Óriások csatája Berettyóújfaluban!
2021.04.19 | 10:30
Óriások csatája Berettyóújfaluban!

Hosszabb válogatott szünet után folytatódik a férfi NBI, ahol a rájátszás első köréből az utolsó játéknapra kerül sor. Míg a felső-házban a csúcsrangadót, addig az alsó-házban két élet-halál meccset rendeznek.

 

Alsó-ház

 

FTC-FISHER KLÍMA – ARAMIS SE
20:00 Népliget, Elek Gyula Aréna

Az alsó-házban igen sűrű a mezőny, hiszen az Újvárost leszámítva három ponton belül van a mezőny, így minden pont vagy győzelem rengeteget számít. Jelenleg a Fradi áll az élen, míg a budaörsiek a negyedikek, de egy vendégek egy sikerrel máris beérnék mostani riválisukat. Moga Lóránt fiai legutóbb kikaptak otthon az Újpest ellen, egy igen fordulatos meccsen, ami azért is fájó, mert közel voltak a döntetlenhez, vagy akár a győzelemhez is, hiszen nem sokkal a vége előtt még ők vezettek. Ami a Fradit illeti, könnyedén nyertek Újvárosban, amivel visszavették az első helyet, majd előrehozott meccsen ismét begyűjtötték a Dunaferr elleni három pontot, így megerősítették a vezető helyüket, de mivel eddig mindenki legyőzte a sereghajtót, annak a három pontnak nincs akkora jelentősége. Ha a zöld-fehérek nem szeretnének izgulni május közepéig, akkor kötelező a győzelem, főleg hazai környezetben. Ami jó hír a számukra, hogy Bognár eltiltása lejárt, és Horváth Szabolcs is visszatért a válogatottból, így teljes kerettel vághatnak neki az estének. Az alapszakaszban mind a két fél hozta a otthoni meccsét, de a Fradi mellett nem csak a hazai pálya szól, jelenleg jobb formában vallhatják magukat. A nagyobb nyomás a vendégeken van, mert egy újabb vereséggel lépéshátrányba kerülnének a többiekkel szemben és nagyon nehéz második kör várna rájuk. A Ferencváros amennyiben otthon tartja a három pontot, le is zárná a bennmaradás kérdését, és vélhetően ez a feltett szándékuk. Feszült, izgalmas meccsre van kilátás.

ÚJPEST RFC-220 VOLT – NYÍRGYULAJ KSE
20:45 Újpest, UTE Atlétikai Stadion

Két olyan csapat találkozik, akik még veretlenek a rájátszásban. A Nyírgyulaj mind a három meccsét megnyerte eddig, míg az Újpest hét pontot szerzett a megszerezhető kilencből. A vendégek nagy küzdelemben gyűrték le az Aramist, míg a lilák drámai meccsen hozták el a három pontot Budaörsről. Ezzel mind a két fél jó pozícióba került, főleg a rájátszás kezdetéhez képest. Most aki tovább tudja folytatni a jó szereplést, és begyűjti a három pontot, annak talán már nem is lesz izgulni valója, a kiesést illetően. Az alapszakaszban mind a kétszer az Újpest örülhetett, de mind a két esetben a szerencse is kellett hozzá. Azokhoz a találkozókhoz képest a Gyulaj rendesen megerősödött, és a fővárosiak kerete is átalakult, így abból a két meccsből nehéz kiindulni. Ami nehezíti Frank Tamás dolgát, hogy az Aramis ellen kiállított Lucasra nem számíthat, de a többiek mind hadrafoghatóak. Nehéz az esélyeket megjósolni, a hazai pálya az Újpest mellett szól, de a Nyírgyulaj egy jó napot kifogva folytathatja a menetelést.

 

 

Felső-ház

 

SG KECSKEMÉT FUTSAL – BALATON BÚTOR VESZPRÉM FC
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Két nyeretlen csapat találkozik Kecskeméten, ami a rájátszást illeti. A hazaiak eddig mind a három meccsüket elbukták, míg a Veszprém egy DEAC elleni döntetlent tud felmutatni. Ennek ellenére mind a két félnek megvan még az esélye, hogy éremért játszott a rájátszás végén, hiszen a Debrecennek is mindössze négy pontja van és ebben a fordulóban ők a szabadnaposak. Ha Fehér Zsolt fiai begyűjtik a három pontot, akkor rögtön fellépnek a harmadik helyre. Persze ehhez a Kecskemétnek is lesz egy-két szava, hiszen bizonyítani szeretnék, hogy nem véletlenül kerültek a felső-házba. A Koós tanítványok ha szeretnének versenyben maradni a 3.-4. helyért, akkor kötelező lenne a két fő rivális ellen legalább a hazai meccset hozni. Erre meg is van az esélyük, ha jó teljesítménnyel rukkolnak elő. Az alapszakaszban már egyszer legyőzték Tataiékat, így tudják, mi lehet a siker receptje, igaz a vendégek is ugyan ezt elmondhatják magukról. A bajnokság elején magabiztosan nyertek Kecskeméten. Abszolút három esélyes a találkozó.

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU – HALADÁS VSE
20.00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

TV: M4 sport élő

A rájátszás (egyik) legfontosabb mérkőzésére kerül sor, hiszen akár eldőlhet, ki végez az élen, és ki kezdheti a bajnoki döntőt pályaelőnnyel. Jelenleg a Haladás két egységgel megelőzi riválisát, így a Mezei számára csak a győzelem lehet az elfogadható, mert csak akkor tudja megelőzni ellenfelét. Ezek ismeretében Ráblék csak a három ponttal lehetnek elégedettek, mert minden más esetben elúszhat az első hely. A győzelem nem tűnik könnyűnek, főleg annak fényében, hogy az alapszakaszban mind a két meccsen kikaptak a Halitól, mind idegenben, mind hazai környezetben.

Mind a két együttes hozta a kötelezőnek mondható mérkőzéseket, de ezeken a Mezei-Vill meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. A Halinál kicsit akadozott a gépezet, de így is megőrizte hibátlan mérlegét a rájátszásban. Ami nehezítette mind a két oldal dolgát, hogy sok játékost adtak a válogatottba, így nem tudtak teljes kerettel készülni, mert közel két hétig odavoltak legjobbjaik. A nagyobb nyomás a vendéglátón van, de abban bíznak, hogy a Hali elleni rossz sorozatuk végre megszakad, és újra legyőzhetik legfőbb riválisukat. Persze ezt a Juanra legénység szeretné megakadályozni, amire minden esélyük megvan, hiszen számukra a döntetlen is jó eredmény lehet. A találkozót az M4 sport élőben közvetíti, érdemes lesz odakapcsolni.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink