Visszavágott a Haladás a Veszprémnek
2022.12.03 | 12:15
Visszavágott a Haladás a Veszprémnek

Akár előrehozott bajnoki döntőnek is lehetett volna titulálni a péntek esti dunántúli rangadót, hiszen a címvédő Haladás fogadta a tabella élén álló trónkövetelő Veszprémet. Azonban az erőteljes fiatalításon átmenő Veszprém, tulajdonképpen a vezérei nélkül érkezett a rangadóra. Tatai, Kártik, Boromisza sérülés, Ton pedig eltiltás miatt hiányzott, sőt a mester Fehér Zsolt sem lehetett a pálya szélén ötödik sárga lapja miatt.

Mindez úgymond determinálta is a lehetőségeit a vendégeknek, különösen, hogy Dróth Zoliék kezdenek kilábalni a bajnokság elején tapasztalt hullámvölgyből. Bár hazai oldalon is hiányzott a sérült Dávid, ám Vast rehabilitálták a korábbi második csapatba történt száműzéséből.

Lendületes játékkal nyitott a HVSE, de a Veszprém nem esett kétségbe, stabil védekezésből próbált kontrákat vezetni. Ám a percek múlásával egyre nőtt a szombathelyi mezőnyfölény – csak az utolsó passzok nem sikerültek a kapu előtt. Vas Ádám törte fel a reteszt: szabadrúgásból bombázott kapuba (1-0).
A folytatásban is szorult a vendég, kizárólag védekezett. Spandler kapus előbb Vas, majd Cassemiro löketét védte, Vatamaniuc-Bartha pedig a kapufát forgácsolta szét. De Vatamaniuc-Bartha nem csüggedt, labdaszerzés után az akciót jobbról kísérő Henrique elé tálalt, aki látványosan, okosan pörgette át a labdát a kirontó kapus fölött (2-0). Rögtön időt kért a Veszprém. De nem változott a játék képe. Rutai zárt lövéssel egy szép egyén alakítást, Fridrich azonban a gólvonalon mentett. Öt a négy elleni játékra váltott a vendég – labdát szerzett a letámadó Haladás, Hajmási azonban a kapufát találta el. Az első félidő hajrájában feladta a bunkerfocit a Veszprém, Alaszticsnak is kellett védenie. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Haladás az első félidőben.

Fordulás után próbált támadóbb szellemben futballozni a Veszprém. Bencsik például szépíthetett volna, de ziccert hibázott egy oldalberúgás után – támadást viszont nem igen tudott felépíteni a vendég. Cassemiro lökete viszont centikkel suhant el a jobb alsó sarok mellett. Cassemiro elkapta a fonalat, lecselezte a fél veszprémi védelmet, majd jobbról átemelte a labdát a kivetődő kapus felett, jobb kapufánál érkezett Dróth, aki lekezelte labdát, majd hanyagul a hálóba pöccintette (3-0). És a játék képe alapján úgy tűnt, hogy a harmadik gól után el is dőlt a rangadó sorsa. De a szombathelyi játékosok nem álltak le.
A negyedik hazai gól is igen látványosra sikeredett: Kovács játszotta tisztára magát ügyes cselekkel, kényszerítőzött Rutaival, aki sarokkal tette vissza neki a labdát, az ifjú futballista pedig higgadtan fejezte be az akciót (4-0). Időkérés után – minden mindegy alapon – vészkapus játékra váltott a Veszprém. Így legalább birtokolhatta a labdát. Alaszticsnak a hajrában azért már kellett védenie, de megoldotta az átlövéseket. A meccs végére Henrique második gólja tett pontot, amikor a távoli lapos lövése talált utat a lábak között, alatt a veszprémi kapuba (5-0). Igaz, Vas még eltalálta a felső lécet Sipos lekészítése után. Sőt, Cassemiro harcolt ki büntetőt, amit Dróth ugyancsak a felső lécre vágott.

Forrás: vaol.hu


Sajnos most sem kapott élő televíziós közvetítést egy telt házas, kiváló hangulatú mérkőzés, a bajnokság egyik rangadója, amely immár kezd rendszeressé válni, és ez bizony nem tesz jót a sportágnak.

Haladás VSE–Veszprém Futsal 5-0 (2-0).
Szombathely, 450 néző,
Vezette: Kovács G. - Wittner - Karsai

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Cassemiro, Vas.
Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Knizs, Nagy K., Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Veszprém: Spandler – Fridrich, Bencsik Á., Gavrilovic, Gerencsér.
Csere: Molnár R., Schalbert, Bognár, Soós B., Molnár D., Fellembek, Bartha, Koncsol, Kiss M.
Megbízott edző: Németh Gábor

Gólszerzők: Vas (6.), Henrique (11., 36.), Dróth (27.), Kovács M. (31.).

Fotó: haladasvse.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink