Az Újpest a Veszprémet is legyőzte!
2021.11.22 | 13:04
Az Újpest a Veszprémet is legyőzte!

A 12. forduló nyitómérkőzésére vasárnap este került sor, ahol előzetesen nagy izgalmakra lehetett számítani, és végül nem is kellett csalódni, végletekig kiélezett csatát hozott a két csapat találkozója. A mérkőzésnek akadtak nagy hiányzói, a vendégeknél a két gólfelelős, Pál és Tatai nem játszhatott, előbbi sérülés, míg utóbbi eltiltás miatt, míg az Újpestnél Nehéz nem állt csapata rendelkezésére.

A lilák léptek fel támadólag, kezdeményezőbbek voltak, míg a vendégek inkább kontrákra rendezkedtek be. Akadtak helyzetek mind a két oldalon, de a kapusok remekül védtek vagy a csapatok a kapufát találták telibe. Az első találatra a félidő közepéig kellett várni, ekkor egy oldalberúgás után Suscsák volt eredményes, megszerezve a vezetést az Újpestnek. A játék képe ezután sem sokat változott. A vendéglátók birtokolták többet a labdát, míg Rutaiék továbbra is kontrákat vezettek, de nem sikerült betalálni. A játékrész hajrájában a lila-fehérek megduplázták előnyüket, Lucas volt szemfüles közelről, és úgy tűnt, megnyugtató előnnyel mehetnek szünetre, de nem így történt. A Veszprém nagy nyomást gyakorolt ellenfelére, ami góllá érett. Fridrich lövése mind a két kapufát érintve még kifelé pattant, de nem sokkal később Dorogi távoli lövése utat talált a hosszú alsóba.

Fordulás után bátrabb támadójátékkal rukkolt elő a veszprémiek, aminek hamar meglett az eredménye, Boromisza volt jó helyen és egalizált, így 26 perc játék után kezdődhetett minden elölről. Ahogy telt az idő, úgy tűnt, jobban bírják erővel a hazaiak, és kezdtek fölényben játszani, így a vendégeknél Fehér mester a hajrá előtt megpróbálta a nyomást enyhíteni és vészkapus játékra váltott, ami elég rosszul sült el. Szinte rögtön elveszítették a labdát egy véleményes szituáció után, de az újpestiek ezzel nem foglalkoztak, és Ricardo révén betaláltak, megszerezve újra a vezetést. Ekkor bő öt perc volt hátra, így kénytelen lett volna támadni a Veszprém, de a lila-fehérek remekül tartották a labdát, így ellenfelüknem nem nagyon volt ideje levinni a kapust. A Fehér-legénységnek az utolsó másfél percre sikerült átállni öt a négyes játékra, de ez az idő kevés volt, mivel még igazi helyzetig sem jutottak, így végül vereséget szenvedtek.

Ezzel az Újpest visszavágott az őszi nagyarányú vereségért, miközben ez volt az ötödik veretlen meccse zsinórban, és ezzel a sikerrel beérték mostani riválisukat és a Mezei-Villt pontszámban. A mérkőzés döntetlenszagú volt, de a kockáztatásból ezúttal nem jól jöttek ki a vendégek, akik erősen megérezték kulcsembereik hiányát. Mind a két csapatra nehéz feladat vár a következő körben. A lilák a Nyírgyulajhoz látogatnak, míg a Veszprém a Kecskemétet fogadja.

Németh Péter: - A mai győzelmünk a szív és a gondviselés diadala volt. Nem játszottunk jól, a Veszprémnek talán több gólszerzési lehetősége adódott mint nekünk, de ami a korábbi mérkőzéseinken az ellenfeleinknek sikerült a mi kárunkra, azt most visszakaptuk az élettől. Rengeteg munka, edzés, hit, beszélgetés van abban, hogy visszatértünk a felső ház küszöbére. Egy új bajnokság kezdődik most nekünk, amiben remélem minden játékosom tudja, hogy mennyit kell tennie azért, hogy ezen az úton maradjunk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy segítik a csapatot! A jövőben is számítunk rájuk.

Fehér Zsolt: - Az elejétől kezdve egy lüktető izgalmas találkozó volt! Fortuna többször sem volt velünk amikor 6x is a kapufáról kifelé pattant a labda! 2-0 nál Óriási erőket mozgósítottunk,hogy közelebb kerüljünk az Újpesthez,ez sikerült is! 2-2 nél többször is rossz döntéseket hoztunk a helyzeteinknél! A mérkőzés második felében sok lehetőség adódott az Újpest előtt! Ezért szerettem volna ha kicsit megtörjük a játékukat, sajnos ebből gólt kaptunk amiért vállalom a felelősséget! Nincs mese, a következő hazai mérkőzésen nyerni kell a Kecskemét ellen!

ÚJPEST FC-220 VOLT – VESZPRÉM FUTSAL 3-2 (2-1)
Újpest, 200 néző
Játékvezetők: Wittner, Futó, Boros

Újpest: Vámosi – Lucas, Szeghy, Suscsák, Harnisch
Cserék: Tyukász – Sánta, Horváth, Ricardo, Panyi, Östör, Béres,
Vezetőedző: Németh Péter

Veszprém: Spandler – Fridrich, Boromisza, Rutai, Serginho
Cserék: Sárdi – Dorogi, Bencsik, Ábrahám, Fellembek, Kiss
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Sárga lap: Lucas illetve Rutai, Ábrahám

Gólszerzők: Suscsák, Lucas illetve Ricardo

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink