MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Irány a play-off
Irány a play-off
A magyar futsalválogatott az első félidőben még vezetett is az azeriek ellen, de a brazilokkal teletűzdelt hazaiak fordítottak, és végül magabiztosan megnyerték a két csapat bakui Eb-selejtezőjét. A mieink ősszel pótselejtezőn harcolhatják ki az Eb-részvételt.

Úgy tűnt, az utolsó pillanatig izgulni kell majd azért, hogy a magyar futsalválogatott legalább pótselejtezőre feljogosító helyen végezzen a bakui Eb-selejtező tornán, de az albánok váratlan szívességet tettek a mieinknek kedden délután: 6-6-os döntetlent játszottak Bosznia-Hercegovina ellen, így már a kedd esti, Azerbajdzsán elleni meccs előtt biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is a második helyen zárjuk a tornát. Ezzel természetesen nem vált tét nélkülivé az azeriek elleni meccs, hiszen az esélyünk még megvolt az automatikus Eb-részvételt érő első hely megszerzésére is. Ehhez viszont mindenképpen nyerni kellett volna a honosított brazilokkal teletűzdelt hazaiak ellen, ők ugyanis Albániát (5-0) és Boszniát (5-4) is legyőzték eddigi két meccsünkön, míg mi az albánok 4-3-as legyőzése után 2-2-re végeztünk a bosnyákok ellen. 

A meccs előtt a 100. válogatottságát ünneplő Dróth Zoltánt köszöntötték, a Kairat Almati légiósa Drucskó Zoltántól, az MLSZ Futsal Bizottságának elnökétől vette át a szövetség ajándékát. 

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, már a 2. percben vezetést szereztünk: Dróth Zoltán bombája után a labda a kapufáról az azeri kapus hátára, onnan a hálóba pattant. Az azeriek igyekeztek gyorsan válaszolni, de jól védekeztünk a meccs ezen periódusában, és bár voltak ígéretes lövéseik a hazaiaknak, sokáig tartottuk a vezetést. A 11. percben nem tudtuk elkerülni a kapott gólt, az azeriek egyik brazilja, Bolinha vette be a kapunkat. A szünet előtt egy másik brazil játékos Eduardo is eredményes volt, így azeri vezetéssel zárult a játékrész. 

A második félidő elején támadásban öt a négy elleni játékra váltottunk, de egy labdavesztést követően Tóth Gyula már nem tudott visszaérni a kispadról, egy újabb brazil, Fineo a léc alá lőtt. A 24. percben egy bombagóllal növelték előnyüket a hazaiak, Baghirov ágyúzott a léc alá, 4-1-re alakítva az állást. A folytatás is a hazaiaké volt, brazil sztárjátékosaik nagyszerű egyéni teljesítményével tovább növelték előnyüket, és Fineo második találatával, valamint Alayev góljával állították be az 1-6-os végeredményt. 

Az azeriek kilenc ponttal a csoport élén végeztek, és résztvevői lesznek a szlovéniai Eb-nek, a mieink a második helyen zárták a viadalt, így ősszel pótselejtező vár a mieinkre, ennek sorsolását július elején tartják. 

Magyarország-Azerbajdzsán 1-6 (1-2)

Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Komáromi Péter, Horváth Norbert, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Németh Péter, Trencsényi János, Rábl János, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám, Gál István, Bita László
Edző: Sito Rivera

Dr. Drucskó Zoltán: - Jó kezdés után a második félidőben sajnos szétesett a játékunk. Kiütközött a fizikai és szellemi fáradtság a csapaton, melynek következtében megérdemelten nyert az ellenfél. Azt kell mondanom, hogy a legjobb csapat jutott ki közvetlenül az Európa bajnokságra. A minimális célt a play off-os helyezést elérte a csapat. Kár a második félidőért mert egész héten jól dolgozott a csapat. Külön gratulálok Dróth Zoltánnak a 100. válogatottságahoz.

A szeptemberi pótselejtezőkön a következő ellenfeleket kaphatjuk. A sorsoláson nem lesz kiemelés.

Grúzia, Szerbia, Horvátország, Románia, Csehország, Franciaország, Lengyelország

A szlovéniai EB döntőre az alábbi országok kvalifikálták már magukat: Szlovénia (rendező), Olaszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Portugália, Spanyolország (védő), Kazahsztán, Oroszország

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA