MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Férfi bajnokságok > Megszorongatta a Győrt a Haladás
Megszorongatta a Győrt a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában a felsőházba már bejutott Swietelsky-Haladás VSE a címvédő, listavezető Győrt fogadta. A hazaiak nagyot játszottak, megszorongatták ellenfelüket - de kikaptak.

Swietelsky-Haladás VSE- Rába ETO Győr 1-2 (1-0).
Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Gál P., Baghy Cs. (Imrő).

HVSE: Sásdi - Horváth P., Gyurcsányi, Öreglaki, Németh E.
Csere: Németh P., Hajmási, Hegyesi, Sipos G., Bencsik.
Edző: Turzó József.

Győr: Tóth Gy. - Davide, Constantino, Juan Ramon, Drahovszky.
Csere: Harnisch, Sáhó, Vas.
Edző: Marcos Angulo.

Góllövő: Némezt P. (10.), ill. Juan Ramon (27.), Constantino (29.).

A négy légióssal kezdő Győr agresszíven, letámadással nyitott - és Sásdi rögtön védett is egy nagyot. Nehezen találta az ellenszert, beszorult a HVSE. Aztán rendezte sorait, és vezetett néhány remek kontrát. Kiegyenlítődött a meccs, akadt helyzet mindkét oldalon - a közönség látványos, gyors mérkőzést láthatott. A Haladás egy szögletvariáció végén kapufát rúgott. Keményedett a csata, érezhetően meglepte ellenfelét a HVSE.

Óriási ziccert rontott az ETO, amire Németh Péter révén rögtön szépségdíjas góllal válaszolt a házigazda (10. perc: 1-0). Fokozta a nyomást a hátrányba került vendég, sokat pattogott a labda a hazai kapu előterében. De a szombathelyiek összességében jól védekeztek - ha pedig kellett, ott volt Sásdi. Parádés első félidőt produkált a Haladás, előnnyel vonulhatott szünetre.

Fordulás után - ahogy várható volt - egyből nekiesett ellenfelének a Győr. Egyébként nehezen viselték a vendégek, hogy nem sikerülnek a dolgaik, oda-odavágtak, ha megindult a Haladás. A vasiak szervezetten védekeztek, keményen küzdöttek. Sőt, Horváth Péter távoli löketénél a kapufa mentette meg a bajnokot. És a szorításból is kiszabadult a HVSE, feljebb tolta a védekezését.

Aztán egy teljesen veszélytelen szituációból, egy szögletből beível labdát fejelt közelről kapuba az üresen hagyott Juan Ramon (27. perc: 1-1). Nem roppant meg a Haladás, felvállalta a nyílt játékot, jöttek is a hazai helyzetek - Gyurcsányi jegyezte a harmadik szombathelyi kapufát. A győriek hatékonyabbak voltak kapu előtt: egy lábak között, alatt besurranó lövéssel vették át a vezetést (29. perc: 1-2).

A folytatásban a Haladás rohamozott az egyenlítésért, most a hazaiaknál volt többet a labda. Öreglaki megrúgta a negyedik HVSE-kapufát... Olykor a játékvezetők is elvesztették a fonalat a nagy rohanásban - nagyon nem akartak senkit kiállítani a Győrből. Az utolsó bő három percet vészkapussal rohamozta végig a Hali. Nagyon beszorult az ETO, foggal-körömmel védekezett.

Bőven volt lehetőség az egyenlítésre, de a jobbnál jobb helyzetek is kimaradtak. Ha nezen is, de nyert az esélyesebb Győr. Vastaps kísérte az öltözőbe a Haladást.

Turzó-haladás
Turzó József:
- Hiányérzetem van. Rúgtunk négy kapufát, a hajrában is volt két nagy ziccerünk. El kell ismerni, hogy játékban jobb a Győr. De óriásit küzdöttünk, rászolgáltunk volna az ikszre. Gratulálok a fiúknak!

marcos-angulo_2016-09-03
Marcos Angulo
: - Nagy győzelmet arattunk a ma is nagyon jól futsalozó Haladás ellen, akik megnehezítették a dolgunkat. Gratulálok a csapatomnak a mai sikerért, és az Alapszakasz magabiztos megnyeréséért!

 

Tóth Gábor

Az alapszakasz végeredménye:

ee

 

Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA