MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Meghosszabbította NB I-es tagságát az újonc Gyula
Meghosszabbította NB I-es tagságát az újonc Gyula

Kettős győzelemmel maradt bent az NBI-ben a Gyulai Amazonok együttese, miután idegenben legyőzte a Ricsilla futsal csapatát idegenben és hazai pályán is. A második mérkőzésen sikerült a gyulai csapatnak még jobb játékkal kiugorni, hiszen 4 góllal is vezetni tudtak a visszavágón.

Az első két gól Balogh Noémihez fűződik, aki először jó ütemben értékesítette Bálint Rebeka passzát, majd egy bődületes szabadrúgás góllal 2 gólosra növelte az Amazonok előnyét. Marsai Nikoletta azonban korrigált az eredményen, de egy perccel később újra visszaállt a két gólos különbség a két csapatok között, mivel Molnár Ágnes szerzett találatot. A félidő végéig ez az eredmény nem változott. A második játékrészben a kilátogató nézők továbbra sem unatkoztak, hiszen felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A szépítő találatot Megyeri Boglárka szerezte, aki az egész mérkőzésen nagyot küzdve biztatta csapatát. Molnárné Irénke lányai valósággal szárnyaltak mindkét mérkőzésen, hazai pályán sem tudta megállítani a Ricsilla őket, Kurai Nikolett gólja után mintha feladta volna a vendégcsapat. A vendégek a gól után átálltak az 5:4 elleni játékra, melyből csak Fülöp Diána szerzett gólt hazai oldalról, aki az üres kapuba okosan helyezte a labdát, 3 gólosra növelve a gyulai előnyt. Egy minutummal később Bálint Rebeka volt eredményes, ekkor már eldőlni látszott a találkozó. Az utolsó percben a vendégek még két gólt tudtak szerezni, így 6-4-re tudott győzni a Gyulai Amazonok.

A gyulai hölgyek nagy szakmai sikert értek el azzal, hogy a nehézségek ellenére bent tudtak maradni az első osztályban, sőt, a Miskolci Vénusz ellen vívhatják ki az 5. helyet a tabellán. A Ricsilla várja ellenfelét a másodosztályból, akivel osztályozó mérkőzést vívhat az NBI-es tagságért.

Női Futsal NBI, Rájátszás 2. forduló.
Gyulai Amazonok-Ricsilla Futsal 6-4 (3-1)
Gyula, 150 néző
Vezette: Módes Ottó – Boda László – Zsótér Róbert

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika – Perjési Rita – Fülöp Diána – Molnár Ágnes – Kurai Nikolett
Cserék: Bálint Rebeka, Balogh Noémi, Kajári Gabriella, Sovány Liza, Németh Viktória
Edző:Molnár Zoltánné

Ricsilla Futsal: Kiss Emília, Megyeri Boglárka, Szűcs Laura, Lehota Szimonetta, Marsai Nikoletta
Cserék: Fábián Ramóna, Nagy Bianka
Edző: Halmos Máté

Gólszerzők: Balogh Noémi (2), Kurai Nikolett, Molnár Ágnes, Fülöp Diána, Bálint Rebeka illetve Megyeri Boglárka (2), Marsai Nikoletta, Szűcs Laura

Molnár ZoltánnéMolnár Zoltánné: - Az első mérkőzés után, amikor idegenben győztünk, tudtuk, hogy itthon sem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy nagyon szívós és kemény ellenfél a Ricsilla Futsal. Ettől függetlenül mondtam a lányoknak, hogy csak a saját játékunkra koncentráljunk, próbáljuk a fiatalos lendületünket végig rájuk erőltetni. Véleményem szerint mindkét találkozón mi domináltunk, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk hazai pályán is, melynek köszönhetően bebizonyították a lányok, hogy igen is számolni kell velünk. A Miskolc ellen felszabadultan fogunk játszani, célunkat teljesítettük, a bajnokságban sikerült kiharcolni a bent maradást, illetve játszhatunk az 5-6. helyért. Büszke vagyok a CSAPATRA, amit idén nyújtottak. Ellenfelünknek sok sikert kívánok a továbbiakban!

Halmos MátéHalmos Máté: - Nehéz bármit is nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után. A lányok egész éves kitartása, ideje és hozzáállassa a tét. A bent-maradásról kell beszélnünk és továbbra is ez ellen harcolni úgy, hogy ha év elején nincs a pontlevonás és az akkori nehézségek, most jó eséllyel akár a felsőházban lehetnénk, vagy legalább az ötödik helyen zárhattuk volna az alapszakaszt elkerülve ezt az egész szituációt. Ennek ellenére komoly veszélybe hoztuk magunkat az otthon elveszített meccs miatt. A mai találkozón minden ellenünk játszott. Sérüléseink, hiányzóink voltak. Kisebb csoda lett volna nyernünk. Ennek ellenére lőttünk kb 10kapufát a lányok akik pályára léptek mindent megtettek és erőn felül teljesítettek! Köszönöm Nekik a hozzáállást és gratulálok a sportemberi magatartásért! Tovább edzünk és várjuk az ellenfelünket!

 - Molnár Ágnes -

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA