szemben a DEAC nyugodtabb lehet, hiszen mindössze egy hiányzójuk akad. A vendégeké a bajnokság legjobb védelme, a legkevesebb gólt kapták a rájátszásban, míg a Csengeré a legjobb támadósor, a legtöbb gólt rúgták a felsőházban. Nagy kérdés, hogy ki viseli jobban a nagy terhet, ki tud jobban alkalmazkodni a feszült légkörhöz. Abszolút két esélyes, hogy kinek a nyakába kerül az aranyérem. Ami garantált, nagy csata várható, hatalmas izgalmak mellett.

A mérkőzéssel kapcsolatosan kérdeztük a két szakvezetőt.

- Néhány fordulóval ezelőtt még 5 pont előnnyel vezettetek, majd jött 3 vereség. Ez minek köszönhető szerinted?

Szilágyi Sándor, a Csenger mestere: - Igen, vezettük a tabellát, talán ez a tény egy kicsit meg is zavart bennünket, főleg annak tudatában, hogy januárban még az sem volt biztos, hogy jövőre az NB II-ben játszhatunk és egyszer csak azt vettük észre, hogy mindenki az NB I-et kérdezgeti tőlünk. Persze ezért nem kellett volna háromszor kikapni, de sajnos ami addig bement, az a „kis” Mezei elleni meccs 22. percétől mind kifelé pattant, ami addig sikerült, utána már nem, de ez így természetes, hiszen minden csapat életében vannak pozitív és negatív szériák. Mi akkor egy negatív szakaszt kaptunk el. Azt követően a Barcika otthonában azt hiszem mindenkinek benne van a vereség, persze ha egy kicsit figyelmesebbek vagyunk, akkor pontot, vagy pontokat szerezhettünk volna az Ördögök ellen. Gödöllőn pedig... Sajnos beleszaladtunk.

 - A Gödöllő ellen tartalékosan álltatok fel, mintha elengedtétek volna azt a meccset, és csak az utolsó bajnokira koncentrálnátok. Erről volt szó?

- Úgy látom nem hagysz kitérni a kérdés elől! Bevallom férfiasan nem mertem kockáztatni a DEAC meccs előtt és több játékost fagyasztottam, hiszen Balogh Árpi és Juhász Norbi 4 sárgás, Bodó Ricsi és Rigó Attila nem voltak teljesen egészségesek, ezen kívül Pankotai Pisti eltiltás, és többen egyéb elfoglaltságok miatt el sem utazott Gödöllőre, így 6 mezőnyjátékossal és egy kapussal álltunk ki, akik közül egy játékos még soha, egy játékos pedig nagyon keveset játszott az NB II-ben. De mindezek ellenére nem is a vereség ténye, hanem aránya mellbe vágott egy kicsit engem is és a csapatot is! Ezúton is gratulálok Baranyai Paliéknak.

- Az „odavágón” Debrecenben magabiztosan nyertetek, szerinted abból a meccsből lehet levonni olyan következményeket, hogy akkor most is Ti vagytok az esélyesek?

- Az, hogy mi történt az odavágón, hétfőn este semmit sem fog jelenteni! Persze az a tudat, hogy a DEAC otthonában tudtunk, mondhatom azt, hogy végig vezetve magabiztosan nyerni, mentálisan sokat jelenthet, de ez a mérkőzés más lesz! Itt nagy a tét, nem lehet hibázni egyik csapatnak sem! Esélyesek? Ne nevettess! A DEAC egy vereséggel toronymagasan nyerte az alapszakaszt és most is az élen áll, igaz, hogy ellenünk 3 meccsből egyszer sem tudtak nyerni (2 győzelem, egy döntetlen) de akkor is a bajnokság legjobb, legegységesebb csapata, akik Elek Gergő irányításával keményen dolgoznak céljaik elérésért! Itt vannak egy hatalmas lehetőség kapujában, vezetnek egy ponttal, Ők az esélyesek!

- Te hogyan látod az esélyeket a hétfői meccset illetően? Nem kérdés, hogy megtelik ismét a csarnok, és pokoli hangulat lesz.

Én azt mondom 60-40 az Ő javukra, hiszen nekik a döntetlen is elég! De... Ha már elértünk egy ilyen lehetőség kapujába, amiről 3 éve amikor kezdtük a futsalt, még álmodni sem mertünk ,mindent el fogunk követni, hogy megkoronázzuk az idei teljesítményünket. Ha másért nem, már csak azért is, hogy azoknak a szurkolóknak, akik 3 éve kitartanak mellettünk, örömet okozzunk és együtt ünnepelhessünk a remélhetőleg sok száz nézővel. Ráadásul a srácoknak sem adatik meg gyakran, hogy Nemzeti Bajnokságban első helyért játszanak..

- Készülnek a szurkolók a városban, érezni már hogy sorsdöntő meccs lesz hétfőn este?

- Felfokozott az érdeklődés, de azt hiszem ez nem meglepő, nem hogy Csenger, de a szatmári térség történetében sem sokszor játszott csapat az NB II bajnoki címéért ki-ki meccset! Azt hiszem nem csak a város, hanem az egész régió, sőt az egész megye értünk fog szorítani hétfőn este. Bízom benne, hogy hasonlóan az eddigi meccseinkhez, most is fergeteges hangulat lesz a sportcsarnokban és sikerül a DEAC csapatával közösen egy igazi "futsal ünnepet" varázsolni!

- Van olyan játékos akire nem számíthatsz sérülés miatt vagy eltiltás miatt?

- Pankotai biztosan nem játszhat hiszen eltiltását tölti és Devits Ádám a két klub megállapodása értelmében nem lép pályára és természetesen Mándi Laci sem lesz velünk, de ez már sajnos megszokott... Rajtuk kívül remélhetőleg senki sem sérül meg a hétvégi nagypályás meccseken a felázott talajú pályákon és nem állítanak ki senkit sem.

- Máshogy készültök a DEAC elleni összecsapásra, mint a szezon folyamán, vagy minden a megszokott lesz?

- Hét közben ugyanúgy készültünk mint eddig, legfeljebb annyi változás volt, hogy hétfőn este átmentünk Debrecenbe és megnéztük a DEAC - Ördögök meccset, ahol ismét láthattam, hogy rendkívül szervezett és tudatos játékot játszanak az Egyetemisták és rettenetesen nehéz feltörni a védekezésüket. Hétfőn valószínűleg mindenkinek 110%-ot kell nyújtani ellenük, ha nem akarjuk, hogy vége legyen az idei szezonunknak! A mérkőzés természetesen a Csengerben már megszokott betét programokkal fog zajlani, lesznek táncos lányok, lesz tombola és a mérkőzés előtt két kis sikercsapatunk kíséri be a srácokat, hiszen az U11-es korosztályunk megyei bajnok lett a Diákolimpián, az U9-esek pedig Győrben nyertek egy tornát, és nekik ez lesz a jutalmuk!

 

- Néhány fordulóval ezelőtt még 5 pont volt a hátrányotok, míg most már nálatok van az előny. Szerinted ez minek köszönhető?

Elek Gergő, a DEAC mestere: - A Csenger nagyon elkapta a fonalat a rájátszás elején, mi pedig akkor veszítettük el... Aztán mi stabilizálódtunk, a Csenger pedig nem bírta végig a hihetetlen győzelmi szériát... Mi kijöttünk a gödörből remélem!

- A debreceni meccsen kikaptatok a Csengertől. Szerinted ez mennyire van ott a fejekben? Hogyan látjátok az esélyeket?

- Annak a vereségnek megvoltak az okai. Megkerestük és kijavítottuk! Ebben sokat segített a videózás. Nem lehet ott a fejekbe, más meccs, más célok, más közeg! Meggyőződésünk, hogy tudunk pontot elhozni Csengerből! Legutóbb is hoztunk, úgy hogy szerintem ők örültek jobban a döntetlennek.

- A csarnokban vélhetően pokoli hangulat lesz. Nem féltek attól, hogy esetleg bénítólag fog hatni rátok?

- Készülünk rá fejben. Beszélgettünk róla, ismerjük. Mindenki játszott már ott. Engem konkrétan feldob az a hangulat, az hogy nem minket bíztatnak, e szempontból nem fontos, szerintem a játékosok is jobban örülnek ennek, mintha üres csarnokba játszanánk...

- Van olyan játékos akire nem számíthatsz sérülés miatt vagy eltiltás miatt?

- Kovács Máté, egy csupaszív védő kisárgázódott, de természetesen jön velünk Csengerbe! Ő szurkolásba nem fog nyerni, úgyhogy a pályán nekünk kell!

- Máshogy készültök a hétfői összecsapásra, mint a szezon folyamán, vagy minden a megszokott lesz?

- Természetesen kicsit máshogy. Több melót tettünk bele a héten. Mind fejbe, ahogy mondtam, mind taktikailag. Próbálunk meglepetést okozni Szilágyi Sanyinak!

 

KAZINCBARCIKAI ÖRDÖGÖK – KINCSEM LOVASPARK
19:00 Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont

A bajnoki döntő „árnyékában” még egy fontos meccset rendeznek, ahol eldől kié lehet a bronzérem. Az újon Barcikáé, vagy  tavalyi bajnok Kincsemé. A képlet egyszerű, amennyiben valamelyik fél nyer, hiszen az ő nyakába kerül a bronzérem. Amennyiben döntetlen lenne a vége, a Gödöllő még beelőzheti őket, amennyiben nyerni tud Berettyóújfaluban. Amennyiben mégsem tudnak Baranyai Pál fiai sikert eléri a Mezei otthonában, úgy elég a Kincsemnek a döntetlen is, hiszen azonos pontszám esetén a több győzelem számít, amiben Vörös Péterék jobban állnak. Az alapszakaszban simán nyertek otthon az Ördögök, igaz igen foghíjasan utazott el a Kincsem. Amennyiben most is gyér kerettel indulnak útnak, nem sok jóra számíthatnak Barcikán. Reális esélyük akkor vna, ha teljes kerettel tudnak kiállni.

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU II. – MAG-LOG TEAM CFT GÖDÖLLŐ
19:30 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
A hazaiak számára nincs tétje a találkozónak, hiszen mindenképpen a hatodik helyen zárnak. Izgulni valója csak a Gödöllőnek van, de nekik is csak akkor, ha a Barcika – Kincsem meccs döntetlenre végződik. Ebben az esetben egy győzelemmel a dobogón zárhatnának. Jó formában vannak Baranyai Pál fiai, de így sem lesz könnyű dolguk a hazai fiatalok ellen. Nagy szerencse kell a vendégek számára, hogy mind két meccs az ő kedvük szerint alakuljon.

 

 

Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
MVFC Berettyóújfalu - Japán 4-3
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA