MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi válogatott > Pedig már megvolt a továbbjutás
Pedig már megvolt a továbbjutás

Futsalválogatottunk izgalmas, óriási csatát hozó mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a bosnyákokkal a két csapat bakui Eb-selejtezőjén.

A magyar futsalválogatott szombaton szoros meccset nyert meg az albánok ellen, a bosnyákok pedig szoros, 5-4-es vereséget szenvedtek a torna favoritjától, a házigazda azeriektől. Az előző napi teljesítmények alapján biztosra vehető volt, hogy egy újabb nehéz mérkőzés vár Sito Rivera együttesére, és az első félidő igazolta ezeket a várakozásokat. 

Óriási volt a küzdelem a pályán, minden egyes labdáért keményen meg kellett harcolniuk a játékosoknak. Az első húsz perc nem hozott gólt, de izgalomban, feszültségben nem volt hiány, mindkét oldalon sok helyzet adódott, nálunk Tóth Gyula több nagy bravúrt is bemutatott a kapuban, de a bosnyákok kapusának, Galicnak is jó párszor kellett nagyot védenie. Ha a két kapus már nem tudott hárítani, akkor a kapufák vették át a szerepüket, ebben a mutatóban mi voltunk a jobbak, négy-öt lövésünk után is kifelé pattant a kapufáról a labda. 

A szünetig nem született gól, a második játékrészt pedig mi kezdtük jobban, és a 2. percben Horváth Norbert egy szép akció végén megszerezte a vezetést (0-1). A bosnyákok rögtön rizikósabb játékra vállalkoztak, behozták a második számő kapusukat, aki támadásban egészen a mi térfelünkig húzódott föl, így emberelőnyben szövögette akcióit az ellenfél. A védekezésre azonban így kevesebb energia maradt, amit gyorsan sikerült kihasználnunk, Dróth Zoltán a 25. percben megduplázta az előnyünket (0-2). A bosnyákok továbbra is négy mezőnyjátékossal és egy kapussal támadtak, nyomás alatt tartották a kapunkat, de nagyszerűen védekeztünk, így az egész meccsen remekül védő Tóth Gyula kapuját egészen a 31. percig nem tudták bevenni. Ekkor viszont egy szerencsés góllal szépítettek, egy kapu mellé tartó lövésbe Mulahmetovic ért bele, róla pedig a hálóba pattant a labda (1-2). Óriási volt a feszültség a pályán, ezt jelzi, hogy egy vitatott esetnél Ivanovic reklamálásért piros lapot kapott, a kétperces emberelőnyt azonban nem tudtuk kihasználni. 

A bosnyákok ezzel szemben öt a négy elleni játékban gólt szereztek miután kiegészültek: a 38. percben Pavlovic értékesítette a ziccerig kijátszott lehetőséget (2-2). Támadtunk a győztes gólért az utolsó pillanatokig, de a labdaszerzésekből a bosnyákok előtt is adódott helyzet. A végső dudaszóig nem született meg a meccset eldöntő gól, 2-2-vel zárult a találkozó.

17862534_1643735128984948_8105960723983872423_n
Bosznia-Hercegovina-Magyarország 2-2 (0-0)
Baku, Vezette: Lars van Leeuven

Magyarország: Tóth Gyula - Bita László, Németh Péter, Horváth Norbert, Dávid Richárd
Cserék: Matkovics Gábor, Klacsák Bence, Trencsényi László, Rábl János, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Hosszú Ádám, Gál István
Edző: Sito Rivera

Bosznia-Hercegovina: Galicé – Pavlovic, S. Ivankovic, Markic, Aladzic
Cserék: Milanovic, Jokic, Pantic, Mulahmetovic, I. Ivanovic, Bevanda, Boskovic, Jelic
Edző: Boro Matan

Gólszerzők: Mulahmetović, Pavlović, ill. Horváth, Dróth

12006964_10206163312059090_1361651192_o
Dr. Drucskó Zoltán
: - Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert egy taktikailag nagyon jól felkészített és fegyelmezetten küzdő, harcoló magyar válogatottat láthattunk, és ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel, akkor mar a mai napon  eldönthettük volna a továbbjutást. A döntetlen ellenére továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk. Az azeriek ellen azonban még nehezebb meccs var ránk.

 


A második csoportmérkőzésünk elemzésére Turzó Józsefet, a Swietelsky Haladás VSE edzőjét kértük fel:

Turzó-haladásTurzó József: - Ahogy az egyik válogatott játékosnak mondtam tegnap, nem számít semmi felnőtt szinten csak az eredmény. És ebből a szempontból jól indítottuk a sorozatot. És úgy gondoltam-mint megosztottam vele-, hogy a mi játékunk javulni fog, míg Bosznia-Hercegovina mindent feltett az azeriek ellen, így ők nem fognak ellenünk olyan jól teljesíteni. Így mindenképpen bizakodó voltam, és lehettem is…

Bosnyák válogatott játékán már az elején látszott, hogy tudatosan készült a védekezésünk ellen, de mivel elég jól zártuk le az átadási irányokat ezért inkább csak egyéni játékkal tudtak minket megbontani. De ezek a mérkőzés elején kevés veszélyt jelentettek. Támadó játékunk a center gyors megjátszása Dróth Zoli játékával vált igazán élessé
Pontrúgásaink-, ahogy várható volt – mindig tudatosak és veszélyt rejtettek magukban. Félidő közepére mindkét oldalon volt egy-egy nagy ziccer, ami kimaradt, és jellemzően inkább mezőnyjáték folyt távoli lövésekkel, egyik csapat sem akart nagyot kockáztatni.

Félidő második részétől négy óriási helyzetünk is kimaradt, Dróth nevéhez fűződik kettő – az egyiknél Harnisch már nem tudta kapura irányítani Zoli passzát-, ami agresszív védekezésének köszönhető, és egy már említett pontrúgások utáni Horváth kapufa és Ákos ziccer volt. Ellenfelünk csak center játék után volt veszélyes szerencsére ezt kevésszer tudták megjátszani, de egyre többször szereztünk a letámadó zónában labdát ebben az időszakban.

Az első félidő után elmondható hogy mind egyénileg, taktikailag és fizikálisan is jobbnak tűntünk ellenfelünknél, sajnos ezt nem tudtuk gólra váltani, egyelőre…

Második félidő itt folytatódott, ennek köszönhető egy labdaszerzés utáni Horváth gól. Ezután úgy éreztem már miénk a meccs, furcsa ez futsalban… de az ellenfél kispadján is hasonló érzés lehetett ezért korán 5-4 es taktikára álltak át. Amit nem is játszottak rosszul, talán Tóth Gyuszi tudna erről mesélni, aki rengeteget védett ebben az időszakban. Miközben egy kidobásából egy Dróthos gól született onnan húzta be lábbal a labdát ahova a kapus nem ért oda kézzel.

A bosnyákok meglepően jól játszották az öt a négyet, ezért is sajnáltam, hogy váltottunk a labdaszerző öt a négyből a reagálóra, amiben szerintem nincs meg a megfelelő gyorsaságunk, talán emiatt is kaptuk a gólt. De ezután újra agresszívabb védekezés.

Sajnos az ellenfél kiállításával nem tudtunk élni, kicsit „túl türelmesen” játszottuk végig. Hiába éreztem, hogy jobbak vagyunk, valamiért nagyon bántam, amit egy perc múlva értettem, egy szép végig járatott labda után egyenlített öt a négyes játékból a Bosnyák válogatott

Gól után kicsit kapkodóbbnak éreztem a támadó játékunk, talán ezért is vihette az ellenfél 3-1 és 2-1-ben a labdát a kapunkra, szerencsére az ellenfélben nem volt sebesség.

Kicsit fájó, hogy döntetlennel ért végződött a találkozó, ezért is igazságtalan duplán a futsal, hiszen vannak olyan taktikai elemek, amelyik a gyengébb csapatot segítik.

De úgy gondolom, nem kell bánkódnunk, hiszen két mérkőzés után négy ponttal állunk a második helyen. És a mai teljesítményünk, amit játékban nyújtottunk kifejezetten jó volt.  Én úgy gondolom ezt meg is fogjuk őrizni, minimum!!!

 

 

Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rubeola-Kinizsi Gólösszefoglaló
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA