MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Egyéb > Veszprémben elmaradt a futsalbravúr
Veszprémben elmaradt a futsalbravúr

Számos helyzetét elpuskázta, így egy góllal alulmaradt a címvédő Rába ETO vendéglátójaként a veszprémi futsalcsapat az NB I rájátszásában.

Újabb rangadó várt a veszprémi futsalosokra az NB I rájátszásának B csoportjában. A Bőnyt magabiztosan legyőző, majd a Haladástól egygólos vereséget szenvedő Madarász-csapat hétfő este a két sikert maga mögött tudó, címvédő Rába ETO-t fogadta a Március 15. utcai csarnokban.

Az erőviszonyoknak megfelelően a kisalföldiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 6. percben Klacsák tűzte rá a játékszert Schmidmajer kapujára, de fölé lőtt. Kisvártatva a vendégek argentin újonca, Rolon lőtt kapásból, ám ő is célt tévesztett. A játékrész derekánál aztán már pontosak voltak a győriek: bal oldali sarokrúgásukat követően Constantino talált be (0-1).

Sáhó ígéretes helyzetben hatalmas kapufát lőtt. A Veszprém kontrázott, Tatai nézett farkasszemet Klicsóval, aki hárítani tudott. Hattal a szünet előtt újabb nagy győri lehetőséget jegyezhettünk fel: Constantino remek ütemű átadásáról centikkel maradt le Rolon.

Boromisza Gábor is próbára tette Klicsó reflexeit, ismét a hálóőr örülhetett. Másodpercekkel később Püspök kapott óriási tapsot, miután hatalmasat mentett a kapu torkából. A rivális az utolsó percben is rohamozott, ami meg is hozta számukra a sikert, Klacsák állította be a 0-2-es félidei állást.

Két perc sem telt el a második felvonásból, amikor „robbant” a csarnok, Püspök tizenöt méterről eleresztett lapos lövése ugyanis a jobb alsó sarokban kötött ki (1-2).

Nem sokkal később a Győr végezhetett el szabadrúgást tíz méterre a kaputól. Hiába a szép kombináció, a helyzet kimaradt. A Veszprém pedig kétszer is egyenlíthetett volna, Tatai és Bognár fejesénél is nagyon kevés hiányzott az üdvösséghez.

Az 1. FCV átvette a mérkőzés irányítását, teljesen nyílttá vált a párharc. Fehér kétszer is kapura lőtt, de ezúttal is Klicsó volt a végállomás. Közben persze a riválisnak is voltak lehetőségei, de a csereként beállt Spandler kétszer is hárított. Fél óra elteltével újabb hatalmas sansz maradt ki, Tar nagyszerűen szerzett labdát, de a kapusba bombázott.

A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat. Boromisza Gábor piros lapot kapott Constantino hatoson belüli buktatásáért, a büntetőt Dávid értékesítette. Bencsik és Bognár vezethetett veszélyes ellentámadást, amely végén utóbbi mellé durrantott. Jóval pontosabbak volt az ETO, Klacsák második góljával már három volt közte (1-4).

Az utolsó öt percben öt a négy elleni játékra váltott a házigazda. Boromisza Dániel lövése az ellenfél védőjéről a hálóba pattant. A veszprémiek töretlen hittel mentek előre, ami szépítést eredményezett, Tatai ugyanis másodpercekkel a vége előtt betalált (3-4).

Futsal NB I, rájátszás, B csoport, 4. forduló:

759c9f3b-a0b3-4c33-ac8e-d18bae5ed61e1. FC Veszprém–Rába ETO Győr 3-4 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Szilágyi (Tamási, Pápai).,

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik.
Csere: Spandler (kapus), Kellner, Fehér, Tar, Boromisza G., Ruzicska, Bognár P., Apatini.
Vezetőedző: Madarász János.

Győr: Klicsó – Klacsák, Constantino, Sáhó, Dávid.
Csere: Alasztics (kapus), Győrfi, Rolon, Papp, Tama, Juanra, Bognár B., Végh.
Vezetőedző: Javier Rodríguez Nebreda.

Gólszerzők: Püspök (22.), Boromisza D. (36.), Tatai (40.), ill. Constantino (9.), Klacsák (20., 32), Dávid (30. – büntetőből).

Piros lap: Boromisza G. (30.).

1111Madarász János: Az első játékrészben fölénk kerekedett az ETO, a másodikban azonban kiválóan játszottunk. Ekkor volt egy hat-hétperces periódus, amikor egyenlíthettünk volna, azonban rendre kihagytuk a helyzeteinket. Futottunk az eredmény után, de ma csak ennyire telt tőlünk.

javi-rodriguez_2017-11-19Javier Rodríguez Nebreda: – A mienk az egyetlen csapat, amely a bajnokságban nyerni tudott ebben a kiváló hangulatú csarnokban. Kétszer is véghez vittük ezt, úgy vélem, mindkétszer megérdemelten. Próbáltuk lassítani játékot, hiszen a Veszprém nagyon veszélyes alakulat, amely még háromgólos hátrányban sem adja fel.

 - vehírsport.hu -

 

A csoport másik mérkőzésén:
Bőny Szavill Consulting - Aramis SE 3-6 (0-4)

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA