Könnyed Haladás győzelem Debrecenben
2021.02.26 | 15:30
Könnyed Haladás győzelem Debrecenben

A DEAC férfi futsalosai a Veszprém elleni hétfői bravúr után csütörtökön már a bajnoki címre hajtó Haladást fogadták a DESOK-ban. Szűk kerettel tudtak kiállni, ugyanis Rácz Zsolt és Szabó Lajos sérüléssel bajlódott, míg Faragó Lajosra eltiltás miatt nem számíthatott Elek Gergő vezetőedző.

A Haladás játékoskeretéből Darrieer és Horváth Péter hiányzott sérülés miatt, de az edző, a betegségből lábadozó edző, Calvo Rodriguez Juan Ramon sem tarthatott a csapattal – valamint az új brazil légiós, Henrique Diniz De Sousa játékengedélye még nem érkezett meg.



A Haladás kezdett támadóbb szellemben, a DEAC megszállta saját térfelét, szervezetten védekezett, és várt a lehetőségre, illetve átlövésekkel próbálkozott. A szombathelyiek játszottak mezőnyfölényben, de nem igen boldogultak szervezett ellenfelükkel. Dróth törte fel a reteszt: lefordult a védőjéről, és jó tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ritmust váltott a Debrecen, feljebb tolta a játékát. Mindkét oldalon akadt helyzet – Alasztics nézett bele közelről egy lövésbe, le is kellett ülnie a kispadra. A fokozódó debreceni nyomást egy kapufa is jelezte. Egyre több veszélyes támadást vezettek a hazaiak, a Haladás sokat hibázott, sok labdát szórt el. Kellett az időkérés szombathelyi oldalon – sikerült is rendezni a sorokat. Sőt, egy perccel a szünet előtt a Haladás ismét betalált: Dróth erőszakolt be egy labdát jobbról középre, ott Hajmási robbant be, és a védők gyűrűjében a kapuba passzolt. És jöhetett is a pihenő.

Fordulás után már nyugodtan futballozott a HVSE, megbecsülte a labdát. Vas pedig egy látványos góllal növelte csapata előnyét: labdát szerzett, majd futtából, távolról bal külsővel erőből felvarázsolta a labdát a jobb felső sarokba. Még magához sem tért a DEAC, amikor Hajmási kapott labdát középen, kicselezte a kirontó kapust, eltolta a védő mellett, majd elegánsan a kapuba gurított. Nagyon úgy tűnt, hogy korán eldőlt a mérkőzés sorsa (25. perc: 0-4). A DEAC nem adta fel, minden mindegy alapon ment előre a folytatásban. Közben Sipos szerzett labdát erőszakosan, majd távolról parádés bombát engedett el, a debreceni kapus tehetetlen volt.  Jól védekezett – ha pedig kellett, Alasztics védett -, remekül kontrázott a Haladás, de nagy előny birtokában könnyelműen eltékozolta jobbnál jobb helyzeteit. Kapufa akadt mindkét oldalon. A Haladásban a fiatalok is kaptak bőven lehetőséget, így a rutinosabb kulcsemberek szusszanhattak egy kicsit.

Debreceni EAC – Haladás VSE 5-0 (0-2).
Debrecen, DESK csarnok, zárt kapuk mögött
Vezette: Szilágyi – Belicza - Harsányi.

DEAC: Krajcsi – Szentes, Siska, Kántor, Thiago.
Csere: Dobi, Sánta, Tóth A., Elek, Berecz, Szabó.
Edző: Elek Gergő.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic, Sipos, Dávid.
Csere: Gyimesi, Kovács M., Nagy K., Dróth, Gerencsér, Vas, Szakasics, Vidák.
Edző: Sziffer András.

Gólszerzők: Dróth (6.). Hajmási (19., 25.), Vas (25.), Sipos (28.).

Elek Gergő: - A 35. perc környékén elfogyott a játékosok hite, bár ez ekkora hátránynál nem is csoda. Mi nem tudtuk berúgni a helyzeteinket, ellenben a Haladás igen. Kicsit olyan érzésem volt, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Ugyan 5-0-ra kikaptunk, de büszke vagyok a játékosaimra.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink