MÉRKŐZÉSEK
NB I
NB II NYUGAT
NB II KELET
NŐI NB I
NŐI NB II NYUGAT
NŐI NB II KELET
FÉRFI MK
NŐI MK
Vissza > Hírek > Jelentős előnyt szerzett a visszavágóra a TFSE
Jelentős előnyt szerzett a visszavágóra a TFSE

Több mint 150 néző előtt került sor a női NB II két bajnokának összecsapására. Szinte a teljes Kalafa képviselte magát a csarnokban, de jelen volt Hevesi Tamás is, s népes szurkolótábor biztatta a csapatokat. Hatalmas volt a tét, hiszen az oda-visszavágós párharc győztese feljut az élvonalba.

TFSE-Szertarsport.hu - ReklámPress Skorpió 5-2 (3-0)
Fonyódi Antal Sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Fóris Renáta-Vámos Tamás-Tóth Csaba

TFSE: Móczik Alexandra - Kovács Szilvia, Bobok Csilla Mária, Winternitz Katalin, Juhász Andrea
Csere: Winternitz Anna, Kókány Regina, Molnár-Sáska Ildikó, Bagdi Csilla, Tagyi Vivien, Pavlik Júlia
Edző: Horváth Gábor, Soóky Norbert 

Skorpió: Terdik Tamara - Bokor Berill, Bede Anna, Koncz Fruzsina, Tóth Friderika
Csere: Cseh-Rusz Bianka, Mészáros Zsófia Ilona, Bede Anett, Molnár Anett, Takács Dorina, Balya Dorottya
Edző: Szabó Gábor

Gólszerző: Winternitz Anna (2), Kókány Regina (2), Kovács a Szilvia illetve Tóth Friderika, Bede Anna

DSC_0265

A Skorpió lépett fel a kezdő sípszót követően támadólag, futószalagon alakították ki a helyzeteket a vendégek, Móczik Alexandra eszén azonban nem sikerült túljárniuk. Egészen elképesztő bravúrokat mutatott be a TFSE válogatott szintű hálóőre, akinek sokat köszönhetnek csapattársai. A 11. percig nem is volt semmi dolga Terdik Tamarának, ekkor azonban Kovács Szilvia lövését nagyon elnézte a salgótarjániak kapusa.
A bekapott gól és Móczik egészen pazar teljesítménye fokozatosan elbizonytalanította a látogatókat, a TFSE pedig megérezte az esélyt és egy szépen kijátszott akció végén előbb Winternitz Anna növelte az előnyt, majd Kókány Regina találatával 3-0 állt az eredményjelző táblán. 

DSC_0252
Maradjunk annyiban rendkívül mérsékelt teljesítményt nyújtott a Keleti csoport bajnoka az első játékrészben. Nem volt rajtuk érezhető, hogy az “Év meccsét” játsszák.
A másodikban már egy jóval “harapósabb”Skorpió futott ki a pályára, ismét megvoltak a lehetőségek, Móczik azonban lehúzta a rolót. A nagyszerűen játszó Winternitz Anna a 26. percben 4-0-ra alakította az állást, s ekkor úgy tűnt minden eldőlt. Tóth Friderika hozta vissza a második játékrész közepén a Nógrád megyeiek reményeit, s Balya Dorotya, Koch Fruzsina és Bede Anna lábában volt, hogy még közelebb kerüljenek Szabó Gábor tanítványai riválisukhoz, de szinte már a gólvonalról sem sikerült a hálóba juttatniuk a játékszert. A remek napot kifogó Kókány Regina találatával kezdődött meg a hajrá, s Bede Anna közeli perdítése kellett ahhoz, hogy a visszavágóra maradjon némi izgalom.

DSC_0389
Nagyobb hit, jobb helyzetkihasználás és kapusteljesítmény szükséges ahhoz, hogy a háromgólos hátrányt ledolgozzák Koch Fruzsináék. Nem reménytelen vállalkozás, ugyanakkor a TFSE olyan egységes, összetartó alakulat, hogy nehezen elképzelhető, hogy összeomoljanak a visszavágón.

Soóky Norbert (TFSE): A találkozót nagyon álmosan kezdtük, sajnos kellett 2-3 perc, míg felébredtünk. Próbáltunk szervezetten védekezni, ami hellyel közzel sikerült is. Szerencsére a helyzeteink nagy részét sikerült gólra váltanunk, de sok egyéni hibával játszottunk. Nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy szerettük volna, de csapatként küzdöttünk, és ennek meg lett az eredménye. Külön szeretném kiemelni Móczi teljesítményét, mert nagyon nagy bravúrokat mutatott be a kapu előtt! Gratulálok az ellenfelünknek, mert nagyon  jó játékerőt képviselnek, nem lesz könnyű dolgunk a visszavágón, Salgótarjánban.

Szabó Gábor (Skorpió): Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert hatalmas akarattal és alázattal játszottak. Nehéz bármit mondani egy olyan meccs után, ahol végig mi domináltunk valamint számtalan, már szinte kihagyhatatlan helyzetet dolgoztunk ki és hagytunk ki. Mindezt egy jó csapat otthonában, aki ezt azzal is bizonyította, hogy hét helyzetéből ötöt értékesített. Természetesen hiszünk magunkban, az elvégzett munkában és hogy hazai pályán, hazai közönség előtt ledolgozzuk a három gólos hátrányt. Nagyon akarjuk ás roppant elszántak vagyunk!

 - Simonyi András -

 Fotó: Kugler Alexandra -

 

 

Kapcsolódó mérkőzések
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Rába ETO - Sporting CP GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Ismét a Movistar nyerte a gigászok csatáját
Airnergy FC – Szigetszentmiklós 6 - 2 GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Berettyóújfalu - DEAC GÓLÖSSZEFOGLALÓ
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Tolna - HTE rájátszás, FOTÓGALÉRIA
Magyarország - Portugália U18 FOTÓGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA Magyarország - Costa Rica
Aramis - Rába ETO, FOTÓGALÉRIA