Végre női NBI!
2020.09.17 | 07:59
Végre női NBI!

Kevesebb csapattal, ezáltal csökkentett meccsszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel kezdődhet újra hétvégén a női futsal NBI. Kicsit több, mint fél év után kerülhet sor bajnoki mérkőzésekre a nőknél is a koronavírus okozta hosszú szünet után, és nem is akármilyenekre! Már az első fordulóban olyan párosításokat hozott össze a sors és az MLSZ keze, hogy a női futsal kedvelői elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket. A hosszú szünet után biztosan kell majd idő a csapatoknak, hogy újra kialakítsák meccsrutinjukat, de abban biztosak lehetünk, hogy mindenki nagyon várja már, hogy újra pályára léphessen, és a játékosok mindent meg fognak tenni, hogy a kilátogató közönséget szép megmozdulásokkal, és jó meccsekkel szórakoztassák.

Szekszárdi FC – Budaörs Futsal
2020.09.20. 16:00
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont

Idegenben kezdi NBI-es pályafutását a Budaörs csapata, Korozmán Krisztián és lányai egy teljesen átalakult Szekszárdhoz látogatnak. A tavalyi kupagyőztes keretből számos kulcsjátékos folytatja máshol a pályafutását, van, aki pont a Budaörsben, de Kiss Gabriella eligazolása is fájó pont a sárga-feketék szurkolótáborának. Ellenben számos fiatal tehetség van Szekszárdon, ahol gyakorlatilag évről évre építenek új csapatot, és igen sikeresen, mint azt mutatja számos érem az NBI-ből, vagy a Magyar Kupából. A Budaörs ugyan újonc az első osztályban, de gyakorlatilag az összes játékosukat ismerhetjük már más csapatokból – a Bede ikrek, Koch Fruzsina, Balya Dorottya, Terdik Tamara ötösfogat ezelőtt a TFSE csapatában, ötből négyen pedig még régebben a Skorpió SE-ben játszott együtt, így igen jól ismerik már egymást a pályán. Szoros mérkőzésre van kilátás, és ha reálisak akarunk lenni, kicsi az esélye, hogy ezen csapatok valamelyike játsszon majd a bajnoki döntőben, de egész biztosan mindent meg fognak tenni a játékosok, hogy ezt megcáfolják. Azért is nagyon fontos ez a találkozó, mert rengeteget számít egy csapat önbizalmának, ha győzelemmel tudják kezdeni a szezont, pláne egy ilyen hosszúra nyúló kényszerszünet után.

 

DEAC - Tolna-Mözs
2020.09.20. 17:00
Debreceni Egyetem Sportaréna

Az első forduló második mérkőzésén egy még tovább erősített-erősödött Debrecen látja vendégül azt a Tolnát, akiknek legnagyobb igazolásuk Biczi Gábor volt a kispadra. A korábban év edzőjének is választott tréner a Dunakeszi kispadján már bizonyította, hogy rövid idő alatt is képes jelentős pozitív átalakulást előidézni az általa irányított csapatnál, illetve azt, hogy tudja, hogy hogyan kell női csapattal bánni, ami talán a munka nehezebb fele egy férfi edzőnél. Tolnán eddig sem lehetett panasz a szakmai munkára, hiszen minden évben számos jól képzett játékos hagyja el a utánpótlás neveldéjüket, és ezekre az ügyes fiatalokra az idén a szokásosnál is nagyobb szerep hárulhat. A másik oldalon viszont a DEAC sem tétlenkedett az átigazolási szezonban, a széthulló Hajdúböszörménytől elhozták legnagyobb értékeiket, két saját nevelésű válogatott játékost Torma Lilla és Nagy Anikó személyében, valamint a háromból három NBI-es bajnoki címet megnyerő Quirikó Vivient a kispadra. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Üveges Katalin szerepe emiatt hogyan változik, újra játszani fog, vagy megosztják a kispadot, de egész biztos, hogy ezekkel a változásokkal csak tovább erősödött az amúgy is bombaerős debreceni gárda.

 

TFSE-Astra
2020.09.20. 17:30
Vasas Sportcsarnok

A másik két mérkőzés is egészen biztosan parázs hangulatú lesz, ám az első forduló szuperrangadóját a fővárosban rendezik. Az alapból is bombaerős, de nyáron további elképesztő mennyiségű és minőségű játékossal gyarapodó Testnevelési Egyetem hazai pályán fogadja az Astrát, akik szintén nem tétlenkedtek az átigazolási szezonban, az érkezők és a távozók oldalán is patinás nevek szerepelhettek a csapatnál. A tavalyi szezonban nagyon kiegyenlített mérkőzéseket játszott egymással a két gárda, az első meccsen döntetlen született, majd először az Astra nyert idegenben, utána pedig a TFSE tette ugyanezt. Abszolút háromesélyes mérkőzés ez, de az biztos, hogy mindkét csapat soraiban tudhat számos olyan kvalitású játékost, akik egyenként is el tudnak dönteni meccseket, a kulcs talán az lesz, hogy a hosszúra nyúlt szünet alatt melyik edző tudta jobban egységgé kovácsolni csapatát.

 

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink