Parádés DEAC
2022.09.27 | 11:45
Parádés DEAC

Ragyogó eredmények, és mondhatjuk, hogy nagy siker jellemezte a DEAC női csapatának szereplését a hétvégi portugáliai tornán.
Szoros mérkőzésen veszítettek a portugál házigazda ellen, viszont a párizsi és a rotterdami csapatot tetszetős játékkal győzték le, és szerezték meg a második helyet.

Üveges Katalint, a csapat kapitányát kérdeztük a tornáról: - A Santa Luzia FC managere, Vitor Costa még a portugáliai EB négyes döntőben töltött időszakunk alatt vette fel velünk a kapcsolatot, melyet nagy örömmel vettünk. Mindig nyitottak vagyunk a hasonló megkeresésekre, mivel fontosak számunkra az ilyen szintfelmérő, kapcsolatépítő tornák, főleg mivel sok játékosunk szerepel a válogatottban.

Nagy izgalommal vágtunk neki az útnak, és csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza. Nagyszerű szervezés, gyönyörű környezetben. a színvonal minden téren hibátlan volt. Rossz előjelekkel indultunk, ugyanis új erősségünket, Csepregi Gabriellát otthon kellett hagynunk, mivel az utazás előtti napon belázasodott, valamint Krascsenics Csilla az utolsó edzésen bokasérülést szenvedett.
Az első mérkőzésünket a holland Rotterdammal játszottuk, melyet 3:0-ra sikerült megnyernünk. Dominancia jellemezte játékunkat, azonban nehezen tudtuk csak áttörni ellenfelünk védővonalát. Elégedettek lehettünk ezzel az eredménnyel, de aznap késő éjjel már egy más dimenzióban játszó ellenféllel kellett szembenéznünk, a hazai portugál csapattal. Ahogy azt sejteni lehetett, a védekezésé volt a főszerep. Kivétel nélkül profi játékosok képviselik az együttest, tökéletes technikai és taktikai felkészültséggel rendelkeznek. Ellenük játszani is hatalmas élmény és megtiszteltetés volt. Némelyikükkel volt szerencsénk találkozni az EB négyes döntőben is. Azt gondolom a legnagyobb tanulságot ez a meccs adta. Maximális koncentrációt igényelt minden egyes pillanata, nagyon sokat tanultunk belőle. Az 1.félidőben 2:0-ra vezettek ellenünk, a 2.félidőt azonban sikerült 1:1-re lehoznunk, amivel tökéletesen elégedettek lehetünk. Külön öröm, hogy bár keveset gyakoroljuk az 5 a 4 elleni játékot, sikerült belőle pár másodperc alatt gólt szerezni.
Másnap a Paris Acasa-val játszottunk, mely kicsit döcögősebben indult, de aztán sikerült felülkerekednünk rajtuk. Horváth Viki ezen a mérkőzésen szerzett 5 találatával kiérdemelten nyerte meg a torna gólkirálynője címet, de külön érdemben részesült még kapusunk, Torma Lilla is, aki a legkevesebb gólt kapta, és remek teljesítményt nyújtott az egész torna folyamán. Ezen kívül sikerült még bezsebelnünk a Fair Play díjat is, így elismerésben nem volt hiány!

Összefoglalva az elmúlt napok eseményeit, nagyon hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű sporteseménynek, és reméljük sok ilyen hasonlóban lehet még részünk a későbbiek folyamán is. Egy nap pihenő után folytatjuk a válogatott felkészülést, ugyanis készülünk az EB selejtezőre, illetve az azt megelőző szerb edzőmeccsre.

Torma Lilla: - Nagy élmény volt részt venni ezen a nemzetközi tornán. A házigazda portugál csapat kiemelkedett a mezőnyből, így ellenük akadt a legtöbb dolgom. Mindemellett a társaimat is kiemelném, az egész csapat remek teljesítményt nyújtott, és elégedettek lehetünk a második hellyel. Az egyéni díj külön öröm számomra, boldog vagyok, hogy jó teljesítménnyel tudtam hozzájárulni a csapat sikeréhez.

Horváth Viktória: - Jó volt ilyen nagy közönség előtt játszani, és megtapasztalni, hogy milyen kultúrája van kint Portugáliában a női futsalnak. Külön öröm számomra, hogy ilyen sok gólt sikerült szereznem, és ezzel sikerült megnyernem a torna gólkirálynőjének járó díjat.

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink